Bjellåvasstua

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

På grunn av koronarestriksjoner må man forhåndsbestille seng før besøk på hytta. Antall senger som kan bestilles er begrenset, slik at man kan holde en meters avstand til andre gjester. Dagsbesøk er ikke tillatt. 

Hytte 1 (Hovedhytta) har 13 sengeplasser hvorav 6 kan bookes. her er det tillatt med hund. Hytte 2 (Sikringshytta) har 12 sengeplasser hvorav 5 kan bookes. Her er det ikke tillatt med hund.

Bjellåvasstua er, ved siden av Lønsstua, Bodø og Omegn Turistforenings (BOTs) mest populære fjellhytte. Flere merkede ruter fører fram til hytta, som ligger fritt til ved nordenden av Nordre Bjøllåvann, i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark. Den ligger nær nok bilvei til å være et oppnåelig mål også for småbarnsfamilier, samtidig som den ligger avsides nok til å gi en skikkelig følelse av villmark. En videosnutt sier mer enn ord - og du kan se og høre her

Om hytteanlegget 

Hytte 1 har et oppholdsrom med kjøkken, omkranset av fem soverom med i alt 13 sengeplasser. Det er tillatt å ha med hund inn i hovedhytta (oppholdsrom og 3 soverom). 

Hytte 2 har et oppholdsrom med kjøkken, samt tre soverom med totalt 12 sengeplasser. I sikringshytta er det ikke tillatt med hund. Ta en titt for å se hvordan det er innendørs .

I begge hyttene er det solcellepanel som sørger for strøm til belysning og lademulighet. Hyttene varmes opp med ved og mat lages på gassovn. Stekeovn i begge hyttene.

Naust. Dette er låst med DNT-nøkkel. Tilgang til naustet er i perioden 1 juli til 1 oktober.

Om nærområdet 

Steinstua ligger et par kilometer sørover langs stien. Den var nyrestaurert i 2018 og vel verd et besøk.

Telegrafruta fra Rusånes til Bjellånes er merket som historisk vandrerute og ei meget populær vandring. Den tar 3 dager. Ei egen bok om denne ruta finner du på Bjellåvasstua. og du kan lese deg opp på historia bak et av nord-norges eldste telegrafanlegg. Opprinnelig sto ei av de gamle telegrafstuene ved Nordre Bjøllåvatnet/Bajep Ruovdajávrre. Den første ble trolig satt opp i 1881 (kanskje allerede i 1876, men brant ned, og ble gjenoppbygd i 1893. I 1968 brant også denne stua, og ny hovedhytte sto ferdig i 1971. Bjellåvasstua ble så i 1982 utvidet med to soverom slik den fremstår i dag. 

Vinteren 1989 ble sikringshytta åpnet. Bjøllvassfjellet og Steinfjellet/Gierggetjåhkkå. For de som vil høyere til topps, er Ramsgjeltinden/Rænsgilgtjåhkkå (1234 moh.) og Ørfjellet/Uvbágájsse (1751 moh.) er egnede mål for heldagsturer.

Fiskemulighetene i Nordre Bjøllåvatnet/Bajep Ruovdajávrre er gode. Vannet har en røyrbestand av stadig bedre kvalitet. Med gyldig fiskekort for statsgrunn kan du fiske med de fleste redskap. Robåt ligger i naustet like nedenfor hytta, og kan fritt benyttes i sommersesongen (ca. 1. juli til 1. oktober).

Det er også et naust med båt i sørenden av vatnet. Naustet er låst med DNT-nøkkel.

Om veien videre 

Hvis du ønsker å fortsette innover fjellet , er det merket rute fra Bjellåvasstua nordover til Tverrbrennstua og Jordbruhytta. Sørover går merkinga i retning Midtistua. Fra Midtistua kan du gå videre østover til Lønsstua eller vestover mot Beiarstua.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Den vanligste ruta går fra Øvre Tollådal, med tydelig sti helt frem til hytta, rute sal22 Bjellåvasstua- Skulneset (Øvre Tollådal).

Sommertraséen (8 km) går over Reinhornskaret eller via Djupvatnet. Reinskaret har en bratt start, men etterhvert en flott utsikt. Når skoggrensa er nådd er resten av turen grei. Om Djupvatnet er det slak stigning på skogsvei og sti. Fin utsikt når man er over skoggrensa

Andre populære ruter til Bjøllåvasstua er fra Tverrbrennstua (20 km), Langånes (14 km) og Russånes (20 km).

Til Øvre Tollådal kommer du med bil og det er bra med parkeringsplass ved stistart

Adkomst vinter

Vintertraséen (8 km) går fra Øvre Tollådal om Djupvatnet, og er klart å anbefale vinterstid.

BUSS
Forbindelse fra Bodø til Beiarn (Øvre Tollådal). Søk her
(Bussforbindese fra Storjord til Øvre Tollå kun ti/to/fr)

TAXI:
Storjord i Beiarn og opp til Øvre Tollå: .+47 47 88 49 99

Annonse

SjekkUT | Bjellåvasstua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
26

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Bjellåvasstua ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT