Fottur til Veslesmeden 2015 moh

Legg til huskeliste
Annonse

Veslesmeden er ikke blant de høyeste toppene i Rondane og gir allikevel et fantastiske utsyn mot Rondslottmassivet, med Rondslottet, Vinjeronden og Storronden som ruver i terrenget. På dager med klarvær kan du også se Jotunheimen.

Rondvassbu - Veslesmeden - Rondvassbu

Turen til Veslesmeden er en av de enkleste 2000-metertoppene i landet, og kan for mange være den første i samlingen. Start turen fra Rondvassbu. Den enkleste måten å komme seg til Rondvassbu på er å følge den fem kilometer lange grusveien fra parkeringsplassen på Spranget ovenfor Mysuseter. Denne veien kan du også sykle.

Fra Rondvassbu følger du merket rute mot Dørålseter via Rondhalsen. Fra Rondvassbu går det jevnt oppover mot Rondhalsen fram til stiskille til Veslesmeden. Ruta opp til toppen følger ryggen opp mot nordvest. Turen går for det meste gjennom storblokket ur. Den storslåtte utsikten får du først når du er kommet opp på toppen, men er vel verdt turen. Retur samme vei. Beregn ca. 3 timer og 2 timer ned igjen, men mer med barn.

Vel fremme på toppen av Veslesmeden kan du som en forlengelse av turen følge eggen fra Veslesmeden vestover mot Storsmeden. Merk at denne traversen er en krevende tur uten merking med luftige partier og klyving, spesielt fra skaret og ved stigningen opp mot Storsmeden. En fin tur hvis du har litt fjellerfaring, men bør kun gåes i fint vær med god sikt. Se opp for mye løs stein på stigningen opp mot Storsmeden.

Adkomst med egen bil

Parkeringsplass ved Spranget (inngangsporten til Rondane). Herifra kan man låne sykler inn til Rondvassbu.  

Adkomst med kollektivtransport

Tog eller buss til Otta. Lokalbuss videre til startsted Spranget. I sesongen (åpningstid til Rondvassbu) kan man låne sykler på parkeringsplassen.   

Annonse