Legg til huskeliste
  773
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  DNT Oslo og Omegns påstand: Fra Hovdehytta har man Vestmarkas beste utsikt. Hytta ligger på et platå og er et flott utgangspunkt for ettermiddagsturer eller videre innover Vestmarka. På barmark er det bratt, spennende og kort vei opp fra Bergsmarka. Vinterstid anbefales det å gå på ski eller truger fra Solli.

  Bestilling

  Hovdehytta er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

  Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Det er tillatt med hund inne på hytta.

  Dagsbesøk

  Fra kl. 11 til 16 er det anledning til å ta en tur innom på dagsbesøk og se på den flotte hytta. Husk også at det snart kan komme andre gjester som har leid hytta, og dagsturgjester må også ta av seg skoene ute og rydde og vaske etter seg.

  Utstyr

  Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Ikke strøm. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sengetøy.

  Det er ett hundebur på hytta. Det er madrass i buret, men ikke noe teppe. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

  Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

  Vannkilde

  Det er vann i brønnen fra myr som kan brukes som drikkevann, men det må kokes før det drikkes.
  Du trenger DNT-nøkkelen for å låse opp brønnen.

  Hund

  Generell informasjon om hund på hyttene

  Beskrivelse av hytta

  Hovdehytta er 34 m2 og har en full etasje og en hems. Hytta har et soverom, et kjøkken og en stue. Soverommet har to køyesenger med fem soveplasser og hemsen har tre madrasser.

  Historie

  Hovdehytta ble bygget som jakthytte i 1922 av slakter'n Torolf Hovde. Under 2. verdenskrig var hytta tilholdssted for hjemmefronten med god utsikt ned til Skaugum der Terboven residerte.

  Asker Turlag

  Asker Turlag er et lokalt turlag under DNT Oslo og Omegn. Hovedmålet for turlaget er å tilrettelegge for et økt tilbud av turer og arrangementer lokalt. Asker Turlag har stått for store deler av istandsettinga av Hovdehytta og fører også tilsyn med hytta etter offisiell åpning 29. september 2007.

  Hytte til hytte

  3 dagers tur, blåmerket sti hele veien: Tog til Heggedal st., på sti til Småvannsbu, 5 km. Småvannsbu-Hovdehytta over Høgås 11 km. Hovdehytta-Sandungen-Sem 10 km (ikke buss søndager) eller til Hvalstad st. 12 km. Turstart kan også legges til Røyken st. og på sti over Svartvannsåsen til Småvannsbu.

  Skoleklasser og lignende grupper

  Hovdehytta egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka.

  For besøk med skoleklasse må hele hytten bestilles hos DNT Oslo og Omegn.

  De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta. Hvis noen elever vil overnatte ute finnes det pressenninger til gapahuk og liggeunderlag. Pedagogisk materiell som bestemmelsesduker, natursti, orienteringsopplegg og noe enkelt friluftslivsutstyr som lavvoer og primuser kan lånes på vårt kontor.

  Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene.

  Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås

  Andre DNT-hytter i Oslomarka

  DNT Oslo og Omegn har 36 ubetjente hytter i Marka.

  Andre DNT-hytter i Marka

  Aktuelle kart

  Norges-serien fra Nordeca: "Indre Oslofjord 10027" ("Oslo Nordmark 10034" dekker siste stykket nord i Vestmarka til Sollihøgda)

  Turkart: "Oslo Vestmark 1:50 000" og "Oslo Vestmark 1:25 000" fra Nordeca, "Turkart Vestmarka 1:20 000" fra Asker Skiklubb og "Oslomarka 1:50 000" sommer eller vinter fra Cappelen. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • Booking
  • Peis
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  OslomarkaVestmarkaFuruåsen og Hagahogget naturreservat

  Adkomst sommer

  Raskeste adkomst sommerstid er på blåmerket sti bratt opp fra Bergsmarka ca. 1/2 t. Det ligger en liten gård på høyre hånd og rett forbi den er det laget en parkeringsplass på venstre hånd hvor man betaler for å stå. Da er det bare å gå bort mot svingen og stien ligger på høyre hånd. Ca 50-100 m.

  Det er også blåmerka sti (DNT Oslo og Omegn/Asker Turlag) fra Solli. Nedenfor Solli er det stor parkeringsplass. På Solli parkering er det lov å stå parkert 48 timer gratis. Derfra er det 0,8 km på vei forbi gården og så 1,7 km sti som passerer Vestlia. 200 m nedenfor Solli parkeringsplass går en gulmerket sti opp nordover og møter blåmerket sti fra Vestlia. Det er 2,3 km fra parkeringsplassen til Hovdehytta denne veien. Se kart

  Sykkel: Alt. 1: Vei fra Asker/Sem forbi Solli til Vestlia, videre blåmerket sti 1,7 km. Alt. 2: Skogsbilvei gjennom Vestmarka til sør for Sandungen, derfra sykkelsti til skogsbilvei som følges enten til Vestlia eller til enden av veien, derfra blåmerket sti 1 km.

  Buss: Nærmeste holdeplasser er Skanseløkka, 4 km (rute 71 Asker st-Drammen) og Trollstua, 5 km (rute 701 Asker st.-Dikemark/Rustadgrenda). Fra begge holdeplasser blåmerket sti over Høgås til hytta.

  Adkomst vinter

  På vinteren er det ofte mye snø innover mot Hovdehytta. Det er derfor best å gå på ski inn dit. Følg skiløype fra Solli til Vestlia. Ved skihytta Vestlia er det merket med skilt til Hovdehytta. Løypa tar ut i terrenget rett utenfor gjerdet til Vestlia. Videre utover følger du røde merker / merkefliser fram til hytta. Løypa er en typisk terrengløype som blir tråkket opp av de som går der, den blir ikke kjørt opp. Løypa er litt krevende, spesielt når det er hard snø.

  Adkomst vinter 

  SjekkUT | Hovdehytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  773

  SjekkUT-besøk