Fjordblikk - dagsturhytta i Masfjorden kommune

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  Ingen sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Den flotte dagsturhytta, Fjordblikk i Masfjorden kommune åpnet i januar 2021. Hytta ligger helt i sjøkanten på Grøttneset mellom Mjanger og Kvingo. Her kan du komme både til fots og med båt.

Hytta har en liten vedovn, bibliotek med nynorske barnebøker og sittebenker inne og utenfor. Det er toalett i umiddelbar nærhet. Her er det fint å spise matpakken og ta en god pust i bakken. Det er ikke lov å overnatte på hytta. Forlat hytta slik du ønsker å finne den, ren og pen. Ta med deg søppel, flasker osv. hjem igjen.

Ta kontakt med Masfjorden kommune ved spørsmål og tilbakemelding på hytta. 

Turbeskrivelse til hytta:

Fra parkeringsplass er det godt merket løype ut til hytta. Første del er traktorvei som etterhvert går over til sti. Terrenget er småkupert med lite stigning. Stien deler seg ca. halvveis utov er til hytta. Man kan da velge å gå over Flena eller gjennom Skarhellerdalen fram til hytta som ligger nesten i sjøkanten.

Fra parkeringsplassen ved kommunal vei er det ca. 1,4 km. til hytta. Velger man å parkere ved FV570 er turen ca. 2,4 km. Ønsker man en noe lenger tur er det også mulig å gå fra Kvingevågen. Her er terrenget noe mer kupert og man må regne å bruke ca. 1 time på de 3 kilometerne.

Turforslag:

Rundtur ved Fjordblikk 

Rundtur ved Kvingo 

Dagsturhytteprosjektet er et samarbeid mellom Vestland fylkeskommune, Sparebankstiftinga /Sparebanken Sogn og Fjordane og kommunene selv.

Fasiliteter

 • Wc
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Bergen, følg E39 nordover. Forbi Knarvik og videre mot Oppedal. Sving av til venstre ved Andåskrysset og følg Fv570, 13 km. mot Masfjordnes. I Nord-Kvingekrysset tvers ovenfor busskur er det skiltet til dagsturhytta. Sving inn på kommunal vei og følg den 1 km. til parkering. Det er også mulig å padle til hytta. Evt. parkering vil da være på kaien i Nordkvingo eller båthamna på Kvingebakken. Ilandstigningsplass rett nedenfor hytta.

Adkomst vinter

Samme som sommer. 

SjekkUT | Fjordblikk - dagsturhytta i Masfjorden kommune

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
15

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Fjordblikk - dagsturhytta i Masfjorden kommune ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT