Gautelishytta

  Legg til huskeliste
  5
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Gautelishytta ligger midt i Narvikfjellene langs Nordkalottruta, E1 og Grensesømmen. Den ligger ved nordøstbredden av Gautelisvatnet/Guovdelisjávri, omlag midt på vannet.

  Storhytta har 3 soverom med tilsammen 6 senger. I tillegg er det 2 hemser. Lillehytta har 4 senger.

  I uthuset, som ble bygd i 2015, er det ett rom med 2 dobbelkøy...

  Fasiliteter

  • 12v
  • Fiske
  • Badstu
  • Vedovn
  Annonse
  NarvikfjellanDNT Narvik

  Adkomst sommer

  Raskeste adkomst sommerstid er å kjøre opp Sørdalen innerst i Skjomen. 

  OBS: Ferdselsforbud i område ved Båtsvatn pga store anlgessarbeider og sprenging. Dette medfører et ferdselsforbud som berører vandringer Båtsvatn-Gautelishytta og Båtsvatn-Caihnavagge. Det er nå merket ny 3,7 km ny løype rundt forbudsområdet fra ny parkeringsplass ned mot Kobbvatn og til der opprinnelig løype går på Båtsvannets nordside. Total lengde til Gautelis ca 11 km.

  For vandringer til/fra Gautelis-hytta: Man kan IKKE parkere ved vannkanten eller ved demninga av Båtsvatn. Det er mulighet for båtutsett der bilvei møter vannkanten av Båtsvann, men parkering må ikke være til hinder for anleggstrafikken. Ny parkering og startsted for vandring til Gautelis og Caihnavagge er ca 150 meter ned i veien mot Kobbvatn og ny merking er herfra, nedover/østover over Nourjjojohka, nordøstover med stigning opp til 900 moh, på sørsiden av vann 880 og deretter sørøstover mot turiststi mot Gautelis/Caihnavagge. Ny merking er med rødmalte trepinner.

  Adkomst vinter

  Veien opp Sørdalen er normalt ikke åpent før etter påske, og sjelden lenger enn til Ipto (Iptojávri). Siden vannet er regulert, kan det være greit å gå over demninga istedenfor over vannet - det kan være ganske kreftig nedtappet til tider. Går du fra Skoaddejavrehytta er det infokart der som viser hvor du bør krysse vannet. Det er også infokart på Gautelishytta som viser gunstig kryssing.

  SjekkUT | Gautelishytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  5

  SjekkUT-besøk