Resfjellet - Trollheimens vakre forgård

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 11,3 km
  • 4 t
  • Turen går tur/retur samme vei
  • 843 høydemeter totalt
  • Sesong: Jun - okt

Resfjellet ser kanskje ikke spesielt imponerende ut, hverken på kartet eller fra veien opp gjennom Resdalen. Mange blir derfor gledelig overrasket når de oppdager de fine kvalitetene dette fjellet har å by på. Her går vi på tørr og fin sti gjennom et frodig og vakkert høyfjellslandskap, og på godværsdager krones turen med et fantastisk rundskue fra toppen. Ikke minst er utsikten til fjellene i Trollheimen makeløs.

Resfjellet (1165 moh.) ligger på grensa mellom Orkland og Rindal kommuner. Som en slags forpost lengst nordøst i Trollheimen er fjellet et yndet turmål både for lokalbefolkningen og for hyttefolk i området. Toppen kan bestiges fra flere kanter, til fots om sommeren og på ski om vinteren.

Sommerturen til Resfjellets topp starter nedenfor den idylliske setergrenda Vålåskaret. Dette er Norges første fredede setergrend (1967). Fra parkeringsplassen går vi etter veien mot setergrenda et lite stykke (husk å lukke grinda etter deg) før vi tar av fra grusveien og følger merket sti videre oppover på høyre side av bekken. Stien er litt usammenhengende og sparsomt merket over innjorda, men noen blå merker her og der leder oss opp mellom de øverste seterhusene.

Herfra er det tydelig rødmerket sti østover gjennom bjørkeskogen på nordsida av Mjukin. Vi kommer raskt opp i åpent lende og får et flott utsyn tilbake mot Trollheimen. Terrenget er lettgått i starten, men etter hvert blir det en del relativt bratte stigninger avløst av flatere partier i mellom. Stien tar også en del dykk ned i lavere terreng før den igjen fortsetter oppover mot toppen. Man forserer derfor en del flere høydemetre enn det høydeforskjellen mellom start- og topp-punkt skulle tilsi.

I klarvær er det fritt utsyn i alle retninger fra toppen av Resfjellet. I nord ser vi Gråkallen, Vassfjellet og andre kjente landemerker. Østover er både Sylan og Forollhogna godt synlig, og i sør kan vi skimte Snøhetta, den snødekte kongen på Dovre. Rindhatten, Trollhetta, Snota og de andre toppene i Trollheimen viser seg frem i all sin prakt, og i vest ser vi Omnfjellet, Ruten og til og med Tusnastabbene langt ute mot havet.

Retur samme vei.

Adkomst med egen bil

Fv 700 til Å i Meldal. Ta av mot Rindal og kjør Resdalsveien ca 15 km. Parkering ved infotavla på østsida av veien v/Vålåskarsbekken nedenfor setergrenda Vålåskaret. Kommer du fra Rindal kjører du ca 19 km via Romundstadbygda til Vålåskaret.
Annonse