Ilaparken - Våttakammen - Geitfjellet, 10,5 km

Legg til huskeliste
Annonse

Dette er et turforslag for de som er glad i å klatre høydemetre, gå på morsomme stier og liker spektakulær utsikt! Vi har laget en tur fra Ilaparken og opp i nordøstlige toppene i Bymarka. Turen går til Våttakammen (286 moh) og Geitfjellet (416 moh). 

Vi starter turen i Ilaparken. Hit er det både mulig å ta buss og trikk, samt parkere med egen bil i områdene rundt. Første halvdel av turen går stort sett i motbakke. Opp Iladalen følger vi den populære turstien og trappene opp til Theisendammen. De første 1,5 km er i spennende terreng, til tross for at det er mange høydemetre. Videre går vi gjennom Fagerlia og til Strandlinja. Etter ca 600 meter langs Strandlinja tar vi av til venstre og begynner klatringen opp mot Våttakammen. Stien er ulent og det er til tider bratte bakker mot turens første delmål. På Våttakammen er det flott utsikt over Trondheim. Videre er turterrenget noe lettere på ferden mot Geitfjellet, selv og stien fortsatt er kronglete og vi skal bestige noen flere høydemetre. Men når toppen av Geitfjellet er besteget vil du kunne nyte flott utsikt over Trondheim og opp mot Bymarka og Gråkallen.

 Ned fra Geitfjellet følger vi den populære turstien ned mot Helkantsætra og videre til Sommersætra. På godværsdager vil vi anbefale en tur innom de åpne områdene ved klubblokalene til Trondheim Golfklubb for å nyte den praktfulle utsikten over Theisendammen og Trondheim. Avslutningsvis følger vi samme tursti som vi gikk opp på vei tilbake til Ilaparken. 

Det kan være lurt å ta med seg tursekk med mat, drikke og ekstra klær på denne turen. Det er også viktig med gode tursko/joggesko på de til tider kronglete stiene som er på ruten. 

Adkomst med egen bil

Parkering ved Ila, evt. ved Byåsen Butikksenter om du ønsker en kortere tur. 

Adkomst med kollektivtransport

God kollektivforbindelse til Ila. Både buss og trikk. 

Annonse