Store Tømtehytta

  Legg til huskeliste
  136
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Store Tømtehytta er en stor og flott tømmerkoie i Nordmarka, med kort avstand fra Maridalen. Hytta passer perfekt som et første stopp på en lengre tur i Nordmarka, og ligger på samme hyggelige tun som Lille Tømtehytta.

  Anbefales å ta en solnedgangstur til Raudløkkollen (ca. 500 moh). 

  Bestilling

  Store Tømtehytta er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

  Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

  Utstyr

  Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir. Det er solcellepaneler på hytta, men ta gjerne med hodelykt. Husk at det ikke er tillatt med telys. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sengetøy.

  Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

  Vannkilde 

  Brønn finnes nedenfor hytta. Vannet i brønnen brukes til vask av hytta. Ta med nok drikkevann. 

  Beskrivelse 

  Store Tømtehytta er på ca. 60 m2 med kombinert stue/kjøkken og 3 soverom med totalt 8 soveplasser. Hytta ligger på samme tun som Lille Tømtehytta. Begge er låst med standard DNT nøkkel.

  Andre hytter

  DNT Oslo og Omegn har 36 ubetjente hytter i marka.  

  Aktuelle kart

   Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034" Turkart: Holmenkollen (2011), Kikut (2010) 1:25 000, Oslo Nordmark Sommer (2013) 1:50 000, Oslo Nordmark Vinter (2013), Romeriksåsene (2010) 1:50 000, Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca, Nordmarka Sør vinter (2013) og sommer (2013) 1: 25 000, Oslomarka vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Vedovn

  Passer for

  • Barnevennlig
  Annonse
  OslomarkaNordmarka

  Adkomst mulig med

  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Buss: Skar (4,2 km)

  Bil: Skar (4,2 km).

  Tog: Movann stasjon (5,5 km)

  Sykkel på toget 

  Adkomst vinter

  Tog: Movatn stasjon (6,5 km), Gjøvikbanen: Vy 

  Fra Movatn stasjon: Følg vei fra Movatn stasjon til Lørenskog og gå skiløypetraseeen (skogsbilvei) fra Lørenskog til Tømte gård, ca 5,5 km. Veien fra Lørenskog gård til Tømte er brøytet fram til og med 23. desember, og etter det prepareres det skispor på veien hvis snøforholdene tillater det.

  Like før Tømte gård; ta av i kryss og følg blåmerket sommertrasé sørover og oppover til Tømtehyttene, ca. 1 km. Det er ofte mye snø i området så det kan være lurt med truger/ski.

  Se mer på Skiforeningen 

  SjekkUT | Store Tømtehytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  136

  SjekkUT-besøk