Legg til huskeliste
  63
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 28 sengeplasser
  • Selvbetjent i perioden 1. april - 27. juni

  Den lille hytta med det store hjertet. Schulzhytta er ei av Norges minste turisthytter som er betjent. Den er også Norges nordligste betjente hytte. Den ligger sentralt til i den vestligste delen av Sylan, midt i hjertet av Roltdalen og Skarvan Nasjonalpark. Dette er det siste større naturområdet i Trøndelag uten kraftutbygging og vegforbindelse.

  Beliggenhet

  Hytta ligger over setergrenda Stormoen med utsikt over dalen og mot Fongenmassivet. Her venter turmulighetene i alle retninger, enten du ønsker å bo fast på hytta eller planlegger en tur fra hytte til hytte i Sylan. Helårsmerkede ruter I Sylan er det 760 km med permanent vintermerkede ruter, 310 km på norsk side og 450 km på svensk side. Dette er trolig det største sammenhengende rutenettet med vintermerkede fjellruter i hele verden. Rutene, som er helårsmerket, leder deg inn i fjellet og mellom et tyvetalls hytter.

  Rom

  Betjent med 30 sengeplasser, selvbetjent med 36 sengeplasser.

  Utstyr

  Betjent: Servering, dusj, utedo, tørkerom, peis, innlagt vann og vedovn. Ubetjent: Utedo, tørkerom, peis og vedovn.

  Oppskriftshefte basert på proviantlageret (Selvbetjent sesong)

  I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter. Ta en titt i vårt oppskriftshefte

  Vann

  Betjent: Innlagt vann Ubetjent: Vann hentes i nærmeste kilde.

  Hund

  Det er tilrettelagt for hund på Schulzhytta med eget hunderom. Les mer her.

  Naturvern

  I Sylan har en del av den sårbare fjellnaturen særlig vern gjennom opprettelsen av landskapsvernområder og nasjonalparker, og Schulzhytta ligger midt i Skarvan og Roltdalen Nasjonalpark. Dette medfører at du som gjest i dette området skal ha satt deg inn i de reglene som gjelder for ferdsel her og er klar over det når du beveger deg inn i sårbare områder.

  I tillegg til områder med spesielt vern er vi også heldige å ha samisk reindrift i området. Som gjest i reinens rike må du vise aktsomhet og ikke forstyrre disse flotte dyrene. Her et noen tips å ta med seg:

  • Vis omtanke for dyre- og plantelivet.
  • Følg merkede stier og løyper.
  • Ta med hunden din på tur, men husk at den skal være i bånd.
  • Hold deg i ro hvis du ser rein, slik at den kan trekke seg unna.
  • Ikke forsøk å gå nær for å fotografere.
  • I kalvingstida mai og juni er reinen ekstra sårbar og må ikke forstyrres.

  Bestilling og betaling

  Du kan velge om du vil forhåndsbooke plass eller komme på drop in på TT-hyttene.

  Klikk her for å bestille plass på Schulzhytta. Ved forhåndsbestilling betaler du for opph olde t direkte i bookingen. Ved drop-in i betjent sesong kan du betale i resepsjonen. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting, se hvordan du melder deg inn i DNT her . Du kan også betale med en nye betalingsappen “DNT Hyttebetaling”. Du finner den der du laster ned apper til din mobil.

  På TT sine hytter benytter vi lakenpose eller medbrakt sengetøy (putetrekk, dynetrekk og laken). Sovepose er ikke tillatt å benytte inn med tanke på renhold og veggdyr problematikk.

  DNT-medlemskap

  Som medlem i Trondhjems Turistforening får du tilgang til, og medlemspris på, DNT's mer enn 560 turisthytter i hele Norge. Medlemsrabatt utgjør ca. 30%. Utenom betjent sesong, er hytta selvbetjent og må låses opp med en DNT-nøkkel. Du må være medlem for å ha nøkkel.

  Aktiviteter

  På Schulzhytta møtes natur og kultur. Et av de spennende og kulturhistoriske turmålene som absolutt er verdt et besøk er de gamle kvernsteinsbruddene. Er du glad i å fiske byr området rundt hytta på mange muligheter. Vi har samlet kremturene fra Schulzhytta i denne listen her .

  Åpningstider

  Hytta er betjent ved påsketider og i sommersesongen. Resten av året er det selvbetjent overnatting. Låst med DNT-nøkkel utenom betjent sesong.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Peis
  • Fiske
  • Servering
  • local food
  • Utleie
  • Dusj

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Sylan / BealjehkhSkarvan og Roltdalen nasjonalpark

  Adkomst sommer

  Schulzhytta ligger langt fra allfarvei. Derfor kreves det en dagsmarsj inn til hytta. Kortest adkomst fra Blekåa(parkering). Avkjøring fra Hyttbakken, 5 km øst fra Selbu. Alternativt fra Bjørneggen i Meråker(nord) eller fra Græsli i Tydal(sør). Buss til Meråker eller Tydal.

  Adkomst vinter

  Vintermerket fra Evjegjerdet, avkjøring 5 km øst for Selbu. 20 km i småkupert terreng. Alternativt fra Bjørneggen eller Græsli.

  SjekkUT | Schulzhytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  63

  SjekkUT-besøk