Vettismorki

  Legg til huskeliste
  156
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 9 sengeplasser
  • Selvbetjent i perioden 2. april - 15. okt.

  NB 04.06.24: Det er litt begrenset med mat i proviantlageret frem til påfyll uke 25.

  Den nye hytta på Vettismorki er en skjult perle. Her faller man raskt til ro - du blir omfavnet av de vakre fjellene, rolig fuglekvitter, og den stille bekken som renner gjennom tunet.

  Ruta mellom Skogadalsbøen og Vetti er lang, det har lenge vært ønskelig med en selvbetjent DNT-hytte på Vettismorki, spesielt etter at Ingjerdbu ble nedlagt som tilbud til turistene. Dette blir et kjærkomment tilbud til turgåere som går ruta opp til Skogadalsbøen og for de som ønsker å gå rundtur i Utladalen.

  Om hytta

  • Antall soveplasser totalt: 9
  • Antall senger tilgjengelig for bestilling: 5
  • Antall senger for drop-in: 4

  Sengene som kan forhåndsbestilles, er nummererte (se plantegninger under Bilder).

  Utstyr

  Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

  Oppskriftshefte basert på proviantlageret
  I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter.
  Ta en titt i vårt oppskriftshefte

  Betaling

  Priser på overnatting og proviant
  Vi gjør oppmerksom på at prisene på hytta følger prislisten til DNT Oslo og Omegn. Andre medlemsforeninger i DNT kan ha andre priser.
  Gå til prisliste 

  Forhåndsbestilling via hyttebestilling.dnt.no
  Det har aldri vært enklere å bestille hyttetur på DNT-hyttene. Via hyttebestilling.dnt.no  kan du enkelt se når hytta er ledig, utforske hytter i kart og bestille plass. DNT Oslo og Omegn legger ut et begrenset antall senger for bestilling. Resten av sengene vil være åpne for drop-in.

  Betal med DNT Hyttebetaling
  Vi anbefaler alle gjester som ikke forhåndsbestiller og betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling  . Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

  Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

  Betalingsblankett
  Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Da sender vi deg faktura, men vær oppmerksom på at det påløper et gebyr på kr. 50,- ved bruk av betalingsblankett. Husk å fylle inn riktig pris for overnatting ut fra alder og medlem/ikke-medlem og alt du har tatt av mat. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

  Hund

  Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et eget hunderom med 3 senger og 2 hundebur i sikringshytta. Alle sengene og hundeburene kan forhåndsbestilles. 

  Fasiliteter

  • 12v
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  JotunheimenUtladalen landskapsvernområdeVettesmork gård naturminne

  Adkomst sommer

  Enkleste adkomst er fra Vetti gard, bratt stigning forbi Vettisfossen før man ankommer hytta.

  Sommerbuss Turtagrø- Årdal-Hjelle på Tindevegen.

  Adkomst vinter

  Vinterstengt frem til 15. februar hvert år. Hytta er også stengt i påsken hvert år og skal ikke brukes. 

  SjekkUT | Vettismorki

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  156

  SjekkUT-besøk