Fjerdingen (361 moh)

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 2,5 km
  • 1 t
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 315 høydemeter totalt
  • Sesong: Mai - okt

Fjerdingen er som det høyeste punket i Porsgrunn et yndet utfartssted og utsikten er upåklagelig fra flere hold. Fra den søndre delen av toppunktet er det glimrende utsikt over havet og fjordområdene innover fra Mølen og Langesundsbukta. Herfra ser man fint ut mot Jomfruland ute ved Kragerøkysten, og på klarværsdager kan man skimte Oslofjorden hvor ferjene trafikkerer som små lysende prikker langt ute mot horisonten i øst.

Oppe på det lille avgrensede toppområdet er det merket en liten rundsløyfe innom trig.punktet ved varden. Dette er det aller høyeste punktet i Porsgrunn kommune og er også et fint sted for utsikt.

Stien starten innover langs et lite utmarksområde, etter en liten traktorvei, i et lett og fint terreng. Deler av lysløypetraseen følger også inn her i oppstarten av løypa. Nede ved veien fra utgangspunktet er det skiltet inn mot starten på turløypa inn mot høyre. Fint skiltet og merket opp til toppunktet. Terrenget er lett i starten, men etter hvert økende stigningsforhold med enkelte kuperte og delvis krevende løypepartier. På enkelte deler av løypa kan stien være noe steinete og ujevn, men dette vil være lett overkommelig for de fleste. Etter fuktig vær kan det bli liggende igjen mye søle og vann på stien, og da blir joggesko fort et dårlig alternativ. Tradisjonelle gummistøvler blir ofte den beste løsningen under slike forhold, og turen kan allikevel gjennomføres på en ganske så uproblematisk og vellykket måte.

Høydeforskjell: 290 meter.
Lengde: 2.5 km, Fjerding = en firedel av en mil
Tid: 1 time opp i rolig tempo

Adkomst med egen bil

Fra Moheimkrysset, ved Isola fabrikker i Eidanger, følges skilting mot Oklungen, mot Bjørkedalen. Her ligger Flogstadtjenna lett synlig på venstre side av veien, 3 kilometer nord for Moheimkrysset. Det er en egen parkering 15m ved siden av veien som går opp til Fjerdingen. Det skal da frabedes at parkering skjer i siden av veien.
Annonse