Legg til huskeliste
  991
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 174 sengeplasser
  • Selvbetjent i perioden 20. mai - 28. juni

  Finsehytta er et fantastisk utgangspunkt for turer både sørover på Hardangervidda og nordover inn i Skarvheimen. Hytta ligger sentralt plassert midt imellom Hardangerjøkulen og Hallingskarvet. Med tog nesten til døra er Finse stedet for skiturer til lang ut i mai. Her er hele 174 senger fordelt på 2-6 sengsrom og sovesal. 

  Åpningstider

  Finsehytta har lang sesong både om sommeren og om vinteren. Når Finsehytta er åpen med betjening, er selvbetjeningskvarteret stengt for bruk.

  17. mai og Skarverennet

  Opphold til Skarverennet og på 17. mai kan bestilles på hyttebestilling.dnt.no, men det er kun mulig å bestille opphold fra 19 - 21. april for Skarverennet og fra 16 - 18. mai for 17. mai helgen.

  Selvbetjent kvarter
  Antall sengeplasser på Brebua: 44
  Når Finsehytta er stengt, er selvbetjeningskvarteret Brebua som hovedregel åpen som selvbetjent hytte, men har allikevel åpningstider som avviker noe fra dette. Se Finsehyttas åpningstider.
  Bestilles via hyttebestilling.dnt.no 

  Bygget om og påbygget

  Finsehytta har vært betjent DNT-hytte siden 1949. I 2021 fikk hytta en etterlengtet utbedring og ansiktsløft. Et prosjekt som har vært planlagt i flere år. 

  Det store byggeprosjektet på Finsehytta sto ferdig 2. juli 2021 og hytta har nå nytt inngangsparti, et stort og åpent resepsjonsområde, flere nye soverom og dusjrom, nytt tørkerom og fra spisesalen som er blitt større, ser du inn på det nye kjøkkenet.

  Historie 

  Finsehytta ble overtatt fra Direktoratet for Fiendlig Eiendom i 1947 av Den Norske Turisforening (DNT) og har vært drevet som betjent turisthytte siden 1949. I dag fremstår den som en av de viktigste turisthyttene til DNT.

  Finsehytta er vinterstid knyttet til alle aktiviteter som har med snø, ski og bre å gjøre.

  I Den Norske Turistforenings årbok fra 1949 står følgende skrevet om Finsehytta. I løpet av høsten 1948 ble Finsehytta ferdig; det gjenstår bare mindre innredningsarbeider. Hytta vil bli åpnet 6. mars 1949 med vintersesong til og med 17. mai. Prisene på kost og losji fastsettes av Prisdirektoratet. Foreningens medlemmer er fortrinnsberettiget ved besøk og fast opphold. Hytta har 56 senger fordelt på to, fire og seks-sengsrom. 

  Turtips 

  Les mer om turer og aktiviteter på Finsehytta og i området rundt.

  Medlemskort:

  Husk å ta med gyldig medlemskort.

  Skoleklasser og lignende grupper:

  Finsehytta tar gjerne i mot skoleklasser. For besøk med skoleklasse må det bookes plass på hytta ved å kontakte hytta på finsehytta@dnt.no.

  På hytta finnes det naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det finnes også noe utstyr for uteaktiviteter som: baller, bocca, kubb, og båt m/vester. Et stort turkart som viser turmuligheter ved hytta. For sykkelutleie ta kontakt med Finse hotell 1222, eller Haugastøl turistsenter. For leige av ski og skiutstyr ta kontakt med Finse hotell 1222.

  Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.

  Hyttas bestyrere er godt kjent rundt hytta og kan gi god informasjon om turmuligheter, aktuelle aktivitetssteder og annen praktisk informasjon.

  Tilrettelegging for funksjonshemmede:

  God tilrettelegging. Sove-, oppholds- og spiserom samt dusj/WC på ett plan i hovedbyging. Trappeheiser mellom to nivå i anlegget. Adkomst med tog, grusvei noen hundre meter bort til hytta.

  Lær mer om hytta og DNT ved å se på dette morsomme filmklippet :)

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Båt
  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Servering
  • Strømovn
  • local food

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn
  Annonse
  SkarvheimenHardangervidda

  Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Tog til Finse fra Oslo eller Bergen. Finsehytta ligger 300 meter fra Finse stasjon. Skal du kjøre bil østfra anbefaler vi at du parkerer på Geilo eller Ustaoset. Kommer du vestfra anbefaler vi parkering på Voss. Så tar du toget videre til Finse.

  Adkomst vinter

  Tog til Finse fra Oslo eller Bergen. Finsehytta ligger 300 meter fra Finse stasjon (NB! Ski eller truger anbefales på vinterføre). Skal du kjøre bil østfra anbefaler vi at du parkerer på Geilo eller Ustaoset. Kommer du vestfra anbefaler vi parkering på Voss. Så tar du toget videre til Finse.

  SjekkUT | Finsehytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  991

  SjekkUT-besøk