DNT Harstad og Omegn

DNT Harstad og Omegn har hytter, løyper og turer i området Hinnøya og sør Troms.

Hinnøya, norges største øy med sine 2.198 kvadratkilometer. Store fjellpartier, brede daler og topper opp til 1200 meter gir lite inntrykk av at du befinner deg på en øy.

To lange fjorder, Gullesfjorden fra nord og Øksfjorden fra sør deler Hinnøya nesten i to. Det kun er ca. 7 km mellom fjordbotnene.

DNTs rute og hyttenett ligger på den nordøstlige delen av øya der terrenget ikke er så alpint, men mer «fotvennelig». Likevel er der topper på over 1000 meter som Strandtinden (1081 m.o.h) og Sætertinden (1094 m.o.h.).

Grytøya utenfor Harstad (ferge fra Stornes) har alpint terreng med topper over 1000 m.o.h. som er lett tilgjengelig.

Øst for fjordene er terrenget mer alpint og her ligger Hinnøyas høyeste topp Møysalen med sine 1264 m.o.h. Turer til Møysalen arrangeres av AL Møysaltur, 9414 Hennes. Vesterålen Turlags hytte «Snytindhytta» er lokalisert i dette området på Hinnøya.

De to store øyene Rolla og Andørja, som nås med ferge fra Harstad (50 min.), gir også mange muligheter for varierte turer.

Rolla med sine mange fjellvann og furukoller, men også med topper over 1000 m.o.h. Rolla er landets mest vannrike øy i forhold til flateinnholdet. Botanisk er også øya spennende med 17 ulike orkidéer.

Andørja er Nord-Europas fjellrikeste øy med hele 11 topper over 1000 m.o.h. Den høyeste er Langlitinden på 1277 m.o.h. det høyeste fjell på øy i Skandinavia.

Vår turløype Tjelsund bru - Øse (Gratangen) binder oss sammen med løypenettet i nordre Nordland og indre Troms. Det er en 3-4 dagers vandring med to av våre hytter som overnattingmulighet. Løypa går i variert terreng med tildels krevende partier. På turen anbefales et besøk på den gamle restaurerte markesamiske boplassen Vilgesvarre/Blåfjell i Skånland kommune. Her kan du overnatte i lavvo samt få servert samisk mat.

Annonse