Gjælentunet

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

På grunn av koronarestriksjoner må man forhåndsbestille seng før besøk på hytta. Antall senger som kan bestilles er begrenset, slik at man kan holde en meters avstand til andre gjester. Dagsbesøk er ikke tillatt.

  • Hovedhuset bookes ved henvendelse til BOT-kontoret, post@bot.no, tlf 75 52 14 13. 
  • Øvrige hytter: Bruk bestillingsknappen. 

Gjælentunet er Bodø og Omegns Turistforenings nærmeste tilbud til Bodøs befolkning. Anlegget består av fire hytter, (Hovedhuset, Egnarbua, Kårstua og Hundehuset).

Gjælentunet egner seg meget godt for skoleklasser, barnehager og grupper. Enga og stranda ved Egnarbua er et yndet mål også for dagsturer. 

Om hytteanlegget

Gjælentunet er ubetjent (uten proviant) og er siste hytte på rutenettet over Saltfjellet, Beiarfjellet og ned Falkflågdalen langs sørvestsiden av Børvasstindan. 

Hovedhuset ble overtatt av BOT i 1989, særlig med tanke på å ha et tilbud til grupper av barn, ungdom og barnefamilier.

Med Kårstua på andre siden av tunet er det alltid plass for en vanlig familie eller tre, selv om hovedhuset er fylt opp av naturhungrige skoleelever. Kårstua er låst med vanlig DNT-nøkkel. Denne hytta passer særlig godt for småbarnsfamilier, med innlagt strøm, vann og med stellepute, barnestol og sprinkelseng. To soverom med seks sengeplasser i hvert rom.

Gjælentunet er godt tilgjengelig også for sjøfarende med båt. Inn gjennom naustdøra og inn i bo-kvarteret er BOTs "lugartilbud" Egnarbua. De seksten kvadratmeterne rommer ei køyeseng og en vinkelsofa som til sammen gir fire soveplasser. Kjøkkenkrok, gassbluss og vedovn gir de samme fasilitetene som de fleste andre hyttene til BOT. Sommervann finner du i en kran 20 meter unna. Vintervann kan du tappe i Kårstua. For å bedre mulighetene til å komme denne veien er det lagt ut flytebrygge i sommerhalvåret ved naustet. 

Om nærområdet og tilrettelegginger

Fine kveldsturer til Gjelfjellet, Middagsfjellet eller Skånlandsfjellet passer for barn helt nede i syv-åtteårs alderen. Langs fjæra går det sti utover fjorden til Skånland gamle handelssted (privat eie). 

Førrhaugen: Det nye utsiktspunktet- kun 100 meter fra Kårstua. Passer perfekt til meditasjon, småprat, nordlyset på vinteren og nattsola på sommeren. Bør oppleves 

Robåter finner du i nauset i Egnarbua. Redningsvester i mange størrelser finner du også her. Det er også mulig å fiske fra land. Fiskeredskaper må du ha med deg. Tidevannsstrømmene forbi naustet gir gode muligheter for fangst av torsk, sei, ørret og laks. Er du heldig svømmer det en lekende niseflokk forbi når du sitter på svabergene og nyter kveldsola mens barna leker i vannkanten på den hvite sandstranda.

Gapahuken med grillplass på tunet og utenfor Egnarbua gir gastronomiske muligheter både før og etter barnas leggetid. 

Lading: Kommer du med elsykkel er det utendørs ladepunkt på Hundehuset.

Innendørs: Om været er ufyselig, er det bra med spill og lesestoff innendørs - eller det er bare å kle seg godt. 

Aktiviteter: Området rundt er veldig godt egnet til undervisningsopplegg rettet mot miljølære, natur og kystbiotoper. Skogen er full av klatremuligheter og det er bare fantasien som setter grenser for hva man kan gjøre ute . På stien ned til Egnarbua finner du verdens flotteste klatretre.

Hund: Hundehuset og Egnarbua er tilrettelagt for hund.  Hund skal uansett ikke opp i senger/sofa. 

Om reservasjon

- Hovedhuset - Kontakt BOT 75521413. - Sengeplasser: 18 pluss ekstramadrasser. - Nøkkel: Egen nøkkel. - Fasiliteter: Stellerom, vaskerom, kjøleskap 

- Kårstua: - sengeplasser 12 pluss barneseng. Kjøleskap, 

- Hundehus: - Sengeplasser: 3 - Hytteprotokoll og øvrige fasiliteter i Kårstua

- Egnarbua - Sengeplasser: 2 pluss 2 på sofa Vann: sommervann fra utedørs krane. Om vinteren hentes vann i Kårstua

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v

Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport
  • Bil hele året
  • Sykkel

Adkomst sommer

Med bil: kjør sørover langs R17 fra kryss R80/ R17 på Tverlandet. Etter ca 28 km er du fremme ved et kryss skiltet til "Valnes". Her tar du av fra R17 og følger veien til veis ende til merket parkeringsplass. Følg merking/les på inforskiltet for det siste stykket, ca 1 km.

Buss i Salten Bodø-Glomfjord-Halsa 

Vær speseilt obs på at det er ei skolerute som gir muligheter til å komme seg fra/til hytta hver ettermiddag mandag-fredag. Korrespondanse med buss til/fra Bodø. 

Adkomst vinter

Samme som for sommer.

Annonse

SjekkUT | Gjælentunet

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
16

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Gjælentunet ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT