Breisjøseter Turisthytte

  Legg til huskeliste
  11
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Breisjøseter Turisthytte Ett egnet mål for små og store, siden det er flatt terreng, bra løyper og turstier, vi har også vintermerking!!!

  Vi er en privat turisthytte som gir rabatt til DNT medlemmer, og driftes på samme måte som DNT sine hytter, med overnatting, og 3 retter seterkost alle dager gjennom hele uken. På dagtid har vi smørbrød og enkel servering.

  Breisjøseter Turisthytte ligger midt i Alvdal Vestfjell, fjellområdet mellom Rondane og Østerdalen. Hytta ligger ved foten av Storsølnkletten, høyeste toppen i området. Turisthytta ligger sentralt midt i DNT stinett og kvisteruter. Breisjøsetra er et ypperlig utgangspunkt for å bestige Storsølnkletten og for turer til Korsberghytta og Storgrytdalseter.

  Ommrådet og Breisjøseter passer perfekt for barnefamilier og eldre da det er korte avstander i rutenette. For de som ønsker litt større utfordringer kan en oppsøke Store Sølenkletten, Gravskars høgda for og nevne noen av de større toppene en finner rundt her.

  Åpningstider 2024!

  Vintersesongen 2024 fra 8.mars til 2.april

  Sommersesong 2024 fra 21.juni til 15.september

  I mellom disse tidene har vi Selvbetjening/ nødbu- Om en ønsker kan en bestille slik at en er sikret plass. Men hytten har så mange senger at det ikke er problem om en kommer uanmeldt.

  Velkommen til alle som ønsker og ta turen i 2024

  På tunet er det en sikrings hytte som om kan brukes utenom vanlig åpningstider til turisthytten. Når Breisjøseter er åpen er selvbetjeningen stengt.) Selvbetjeningen følger åpningstider til de andre selvbetjeningene i Alvdal vestfjell, (Korsberg hytta og Storgrytdalseter.) Den inneholder 12 senger ( der den ene køyesengen kan dras ut til dobbelt seng) + madrasser. Dette er fordelt på 5 stk soverom, det er også 4 stk ytterdører slik at en kan være flere små grupper uten at en går oppå hverandre. To av rommene har egen sitte gruppe, samt et større felles oppholds rom. Det er et felles kjøkken. Huset er bygget på en slik måte at en kan dele av hvor mye en trenger og bruke ut ifra hvor mange en er. Er man 1-2 pers bruker en et rom som har sofa krok sammen med kjøkken, om en er flere kobler en bare på ønsket antall rom. Huset har 2 stk peiser og en ovn, samt batteri på solselle som holder lys. ( Husk og slå av strøm bryteren på kjøkkenet ved avreise.) Det er ikke påkrevd med DNT nøkkel.

  Viktig! Om en ønsker og sikre seg rom eller ønsker og ha rom nr18 og 19 “Faro” kan en ringe og bestille disse. Disse to rommene er låst med nøkkel som ligger i en kodeboks. Resten av Selvbetjeningen står åpen, og Rom 18 og 19 er låst. Om en ønsker og sikre seg disse må en bestille så får en kode som gjør at en kan låse opp disse rommene. De koster ingen ting ekstra.

  Betaling gjøres ved å fylle ut skjema som henger på kjøkkenet som legges i “kassa” på kjøkkenet. Velkommen

  Breisjøfestivalen 2024 26-28.juli se Facbook eller hjemmeside www.breisjoseter.no

  Ledig kapasitet i Påsken 2024.

  Skal dere holde private arrangement så er dette et fint sted. Det er fullt mulig å bestille til selskaper på inntil 50-70 personer, ved alle merkedager som for eksempel bryllup, konfirmasjoner, konferanser, jubileum osv.

  I 2014 ble Breisjøseter kåret av folket på Ut.no til Artigste barnehytte, folkets favoritt hytte!

  Leie av Kano! Sjøvegen til Breisjøseter! En glimrende måte å ta seg fram eller tilbake eller kun en vei. Mellom Nordenden av Breisjøen ved "Rundhåen" der en kan parkere bilen og frem til Breisjøseter. Dette er en ca Fem kilometers padletur

  – I praksis foregår utleien ved at du tar kontakt med Breisjøseter turisthytte på forhånd -97069836, og reserverer kanoer. Det er ikke mobilforhold i nordenden av Breisjøen, så du får en kode til kano og utstyret du trenger på forhånd. En dags leie av kano koster 300kroner. Men husk at dette er alternativ måte og komme seg en eller begge veiene frem til Breisjøseter. Altså en kan padele en eller begge veier eller gå en av veiene om vinden blåser feil. Dette er ikke et dagstilbud til campere i nord enden av Breisjøen, men ment som alternativ til de som ønsker og padle- Ta kontakt

  Helgen 26-28.juli 2024 er det Breisjøfestival på Turisthytten. Dette blir det 12 året med denne festivalen der fokuset er god mat og drikke, musikk, osv. Dette er en festival for alle, men med mest for de voksne!

