Lønsstua

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Etter gjenåpning av samfunnet er det igjen mulig å besøke hyttene våre uten å forhåndsbestille. De sengene som har vært bookbare under pandemien vil imidlertid fortsette å være det inntil styret har bestemt om vi skal fortsette med booking og eventuelt i hvilket omfang.

Lønsstua er selve innfallsporten til fjelleventyret på Saltfjellet og ei populær hytte blant alle typer brukere. For noen er den innfallsport til turisthyttene inne på Saltfjellet eller over mot Sulitjelma. For andre er hytta helgeturmål med dagsturer i nærområdet.

Hovedhytta er Bodø og Omegns Turistforenings største. Den sto ferdig i 1985, og har blitt populær å bruke også for barnehager, skoleklasser og andre grupper. Stor bruk gjorde at foreningen senere har bygd ei hytte til, Annekset, som sto ferdig våren 1999. Det er ikke tillatt med hund i Hovedhytta. I annekset er hund tillatt.

Det er innlagt strøm i alle bygningene. Storavdelingen i hovedhytta har stort kjøleskap og komfyr. Oppvarming skjer ved fyring i ovn. Drikkevann henter man i kran sommerstid. Se oppslag i hytta for tilgang til vintervann.

Hovedhytta har to avdelinger. Det er mulig å reservere den ene eller begge avdelingene etter nærmere avtale med Bodø og Omegns Turistforening (BOT). Den største avdelinga har et stort oppholdsrom med kjøkkenkrok og fire soverom med i alt 14 senger hvorav to doble senger. Den minste avdelinga består av et lite oppholdsrom med kjøkkenbenk og ett soverom med fem senger.

Siden hovedhytta kan reserveres, oppfordres besøkende til først å fylle opp Annekset. Dette har tre soverom med i alt åtte senger hvorav en dobbel. Opplysninger om reservasjoner den nærmeste uka får du ved å ringe BOTs kontor (755 21413), sende epost eller sjekke besøkskalenderen på BOTs nettside .

Tur- og aktivitetsmuligheter

Det er ikke bare lett adkomst som har gjort Lønsstua populær. Turterrenget rundt Lønsdal er også førsteklasses. Mange tar turen oppover til Kjemåvatn, som for øvrig er et vatn med stor bestand av ikke altfor storvokst røye. For barnefamilier er terrenget på østsida av E6, i retning vestre Viskisvatn, å foretrekke.

Dypendalen kan også være et godt alternativ. Her er det lunt på vindfulle dager.

Fra Lønsdal er det merkete ruter vestover mot hyttene nede i Bjøllådalen. Det er også merket rute østover, mot Graddis og videre til Trygvebu og Argaladhytta.

På tur med klassen?

Denne hytta passer for skoleklasser som ønsker å dra på klassetur. Skoleklasser må reservere hytta via Bodø og Omegns Turistforening. 

Proviantering

Det er ikke mat på hytta. Nærmeste dagligvarebutikk (med åpningstider) - se lenke høyre kolonne.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Utleie
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport
 • Bil hele året
 • Sykkel

Adkomst sommer

- Med tog: Alle tog stopper på Lønsdal stasjon. Du følger bilveien ned mot E6. 10 meter nedenfor avkjørsel til hotellet tar du inn til høyre til en stor parkeringsplass.Derfra er det ca 200 meter til hytta. Det er opparbeida god og brei spaservei inn til hytta. 

- Med bil: Du tar av fra E6 der veien går opp til Lønsdal stasjon/Polarsirkelen Høyfjellshotell. Like før du kommer til hotellet tar du av til venstre inn på en stor parkeringsplass. Derfra er det ca 200 meter god spasérvei inn til hytta.

Adkomst vinter

Samme adkomst som om sommeren. Parkeringsplassen er brøyta. Spasérveien fra parkeringsplassen og inn til hytta er ikke brøyta.

SjekkUT | Lønsstua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
33

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Lønsstua ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT