Rundtur rundt Storekrækkja på Hardangervidda

Legg til huskeliste
Annonse

Fin rundtur på Hardangervidda!

Fra parkeringsplassen ved Fagerheim fjellstue følges riksveien vestover over broen. Stien starter på høyre side av veien på høyde med samegammene, derfra går stien langs sørsiden av Storekrækkja innover til Krækkja Turisthytte. Det er god sti, delvis vardet. Turen går i flatt og fint terreng, du vil passere gamle tufter og bosetninger fra middelalderen på nedsiden av stien mot vannet. Flott utsikt mot Hardangerjøkulen,og Hallingskarvet dukker frem i nordøst etter en stund. På sørsiden av Storekrækkja vil man også passere en fin liten sandstrand, som gir god mulighet til et forfriskende bad. 

Ved enden av vannet er det bro over elva fra Drageidfjorden, herfra er det T-merket sti  forbi Krækkja Turisthytte og tilbake til Fagerheim og parkeringen. Turen tilbake på nordsiden av vannet er noe mer variert med enkelte stigninger. 3 - 4 timers tur. Ca 13 km.

Lysten på en hyggelig lunsj midt i turen? For dagsturister serveres det enkel lunsjmeny på den betjente DNT-hytta Krækkja hver dag. Alle rettigheter

Riktig god tur!

Adkomst med egen bil

Parkering ved Fagerheim.

Adkomst med kollektivtransport

På sommeren kan man ta tog til Geilo/ Haugastøl, og lokalbuss videre til Fagerheim.

Herfra er det 5 km å gå inn til hytta. Person- og bagasjetransport med båt etter avtale med vertskapet.

Annonse