  Skyss med beltebil på vinteren kan ordnes og transport av bagasje kan også ordnes på sommeren. Har du planer om overnatting i påsken bør du bestille i god tid. Breisjøseter er et eldorado både sommer og vinter. Bra fiskemuligheter, turer,- og det finnes mye spor etter tidligere bosetninger der. Vi ar et egent rom på Breisjøseter der vi har sammlet mye av historikk, botanikk, geologi og annen informasjon om ommrådet rundt Breisjøseter. På vinteren er det bra for å pilke etter ørret / røye. Det er også et bra sted for Kiting på isen. Storesølenkletten er et egnet mål for mange, Paragliding og frikjøring på Telemarkski.

  Håkon Magne Skjøren arrangerer matopplevelser som inneholderca 8-9 retters middag. Disse arrangementene MÅ forhåndsbestilles da det er stor rift om plassene. Så vil du oppleve noe helt unikt, ring og bestill!

  Matopplevelser i 2024- har du selv ønsker på når du tenker det ville passe med en matopplevelse - ta kontakt for og sikre deg plass

  Se hjemmeside for mere info. http://breisjoseter.no/ny-gourmet-matopplevelse

  Medium Matopplevelse 8 retter kr 1100,- per pers

  Vin meny tilpasset rettene 950kr per pers

  Tlf: +47 62 49 39 17 eller 97069836

  Vertskapet Håkon Magne Skjøren ønsker alle velkommen.


  Fasiliteter

  • 220v
  • Sykkelutleie
  • Båt
  • Kano
  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Peis
  • Fiske

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn
  Annonse
  Alvdal VestfjellØsterdalsfjella

  Adkomst mulig med

  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Adkomst sommer Breisjøseter turisthytte ligger i et verneområde og det er ikke mulig å kjøre egen bil inn. Turen inn til Breisjøseter er fin for både voksne og barn.Gå, sykle eller padle kano inn. Turen inn til Breisjøseter er fantastisk fin, enten du går inn fra nord, sør, øst eller vest. Vi anbefaler derfor alle som har mulighet å gå, sykle eller padle kano inn om og gjøre dette. Alternativ 1: Merket T-sti fra Atnasjø kafé. Atnasjø kafé ligger ved fylkesvei 27, mellom Folldal i nord og Ringebu i sør. Adresse: Rondeveien 1132,Sollia. Fra parkeringen ved Atnasjø kafé går det en merket T-sti inn til Breisjøseter. Turen er ca. 12 kilometer. Det er noe stigning i starten, før merkingen går inn på en seterveg etter om lag 5 kilometer. Deretter blir det flatt lende og utforbakke fram til turisthytta. Alternativ 2: Sykkel fra sommerparkeringen til Breisjøseter (delvis samme trasé som alternativ 1) Sommerparkeringen til Breisjøseter, i nærheten av Atnasjø kafé, er startpunkt for seterveien som går inn til turisthytta. Den er fin å sykle. ( kan regnes som røff grusveig) Sommerparkeringen ligger langs en grusvei som går parallelt med fylkesvei 27. Kommer du nordfra på fylkesvei 27 står det skiltet «P Breisjøseter» opp til venstre, ca. 4 km nord for Atnasjø kafé. Kommer du sørfra, tar du en avkjørsel opp til høyre ca. 300 meter nord for kafeen. Følg grusveien sørover/nordover til du kommer til en biloppstillingsplass. Seterveien tar til innover fjellet straks bortenfor parkeringen (på nordsida). Alternativ 3: Merket T-sti eller kano fra nord. Kjører du riksvei 3 til Alvdal, enten i sørlig retning over Kvikne eller nordover opp Østerdalen, er det fint å kjøre inn Sølndalen og gå inn til Breisjøseter fra nord. Turen følger merket T-sti, er lettgått og tar ca. 2 timer. Den går på østsida av Breisjøene som består av mange sammenhengende vann. Det er også mulig å padle kano over Breisjøene. Padlestrekningen er ca. 5 kilometer. Det er etablert egen utlånsordning for kanoer, årer og vester. Ta kontakt med Breisjøseter turisthytte før du kjører inn i fjellområdet, så får du kode til lås og tilgang til utstyr. Ørreten er mulig å overliste, så vi anbefaler at du tar med fiskestang. For å finne parkeringen til disse turalternativene tar du av fra riksvei 3 i retning Folldal (fylkesvei 29) når du kommer til Alvdal. Etter noen kilometer tar du deretter til venstre over elva Folla og følger skilting mot Sølndalen, Høstdalen. OBS! Bomvei (kr. 80,-)! Følg veien nesten helt inn til Flatseter. Straks før Flatseter tar du til venstre og kjører fram til parkeringen. Alternativ 4: Lengre vandreruter Fra øst er det mulig å velge lengre vandreruter som gir deg et fantastisk skue over Rondane. Alternative startpunkt er Stadsbuøyen (ca. 12 km sør for Folldal langs fylkesvei 27) og Strømbu turistsenter (ca. 25 km sør for Folldal langs fylkesvei 27). Fra begge stedene går det T- merkede stier inn til Breisjøseter. Du bør beregne 5–6 timer på turene.

  Adkomst vinter

  Det er kvistete ruter fra Sølnsætra, Neset/Sjølisætra og Atnasjø kafe i Sollia, og fra Storgrytdalsetra, og Korsberghytta. Faste gjester kan få skyss inn med beltebil eller snøscooter. Fra Atnasjø kafe til Breisjøseter blir det også i sesong på vinteren kjørt stor løypemaskin

  SjekkUT | Breisjøseter Turisthytte

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  11

  SjekkUT-besøk