Forside > Utforsker > Område > Ryfylkeheiane

Utforsk Ryfylkeheiane!

Finn turer og hytter i området

Forrevent og storslått. Grått og grønt. Kontrastene er store i Ryfylkeheiene. Fra de mektige fjordene i Ryfylke til de vidstrakte fjellviddene østover mot Setesdalsheiene er det alt fra åpne daler med frodige stølsområder og saftige grønne beiter til nakne, grå fjellvidder overstrødd med stein. Mektige fjell som Snønuten (1604 moh.) og Vassdalseggen (1658 moh.) ligger som merkesteiner i landskapet. 

Vidstrakt 

I nord glir Ryfylkeheiene over i Hardangervidda ved Haukeliseter. I sørvest går Ryfylkeheiene over i Frafjord- og Bjerkreimsheiene. I disse fjellområdene er det i de siste årene bygd ut et nett av ubetjente hytter som ligger spesielt lagelig til for folk fra Stavangerområdet. I øst går Ryfylkeheiene umerkelig over i Setesdalsheiene

Rutenettet 

Kraftutbyggerne kastet tidlig sine øyne på Ryfylkeheiene og i dag er de aller fleste vassdragene regulert. Da de gigantiske magasinene Blåsjø og Svartevatn ble oppført midt i området, måtte foreningen flytte en rekke av hyttene sine. Men det nye rutenettet byr på flotte turopplevelser både vinters- og sommerstid. 

Mest populære ruter 

Turen til Preikestolen er utvilsomt en av verdens mest brukte vandreuter. Også turen til Kjerag er blant landets mest populære. I selve Ryfylkeheiene er det rutene fra Sandsa til Stranddalen turisthytte og fra Viglesdalen til Nilsebu som har størst trafikk. 

Gode startsteder 

Haukeliseter, Suldalsosen, anleggsveien mot Blåsjø, Årdal, Hunnedalen, Ådneram og Lysefjord-området. 

Tilpass søket for