Madslangrudberget - rundtur fra Etna camping

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 6,3 km
  • 2 t
  • Rundtur
  • 451 høydemeter totalt
  • Sesong: Mai - okt

Turen til Madslangrudberget er en av Etnedal turlag sine 7 toppturer. Turen starter fra Etna camping og det går to stier opp. Begge disse er merket og kan gås som en rundtur. Det er en del stigning opp til toppen og begge stiene har noen bratte partier. Høydeforskjellen fra campingen og opp til høyeste punktet på rundturen er ca 280 meter. Som rundtur er distansen ca 5 km og tar totalt 1,5-2 timer. Selve Madslangrudberget ligger på 473 meter over havet. Turen passer bra for barn, men kan være litt bratt for de minste.

Fra toppen er det fin utsikt over jordbrukslandskapet i Sør-Etnedal. Den markerte elvesletta som er bygd opp av Etna danner grunnlag for et av de viktigste jordbruksområdene i Etnedal. For å hindre flomskader på jordbruksarealene ble elva kanalisert og rettet ut på midten av 50-tallet. Flere steder ser vi rester av det opprinnelige elveløpet som slynget seg over sletta. Under toppen ser vi det eldste bergflagget i Valdres, malt i 1897.

Madslangrudberget har fått navn etter Madslangrudgardene som ligger nedenfor mot Etna. Siste ledd i navnet (-rud) forteller oss at gardene ble ryddet i perioden mellom vikingtida og svartedauen. I denne perioden var det sterk økning i bosetningen særlig i Etnedal og Sør-Aurdal, noe som alle -rud navnene vitner om. Lenger nord i Valdres var mye av bosetningen på plass i løpet av jernalder og vikingtid.

Adkomst med egen bil

Fra både fv 33 og fv 251 i Etnedal er det skilta til Etna camping
Annonse