Tjortedal

    Legg til huskeliste
    46
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    En fredfull liten plett, omgitt av skog, gammelt kulturlandskap, og merkede stier i et turområde med spennende historie.

    Beliggenhet

    Hålandsheia-Stemmen er det største sammenhengende og tilrettelagte friluftsområdet ved Mandal, og beliggende like nord for byen. Hytta ligger sentralt plassert i dette friluftsområdet.

    Enkleste atkomst er fra parkeringsplass på Nyvoll, 1 km. øst for hytta. Tar du offentlig kommunikasjon er det også merket tursti fra Mandal sentrum.

    Utstyr 

    Dette er en ubetjent hytte, uten matlager (proviant). Utover dette er den utstyrt for det du trenger for vanlig matlaging.

    Sommerstid er det tilgang på både kaldt og varmt vann på hytta. Vannet kommer fra egen brønn og er trygt å drikke. Vinterstid må vann medbringes, eller hentes i bekk ca. 100 meter vest for hytta.

    Det er strøm på Tjortedal, så her er kjøleskap, kaffetrakter, vannkoker og vaffeljern. Gjestene ordner selv med matlaging, oppvask og rengjøring av hytta innvendig etter bruk. Uteområdene skal selvsagt også ryddes etter bruk.

    Det er ingen avfallshåndtering på hytta. All søppel som fraktes inn til hytta tar også gjestene med seg tilbake.

    Toaletter i separat bod/toalettbygg.

    Senger: det er kun 1 soverom med 5 sengeplasser. Lakenpose eller sovepose benyttes i sengene. Hytta er tilgjengelig hele året. Sengeplass må bestilles i forkant. Hytta kan bestilles for maks. 3 døgn.

    I boden står det fire terrengsykler (to barnesykler og to voksensykler - M og L) som kan benyttes av overnattingsgjester. Det er tilrettelagte lavterskel terrengsykkel-løyper like sørvest for boden. Disse er skiltet. Det er også skiltet en lengre terrengsykkelløype gradert middels vanskelighetsgrad (blå). Denne er på ca. 3 km. og med gode flytstier. Utover dette har området Hålandsheia-Stemmen gode muligheter for fin stisykling.  

    Hund

    Det er ikke tillatt med hund på hytta. 

    Bestilling og betaling

    Tjortedal er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen. 

    Skal du overnatte er det obligatorisk å bestile på forhånd. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år. Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta.

    Hytta er også tilgjengelig for dagsturgjester som er medlem og har standardnøkkel. Dagsturgjester må forlate hytta innen kl. 18. 

    Dersom man ønsker å overnatte i telt/hengekøye e.l. nærmere enn 150 meter fra hytta, så må man bestille hytta samtidig. Hvis ikke man vil det så må man forholde seg til friluftslovens bestemmelser om avstand dersom det er andre gjester på hytta.

    Se prisliste her 

    DNT-medlemskap

    Som medlem får du medlemspris på DNTs over 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22.000 km. med merket sti, som skaper turopplevelser over hele landet. Bli medlem her 

    Annet

    Her kan du lese om hvordan du skal gjøre det når du benytter selv- og ubetjente hytter.

    Før du forlater hytta ber vi dere ta en ekstra sjekk for å se til at komfyr er slått av, og at alle dører og vinduer er lukket. 

    Aktivitet

    • Sykkellek i de merkede sykkelløypene ved hytta, eller utforskning av mange av de andre stiene, både i Hålandsheia og ved Frøyslandstjønna/Stemmen
    • Topptur til Flovarden, med fantastisk utsikt fra Søgnes skjærgård til Lindesnes fyr
    • "Langtur" på merket sti via Stemtjønn og Skogen, før man tar seg inn i "Bombeheia" til Årevarden. Derfra til Flovarden og ned igjen til Tjortedal. Mulighet for en dukkert i Hålandstjønn.

    Fasiliteter

    • 220v
    • Booking
    • Strømovn
    • Mobildekning
    • Steikeovn
    • Teltplass
    • Wc
    • Vedovn
    Annonse
    Sørlandskysten

    Adkomst mulig med

    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Hytta har atkomst fra flere innfallsporter rundt Hålandsheia, den korteste er fra Nyvoll hvor det er etablert parkeringsplass for 5-6 biler. Herfra er det litt over en kilometer på skogsvei til hytta. Denne veien er stengt med bom.

    Det kan også være en fin tur å starte på Vestre Håland, gå opp til Flovarden, og deretter gjennom de sentrale delene av Hålandsheia for å komme frem. På Vestre Håland er det en stor offentlig parkeringsplass, og det er skiltet og merket sti til Tjortedal. Denne turen tar ca. en time

    Et tredje alternativ er å starte på Haddeland skolehus. Herfra følges skogsvei opp til Skogen. Herfra på sti til Tjortedal. På Haddeland skolehus er det en stor offentlig parkeringsplass, og det er skiltet og merket sti til Tjortedal. Turen tar ca. en time.

    Adkomst vinter

    Samme som på sommer

    SjekkUT | Tjortedal

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    46

    SjekkUT-besøk