Hellevassbu

  Legg til huskeliste
  631
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 24 sengeplasser
  • Selvbetjent i perioden 28. juni - 15. okt.

  En av vestviddas mest brukte innfallsporter er den T-merka ruta Haukeliseter - Hellevassbu - Litlos. Langs denne ruta er det flere flotte fiskevann som kan anbefales for de fiskeinteresserte. Fiskekort kan kjøpes på Litlos eller via inatur.no. Ruta er forøvrig ei variert rute som kan anbefales både vinter og sommer. Hellevassbu ligger innen gangavstand fra toppene Sandfloegga og Vassdalsegga, begge over 1500 meter og vel verd et besøk.

  Om hytta

  • Antall soveplasser totalt: 24
  • Antall senger tilgjengelig for bestilling: 9
  • Antall senger for drop-in: 15

  Sengene som kan forhåndsbestilles, er nummererte (se plantegninger under Bilder).

  Utstyr

  Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

  Oppskriftshefte basert på proviantlageret
  I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter.
  Ta en titt i vårt oppskriftshefte

  Betaling

  Priser på overnatting og proviant
  Vi gjør oppmerksom på at prisene på hytta følger prislisten til DNT Oslo og Omegn. Andre medlemsforeninger i DNT kan ha andre priser.
  Gå til prisliste

  Forhåndsbestilling via hyttebestilling.dnt
  Det har aldri vært enklere å bestille hyttetur på DNT-hyttene. Via hyttebestilling.dnt.no kan du enkelt se når hytta er ledig, utforske hytter i kart og bestille plass. DNT Oslo og Omegn legger ut et begrenset antall senger for bestilling. Resten av sengene vil være åpne for drop-in.

  Betal med DNT Hyttebetaling
  Vi anbefaler alle gjester som ikke forhåndsbestiller og betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling . Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

  Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

  Betalingsblankett
  Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Da sender vi deg faktura, men vær oppmerksom på at det påløper et gebyr på kr. 50,- ved bruk av betalingsblankett. Husk å fylle inn riktig pris for overnatting ut fra alder og medlem/ikke-medlem og alt du har tatt av mat. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

  Hund

  Det er tre hundebur i uthus, ved siden av vedlageret og utedo (se planlegning under Bilder). Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

  Villrein

  Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

  Villreinen er en sårbar art og er ekstra følsom for forstyrrelser på våren. Av hensyn til villreinen vil DNT stenge sine hytter på Hardangervidda i kalvingsperioden fom. 1. mai tom. 10. juni 2022. Dette gjelder i området sør for Rv 7 og nord for E 134. I tillegg vil hyttene være stengt i perioden fom. 15. oktober tom. 1. mars, hver vinter. Hyttene vil være låst med DNT-nøkkel, og er tilgjengelige ved nød.

  Aktuelle kart

  Norges-serien fra Nordeca: Turkart:

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Tørkerom
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  HardangerviddaHardangervidda nasjonalpark

  Adkomst sommer

  Haukeliekspressen til Haukeliseter. Herfra er det sju timers gange til Hellevassbu.

  NB: Bruene mellom Haukeliseter og Hellevassbu tas i slutten av reinsjakta, ca.19.september. Bruene mellom Hellevassbu og Litlos, og bruene rundt Litlos, tas inn ca.1.oktober.

  Adkomst vinter

  Haukeliekspressen til Haukeliseter. Herfra er det 26 kilometer langs kvistet skirute til Hellevassbu.

  SjekkUT | Hellevassbu

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  631

  SjekkUT-besøk