Cunojávrihytta

  Legg til huskeliste
  25
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 13 sengeplasser
  • Åpen hele året

  Hytta ligger nordøst i Narvikfjellene ikke langt fra grensa til Sverige. Den ligger ved vestbredden av Čunojávri og består av to hyttebygg og utedo. E1-ruta går forbi hytta.

  Storhytta har tre rom med tilsammen 6 senger og to hemser i tillegg. Lillehytta, som ble tatt i bruk i 2017, har 2 soverom med 2 dobbel-senger. I tillegg er det hems med liggeplass for 4 personer.  Det gamle annekset har tre sengeplasser, men inngår ikke i bookingsystemet og er på den måten drop-in hytte.

  DNT Narvik har egen båt her.

  Hytta er låst med DNT-lås og kan brukes hele året.

  Det er ikke mobildekning på hytta.

  Denne hytta har fått støtte fra Thons fond (nyannekset) og av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Hytta er låst med DNT-nøkkel som kan kjøpes i Sparebanken Narvik, hos Visit Narvik og Sportcentret. På Sportcentret er det gode medlemsfordeler.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Fiske
  • Vedovn
  Annonse
  Narvikfjellan

  Adkomst sommer

  Fra Fjellbu innerst i Skjomdalen kan en kjøre østover opp Norddalen til demningen (Vuostagorzi). Fra hytta ved parkeringsplassen her er det 2-3 timers lett vandring til Cunojavre. Alternativt med tog (Statens Järnvägar, SJ) fra Narvik til Katterat stasjon. Følg anleggsveien oppover Sørdalen og videre gjennom Djevelpasset til Oallavagge. Ca. 8-9 timer.

  Adkomst vinter

  Ruta gjennom Djevelpasset fra Katterat er ingen vinterrute!! Gå Nordbergryggen (som fra Hundalshytta)! Fra Hundalshytta kan en også gå over vannet Sælka (Sealggasjavri), fint med pulk. Veien fra Fjellbu innerst i Skjomdalen er normalt ikke brøytet opp Norddalen. Beregn 7-8 timer fra Fjellbu til Cunojavre.

  SjekkUT | Cunojávrihytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  25

  SjekkUT-besøk