Kjørestua på Sagvollen

    Legg til huskeliste
    20
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 9 sengeplasser
    • Åpen hele året

    For å kunne bruke hytta er det nødvendig å booke den på forhånd. Man må booke hele hytta, og for minimum ett døgn. 

    Prisen er kr 620,- pr døgn, og minst en i reisefølget må være DNT-medlem.

    Kjørestua på Sagvollen ligger omlag en mil øst for Gran på Hadeland, mellom Steinsjøen og Vassbråa. DNT Hadeland leier første etasje av Gran Almenning på en femårskontrakt. Det er anlagt ny blåmerket sti på sørsida av Vassbråa mellom Jotunheimstien og Sagvollen. Stien fører fram til hytta som derfor er et perfekt overnattingssted på Jotunheimstien, mellom Snellingen og Lygna. I sommerhalvåret kan hytta nåes med sykkel fra Gran.

    Hytta er en ubetjent hytte, låst med DNT-nøkkel og er tilgjengelig hele året. Vanlig kutyme for DNT–hytter gjelder. Se også http://www.turistforeningen.no/om-hyttene/

    Kjørestua har tre rom (et kombinert kjøkken/oppholdsrom, en stue og et soverom). Soverommet har 7 sengerplasser, det er mulig å etablere to plasser i stua, og en til to, på kjøkkenet. Lakenpose eller sovepose må benyttes. Belysning besørges av solcellepanel, mens det er propan til matlaging. Vann hentes fra vannpost ca 100 m i NV retning. Hytta kan benyttes av både medlemmer og ikke-medlemmer av DNT, men ikke-medlemmer må inngå i en gruppe med minste ett DNT-medlem, som forutsettes å ha DNT-nøkkel.

    7-10 sengeplasser. Husk å ta med gyldig medlemsbevis på hytteturen!

    Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

    Brukere av hytta har tilgang til både kano og båt i Vassbråa.

    Sagvollen ble kjøpt av allmenningen i 1909 og stedet ble et senter for skogsdrift i området. Det ble anlagt et stort sagbruk og i den forbindelse ble det bygget noen hytter for arbeidsfolk. Kjørestua ble oppført som bolig for administrasjonen og sagmester. Sagbruket ble nedlagt i 1954 og Kjørestua har siden blitt brukt av skogvokter og andre funksjonærer i allmenningen. I de seinere år har hytta andre etasje vært bortleid til privatpersoner.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Båt
    • Kano
    • Fiske
    • Steikeovn
    • Bade
    • Vedovn

    Passer for

    • Barnevennlig
    Annonse
    Hadeland

    Adkomst mulig med

    • Bil hele året
    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Hytta ligger i nærheten av Jotunheimstien og det er blåmerket DNT-stier på begge sider av vannet Vassbråa fra Jotunheimstien og til Kjørestua på Sagvollen.

    Med tog eller buss til Gran på Hadeland. Derfra til fots, på sykkel eller med taxi til hytta. Med egen bil følger du riksveg 4 til Gran. I sentrum tar du av østover og følger veien til Nordre Ålsbygd og herfra videre til Sagvollen (Bomvei - Youpark - Se betalingsalternativer under "Lenker"). Et annet alternativ å legge ankomsten om Lunner/Skjerva.

    Adkomst vinter

    Kjørestua er en fin overnattingsmulighet på Skituren fra Gjøvik til Oslo. Det går skiløype inn til hytta.

    Bomveien er åpen også om vinteren, men er ofte stengt i forbindelse med teleløsning om våren.

    SjekkUT | Kjørestua på Sagvollen

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    20

    SjekkUT-besøk