Legg til huskeliste
  59
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  20 av 22 sengeplasser kan forhåndsbestilles. Det forutsettes ankomst før kl 21.00.

  Hytte 1 (Hovedhytta) har 10 sengeplasser hvorav 8 kan forhåndsbestilles. Her er det tillatt med hund. Hytte 2 (Sikringshytta) har 12 sengeplasser hvorav 12 kan forhåndsbestilles. Her er det ikke tillatt med hund.

  Plantegninger: hytte 1 og hy tte 2 .
  Bjellåvasstua er, ved siden av Lønsstua, Bodø og Omegn Turistforenings (BOTs) mest populære fjellhytte. Flere merkede ruter fører fram til hytta, som ligger fritt til ved nordenden av Nordre Bjøllåvann, i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark. Den ligger nær nok bilvei til å være et oppnåelig mål også for småbarnsfamilier, samtidig som den ligger avsides nok til å gi en skikkelig følelse av villmark. En videosnutt sier mer enn ord - og du kan se og høre her

  Om hytteanlegget 

  Hytte 1 (hovedhytta) har et oppholdsrom med kjøkken, omkranset av fire soverom med i alt 10 sengeplasser og 3 madrasser.  

  Hytte 2 (sikringshytta) har et oppholdsrom med kjøkken, samt tre soverom med totalt 12 sengeplasser. I sikringshytta er det ikke tillatt med hund. Ta en titt for å se hvordan det er innendørs .

  Naust. I naustet er det to robåter til utlån. Dette er låst med DNT-nøkkel. Tilgang til naustet er i perioden 1. juli til 1. oktober. Båtene skal alltid settes på plass i naustet etter bruk.

  Utstyr

  I begge hyttene er det solcellepanel som sørger for strøm til belysning og lademulighet. Hyttene varmes opp med ved, og mat lages på gassovn. Stekeovn i begge hyttene.

  Sengene er utstyrt med dyne og pute. Ha med lakenpose, sovepose eller eget sengesett. 

  Vann

  Om sommeren kan en hente vann i bekken som renner like sør for hytta. Om vinteren må en smelte snø, eller om en har med isbor så kan en bruke det til å få tak i vann i vatnet nedenfor hytta. 

  Hund

  Det er tillatt å ha med hund inn i hytte 1/ hovedhytta (oppholdsrom og soverom 3 og 4). Hunden kan ikke ligge i senger eller møbler. Det er ei fastspent hundeseng på rom 3 og et løst hundebur i oppholdsrommet. 

  Om nærområdet 

  Steinstua ligger et par kilometer sørover langs stien. Den var nyrestaurert i 2018 og vel verd et besøk.

  Telegrafruta fra Rusånes til Bjellånes er merket som historisk vandrerute og ei meget populær vandring. Den tar 3 dager. Ei egen bok om denne ruta finner du på Bjellåvasstua. og du kan lese deg opp på historia bak et av nord-norges eldste telegrafanlegg. Opprinnelig sto ei av de gamle telegrafstuene ved Nordre Bjøllåvatnet/Bajep Ruovdajávrre. Den første ble trolig satt opp i 1881 (kanskje allerede i 1876, men brant ned, og ble gjenoppbygd i 1893. I 1968 brant også denne stua, og ny hovedhytte sto ferdig i 1971. Bjellåvasstua ble så i 1982 utvidet med to soverom slik den fremstår i dag. 

  Vinteren 1989 ble sikringshytta åpnet. Bjøllvassfjellet og Steinfjellet/Gierggetjåhkkå. For de som vil høyere til topps, er Ramsgjeltinden/Rænsgilgtjåhkkå (1234 moh.) og Ørfjellet/Uvbágájsse (1751 moh.) er egnede mål for heldagsturer.

  Fiskemulighetene i Nordre Bjøllåvatnet/Bajep Ruovdajávrre er gode. Vannet har en røyrbestand av stadig bedre kvalitet. Med gyldig fiskekort for statsgrunn kan du fiske med de fleste redskap. Robåt ligger i naustet like nedenfor hytta, og kan fritt benyttes i sommersesongen (ca. 1. juli til 1. oktober).

  Det er også et naust med båt i sørenden av vatnet. Naustet er låst med DNT-nøkkel.

  Om veien videre 

  Hvis du ønsker å fortsette innover fjellet , er det merket rute fra Bjellåvasstua nordover til Tverrbrennstua og Jordbruhytta. Sørover går merkinga i retning Midtistua. Fra Midtistua kan du gå videre østover til Lønsstua eller vestover mot Beiarstua.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Booking
  • Fiske
  • Mobildekning
  • Steikeovn
  • Bade
  • Teltplass
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  Saltfjellet og SvartisenSaltfjelletSaltfjellet-Svartisen nasjonalpark

  Adkomst sommer

  Den vanligste ruta går fra Øvre Tollådal, med tydelig sti helt frem til hytta, rute sal22 Bjellåvasstua- Skulneset (Øvre Tollådal).

  Sommertraséen (8 km) går over Reinhornskaret eller via Djupvatnet. Reinskaret har en bratt start, men etterhvert en flott utsikt. Når skoggrensa er nådd er resten av turen grei. Om Djupvatnet er det slak stigning på skogsvei og sti. Fin utsikt når man er over skoggrensa

  Andre populære ruter til Bjøllåvasstua er fra Tverrbrennstua (20 km), Langånes (14 km) og Russånes (20 km).

  Til Øvre Tollådal kommer du med bil og det er bra med parkeringsplass ved stistart

  Adkomst vinter

  Vintertraséen (8 km) går fra Øvre Tollådal om Djupvatnet, og er klart å anbefale vinterstid.

  BUSS
  Forbindelse fra Bodø til Beiarn (Øvre Tollådal). Søk her
  (Bussforbindese fra Storjord til Øvre Tollå kun ti/to/fr)

  TAXI:
  Storjord i Beiarn og opp til Øvre Tollå: .+47 47 88 49 99

  SjekkUT | Bjellåvasstua

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  59

  SjekkUT-besøk