Tistedalen Friluftslag

I 1974 bestemte en gruppe personer i TFL seg for å arrangere en fottur i Ertemarka for befolkningen i Haldendistriktet. Søndag 10 november var alt klart, og en spent gruppe stod klar til å ta imot deltagerne på parkeringsplassen i Ertebakken. Klokka ti var det tross litt surt vær, møtt fram omkring 50 deltagere. Turen ble en suksess, og dermed var turvirksomheten i TFL et faktum. Våren 1976 oppnevnte lagets styre en turkomité på fem personer, og turvirksomheten kom inn i faste former. Sommeren 1977 ble aktiviteten utvidet med en ukes fottur fra hytte til hytte i Alvdal Vestfjell. I 1981 inngikk laget en samarbeidsavtale med Den Norske Turistforening.

DNT-medlemmer i Haldendistriktet ble dermed medlemmer også av TFL og fikk adgang til lagets aktiviteter og anlegg. I 1987 ble den første fotturen med fast opphold på én hytte arrangert. Dette var først og fremst et tilbud til lagets eldre medlemmer.

Turgruppas arrangementer annonseres i TFL-posten og Halden Arbeiderblad. De senere årene har Turgruppa hatt følgende årlige arrangementer:- 6-7 søndagsturer, hvor sesongens siste tur har gått til lagets ubetjente overnattingshytte "Budalsvika".- En ukestur fra hytte til hytte i fjellet.- To ukesturer med fast opphold på fjellstue eller høyfjellshotell (seniortur).

Annonse