DNT Gjøvik og Omegn

DNT Gjøvik og Omegn er lokallag av DNT (Den Norske Turistforening). Medlemmer av DNT som bor i kommunene Gjøvik, Østre Toten, Vestre Toten, Søndre Land og Nordre Land er medlemmer i lokallaget. Vårt formål er å stimulere flest mulig til å komme ut på tur, og å fremme det enkle friluftslivet, samt ivareta friluftslivets natur- og ressursgrunnlag.

Våre medlemmer får hvert år en turkalender der vi arrangerer lokale turer i nærmiljøet og i flotte turområder lengre unna. Vi byr på ettermiddagsturer, dagsturer, padleturer, sykkelturer og helgeturer i skog og fjell. Alle våre turer er gratis, og de som deltar spleiser på fellesutgifter. Vi har ca 80 turledere som gjerne vil ha med flest mulig ut på tur.

Stier og kart:

Vardalsåsen: På sommerstikartet finner du mer enn 70 km med blåmerket sti og skilt. Vi håper stiene og kartet vil gi mange gode turopplevelser. Jotunheimstien: Blåmerket sti som går tvers gjennom turkartet. Jotunheimstien er en merket sti fra Oslo langs Akerselva og nordover til Gjendesheim i Jotunheimen. Mer informasjon på www.jotunheimstien.no

Totenåsstien: Merket blå sti fra Lygna til Totenvika – ca 65 km lang. Hele stien finner du på kartet Totenåsen.

Hytter:

DNT Gjøvik og Omegn har to ubetjente hytter: Mæhlumsetra langs Jotunheimstien og Vesterås langs Totenåsstien. Her kan du benytte DNT standardnøkkel. Er du medlem av DNT kan du hente en nøkkel på Turistkontoret i Gjøvik mot et lite depositum. Den samme nøkkelen går også til Fogdehytta, som ligger langs ”Folkestien” på Gjøvik. Her kan du raste eller overnatte. I tillegg har turlaget bidratt til bedre komfort på de åpne buene: Kjærringfred på Glåmhaugen, og Einahytta langs Totenåsstien.

Undergrupper:

DNT Gjøvik og Omegn har eget Barnas Turlag. Her møtes barnefamilier på tur. Det arrangeres korte dagsturer og overnattingsturer. Seniorgruppa har egne turer, og Fjellsportgruppa møtes til klatring hver tirsdag det meste av året. I tillegg har DNT ung etablert seg i vår forening.

Annonse