Gjælentunet

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  37 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Pga korona må man forhåndsbooke før besøk på hyttene våre. Fram til 15. juni kan KUN hele hytta bookes TRYKK DA HER. Etter det kan man KUN booke sengeplass, bruk da bestillingsknappen.

Gjælentunet er Bodø og Omegns Turistforenings nærmeste tilbud til Bodøs befolkning. Anlegget består av fire hytter, noen uthus, naust og to båter og har landets lavest beliggende turistforeningshytte, Egnarbua , to meter over flomålet.

 Gjælentunet egner seg meget godt for skoleklasser, barnehager og grupper, og er tilrettelagt med undervisningsmateriell. Enga og stranda ved Egnarbua er et yndet mål også for dagsturer. 

Om hytteanlegget

Gjælentunet er ubetjent (uten proviant) og er siste hytte på rutenettet over Saltfjellet, Beiarfjellet og ned Falkflågdalen langs sørvestsiden av Børvasstindan. Hovedhuset ble overtatt av BOT i 1989, særlig med tanke på å ha et tilbud til barn, ungdom og barnefamilier.

Gjælentunet er godt tilgjengelig også for sjøfarende med båt. Inn gjennom naustdøra og forbi to robåter finner du foreningens "lugartilbud" Egnarbua. De seksten kvadratmeterne rommer ei køyeseng og en vinkelsofa som til sammen gir fire soveplasser. Kjøkkenkrok, gassbluss og vedovn gir de samme fasilitetene som de fleste andre hyttene til BOT. Sommervann finner du i en kran 20 meter unna. Vintervann kan du tappe i Kårstua. 

For å bedre mulighetene til å komme denne veien er det lagt ut flytebrygge i sommerhalvåret ved naustet. 

Med Kårstua på andre siden av tunet er det alltid plass for en vanlig familie eller tre, selv om hovedhuset er fylt opp av naturhungrige skoleelever. Kårstua er låst med vanlig DNT-nøkkel, og brukerne er underlagt de samme rettigheter og plikter her som på de vanlige fjellhyttene. Denne hytta passer særlig godt for småbarnsfamilier, med innlagt strøm, vann og med stellepute, barnestol og sprinkelseng. To soverom med seks sengeplasser i hvert rom.

Om nærområdet

Fine kveldsturer til Gjelfjellet, Middagsfjellet eller Skånlandsfjellet passer for barn helt nede i syv-åtteårs alderen. Langs fjæra går det sti utover fjorden til Skånland gamle handelssted (privat eie). 

Førrhaugen: Det nye utsiktspunktet- kun 100 meter fra Kårstua. Passer perfekt til meditasjon, småprat, nordlyset på vinteren og nattsola på sommeren. Bør oppleves 

Robåter finner du i nauset i Egnarbua. Redningsvester i mange størrelser finner du også her. Det er også mulig å fiske fra land. Fiskeredskaper må du ha med deg. Tidevannsstrømmene forbi naustet gir gode muligheter for fangst av torsk, sei, ørret og laks. Er du heldig svømmer det en lekende niseflokk forbi når du sitter på svabergene og nyter kveldsola mens barna leker i vannkanten på den hvite sandstranda.

Gapahuken med grillplass på tunet og utenfor Egnarbua gir gastronomiske muligheter både før og etter barnas leggetid. 

Det er ikke nødvendig å fortelle foreldre om lekemuligheter i skogen, men stikkord som refleksløype, lommelykt, gjemsel og skattejakt er bare noen organiserte tips. Og ved stien ned til Egnarbua finner du verdens flotteste klatretre. Om været er ufyselig, er det bra med spill og lesestoff innendørs - eller det er bare å kle seg godt. 

Om tilrettelegging for grupper

Hovedhuset benyttes mye av skoleklasser, barnehager og andre som ønsker å leie/reservere plass. Hovedhuset er låst med egen nøkkel, og kan reserveres. 

Området rundt er veldig godt egnet til undervisningsopplegg rettet mot miljølære, natur og kystbiotoper. 

I tillegg finnes naturstier, tur- og aktivitetsforslag, orienteringsopplegg og matoppskrifter for bål og primus. Grillplass på tunet ved den store gapahuken. Det er to båter til fri disposisjon samt redningsvester i forskjellige størrelser.

Om tilrettelegging for hund

Gjælentunet har også plass for hunder. (Hunder skal uansett ikke opp i sofa og senger). - Hundehuset har tre sengeplasser + hundemadrass. - Egnarbua har og plass tll hund. 

Om reservasjon

- Hovedhuset - Kontakt BOT 75521413. - Sengeplasser: 18 pluss ekstramadrasser. - Nøkkel: Egen nøkkel. - Fasiliteter: Stellerom, vaskerom, kjøleskap 

- Kårstua: - sengeplasser 12 pluss barneseng. Kjøleskap, 

- Hundehus: - Sengeplasser: 3 - Hytteprotokoll og øvrige fasiliteter i Kårstua

- Egnarbua - Sengeplasser: 2 pluss 2 på sofa Vann: sommervann fra utedørs krane. Om vinteren hentes vann i Kårstua

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • 220v
 • Båt
 • Booking
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil hele året
 • Sykkel

Adkomst sommer

Med bil: kjør sørover langs R17 fra kryss R80/ R17 på Tverlandet. Etter ca 28 km er du fremme ved et kryss skiltet til "Valnes". Her tar du av fra R17 og følger veien til veis ende til merket parkeringsplass. Følg merking/les på inforskiltet for det siste stykket, ca 1 km.

Buss i Salten Bodø-Glomfjord-Halsa 

Vær speseilt obs på at det er ei skolerute som gir muligheter til å komme seg fra/til hytta hver ettermiddag mandag-fredag. Korrespondanse med buss til/fra Bodø. 

Adkomst vinter

Samme som for sommer.

Adkomst med offentlig transport

true
Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 7 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: