Legg til huskeliste
  94
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  For english, see below.

  Stavali (1024 moh.) er Bergen og Hordaland turlags største hytte.

  Stavali er selvbetjent sommer 2024.

  Hytten ligger i den mest varierte delen av vestlige Hardangervidda og er velegnet for voksne og barn fra skolealder, samt større grupper og firmatur...

  Fasiliteter

  • Båt
  • Booking
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Servering
  • local food
  • Steikeovn
  • Bade
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  HardangerviddaHardangervidda nasjonalparkBergen og Hordaland TurlagHardangervidda villreinområde 1

  Adkomst sommer

  Mest brukte adkomst er fra Kinsarvik. Fra hovedveien tar man av til Husedalen til parkering ved Vivippo. Herfra går man videre til fots på grusvei inn til kraftstasjonen før man fortsetter på på t-merket sti eller på traktorvei til Nykkjesøy. Vi anbefaler stien om man vil ha nærkontakt med elven og fossene oppover. Videre fra Nykkjesøy går stien opp Reinsbrekkene som er det bratteste partiet på turen. Herfra går turen gjennom Viersdalen, over Kjerring og ned i Botnane, videre går man i underkant av Randinuten og bort til Stavali. Turen er satt opp med 6 timer, går man med barn må man regne litt lengre tid. Barn i skolealder klarer fint turen til Stavali om de er vant til og gå turer i fjellet. I sesongen trenger man ikke å ha så mye med seg og sekken kan pakkes lett.

  Buss og tog
  Fra Bergen eller Oslo kan man ta toget til Voss. Fra Oslo kan man også ta toget til Geilo og komme seg videre derfra med buss. Fra Voss og Geilo kommer man seg videre med buss til Kinsarvik, Odda, Øvre Eidfjord og Dyranut. Fra Bergen sommerstid kan man også reise med buss til Nordheimsund og videre med hurtigbåt fra Norheimsund til Kinsarvik, eller man kan ta ferge fra Kvanndal. Fra Kinsarvik sentrum kan man gå på merket sti langs elven opp til kraftstasjonen eller ta taxi om man ikke ønsker å gå.

  Privatbil: Kjør til Kinsarvik. Privatbil kan være en fordel da det ikke er flust med rutegående trafikk i distriktet. Parkering ved Vivippo like før helikopterbasen. Om man skal ta rundturer er det lurt og ha en bil ved start og en bil ved mål.

  Fra brygga i Kinsarvik til Kraftstasjonen er det 1 t (ca 4 km) på vei. Fra parkering i Husedalen er det 2,5 km frem til Kraftstasjonen (ca 30 min).

  Til fots: Via øvrige turisthytter i området. Øvrig adkomst: Se vindu ”Ruter tilknyttet hytten”.

  Sjekk også våre nettsider om transport og rutetider.

  Adkomst vinter

  NB!Ruten via Dronningstien til/fra Røte vises ikke i DNT sitt kvistekart.

  NB!! Det er ikke mulig å ta seg ned til Lofthus vinterstid grunnet rasfare.

  Vinterstid nås Stavali via øvrige turisthytter i området. Vinterstid er det normalt sett kvistet fra Garen og fra hyttene Hadlaskard og Torehytten i god tid før palmehelgen. Disse rutene er merket på DNT sitt kvistekart.

  Ruten via Dronningstien til/fra Røte er stort sett forholdsvis godt kvistet rundt påsketider. Ruten blir kun kvistet for egen sikkerhet av lokale grunneiere og andre som har særskilt tillatelse til å bruke ruten i forbindelse med transport til hytter, for tilsyn ol. Ruten holder ikke DNT standard i forhold til hvor langt det er mellom kvistene og det kan også være partier på ruten som ikke er kvistet. Dette varierer litt fra år til år. 

  Kart og kompass anbefales alltid. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen og ta nødvendige forhåndsregler i forhold til turer i vinterfjellet.

  Ruten via Husedalen er ikke kvistet eller merket på andre måter vinterstid.

  SjekkUT | Stavali

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  94

  SjekkUT-besøk