Legg til huskeliste
  934
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Krækkja er hytta som  passer for de fleste, hit kommer det barnefamilier, pensjonister, hytte til hytte-folket og dagsturisten.

  Det er mye å finne på i området rundt hytta, lei en kano/robåt og prøv fikselykka i Storekrækkja. Gå en "topptur" til Blåfjell. Test ut badekulpene som er i nærheten eller lei en stamp. Kanskje hesten kommer til gjerde for å få litt klapp.

  Hytta ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja med utsyn mot Hallingskarvet.

  Krækkja er DNTs første hytte på Hardangervidda og ble bygget i 1878. Her har har det kun vært 5 bestyrere og selvfisket ørret fra Storkrækkja har blitt servert sammenhengende i denne tiden. 

  Turmuligheter

  Her kan du gå fra hytte til hytte eller bo fast i flere dager. Terrenget er lettgått og passer for folk i alle aldre. Krækkja har spennede kulturminner på alle kanter og vertskapet vil være behjelpelig med opplysning og veiledning for å finne frem til kulturminnene i hyttas nærhet. Her finnes det steinalderboplass, dyregrav fra villreinfangst, utkiksposter, skytestillinger for å nevne noe.

  Les mer om turer og aktiviteter på Krækkja og i området rundt.

  Åpningstider

  Krækkja er betjent fra begynnelsen av mars til over påske, litt ut i mai, samt i sommersesongen. Se tabell lenger opp på siden. Du kan også se åpningstidene på hjemmesiden til Krækkja.

  Bestilling

  Overnatting bestilles via hyttebestilling.dnt.no. Har du spørsmål vedr ørende din bestilling eller spesielle ønsker ta kontakt pr e-post: krekkja@dnt.no

  Medlemskort

  Husk å ta med gyldig medlemskort.

  Kontaktinformasjon

  Vertskap: Signe Søndrål og Per Martin Bjerke

  I sesong: Adresse: 3595 Haugastøl Telefon: 41299192 eller 94819630

  E-post: krekkja@dnt.no 

  Utenom sesong: Adresse: Nyhusmovegen 4, 3579 Torpo Telefon: 41299192 eller 94819630

  Fasiliteter 

  Hytta har 85 senger, med 2-, 3-, og 4-mannsrom. Krækkja har også en fin sovesal. Hytta har tørkerom, innendørs ute-doer, dusjer og aggregatstrøm. Vi serverer frokost og tre retters middag/tallerkenrett. Alle rettigheter.

  Villrein

  Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Båt
  • Kano
  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Peis
  • Fiske
  • Servering

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  Annonse
  HardangerviddaSkaupsjøen/Hardangerjøkulen landskapsvernområde

  Adkomst sommer

  På sommeren kan man ta buss/tog til Geilo/ Haugastøl og lokalbuss videre til Fagerheim.

  Herfra er det 5 km å gå inn til hytta. Person- og bagasjetransport med båt etter avtale med vertskapet.

  Adkomst vinter

  Vinterstid tar du bil eller tog/buss til Haugastøl, herfra er det ca 12 km langs kvistet løype til Krækkja. Parkering på Haugastøl anbefales fordi veien over Hardangervidda kan bli stengt på kort varsel. Alternativt kan man parkere ved Fagerheim. Fagerheim til Krækkja har kvista løype, ca 4 km. Person- og bagasjetransport fra Haugastøl eller Fagerheim etter avtale med bestyrer.

  SjekkUT | Krækkja

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  934

  SjekkUT-besøk