Vesterålen Turlag

Vesterålen Turlag ble stiftet i 1988 og arrangerer årlig et sekstitalls turer på øyene i Vesterålen: Andøya, Hadseløya, Langøya, Skogsøya, Tindsøya, Dyrøya og deler av Austvågøya og Hinnøya.

Vesterålen Turlag har rundt 250 forskjellige turer på sitt repertoar. Turene kan kombineres med opplevelser som juksafiske, hvalsafari, båtturer, museumsbesøk, eller besøk hos de mange kunstnere og kunsthåndverkere.

Vesterålen Turlag arrangerer turer av vidt forskjellig vanskelighetsgrad, fra de letteste turer for småbarn, til de mest strabasiøse fjellturer. Men felles for turene er at kosen og trivselen står i høysetet, framfor prestasjonsjag og tidspress. Turene blir som regel annonsert i den lokale presse etter hvert. De fleste turlagsturene avvikles uten at det kreves noen avgift.

All deltakelse på Vesterålen Turlags turer skjer på eget ansvar.

Den utrolige variasjonen i landskapstyper er vel det som først og fremst kjennetegner Vesterålen. I sør ligger Hadsel kommune på fire øyer, med ville Trollfjorden og gjestmilde Hadseløya. Lengst vest i havet ligger Bø kommune, Langøy-kommunen med sitt unike fugleliv, sine hvite sandstrender og tre milliarder år gamle fjell. Lenger nord ligger Øksnes kommune, Herbjørg Wassmos barndomsbygd, med sin skjærgård og sine mange fiskevær — blant annet Nyksund som ivrige sjeler fra inn- og utland forsøker å puste liv i. Og aller lengst nord i Vesterålen ligger Andøy kommune, kjent for rakettskytefelt og kvalsafari og sine vide, molterike myrer. I hjertet av Vesterålen ligger Sortland, med de myke heier på Langøya og de kvasse tinder på Hinnøya.

Annonse