Legg til huskeliste
  124
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Lønsstua har 33 sengeplasser som kan forhåndsbestilles.
  For gruppebestilling: kontakt BOT-kontoret 75 52 14 13/ bodo@dnt.no.
  Det er ikke tillatt med hund i hytte 1.
  Hytte 2 er tilrettelagt for hund. Hundebur kan forhåndsbestilles.
  Det forutsettes ankomst før kl 21.00.

  Plantegninger: Hytte 1 og Hytte 2

  Lønsstua er selve innfallsporten til fjelleventyret på Saltfjellet og ei populær hytte blant alle typer brukere. For noen er den innfallsport til turisthyttene inne på Saltfjellet eller over mot Sulitjelma. For andre er hytta helgeturmål med dagsturer i nærområdet.

  Om hytta

  Hovedhytta er Bodø og Omegns Turistforenings (BOT) største. Den sto ferdig i 1985, og har blitt populær å bruke også for barnehager, skoleklasser og andre grupper. Stor bruk gjorde at foreningen senere har bygd ei hytte til, Annekset, som sto ferdig våren 1999.

  Hovedhytta/Hytte 1 har to avdelinger. Det er mulig for større grupper å reservere den ene eller begge avdelingene eksklusivt etter nærmere avtale med BOT. Den største avdelinga har et stort oppholdsrom med kjøkkenkrok og fire soverom med i alt 14 senger hvorav fire er doble senger. Den minste avdelinga består av et lite oppholdsrom med kjøkkenbenk og ett soverom med 5 senger/6 sengeplasser.

  Annekset/ Hytte 2 har tre soverom med i alt åtte senger hvorav en dobbel.

  Utstyr

  Det er innlagt strøm i alle bygningene. Storavdelingen i hovedhytta har stort kjøleskap og komfyr. Lilleavdelinga har hybelkomfyr, og i annekset er det vanlig komfyr.

  Oppvarming skjer ved fyring i ovn.

  Alle senger har dyne og pute. Ta med egen lakenpose, sovepose eller sengesett.

  Vann

  Drikkevann henter man i kran sommerstid. Om vinteren kan det være nødvendig å tine snø til vann eller ha med hjemmefra.

  Hund

  Det er ikke tillatt med hund i hovedhytta/ hytte 1. I annekset/ hytte 2 er hund tillatt, men ikke i senger eller sofa. Vi oppfordrer til å forhåndsbestille plass for hunden i hundebur.

  På tur med klassen?

  Denne hytta passer for skoleklasser som ønsker å dra på klassetur. Skoleklasser må reservere hytta via Bodø og Omegns Turistforening.

  Proviantering

  Det er ikke mat på hytta. Nærmeste dagligvarebutikk (med åpningstider) - se lenke under

  Tur- og aktivitetsmuligheter

  Lett adkomst - så vel som førsteklasses turterreng - har gjort Lønsstua populær. Mange tar turen oppover til Kjemåvatn, som for øvrig er et vatn med stor bestand av ikke altfor storvokst røye. For barnefamilier er terrenget på østsida av E6, i retning vestre Viskisvatn, å foretrekke.

  Dypendalen kan også være et godt alternativ. Her er det lunt på vindfulle dager.

  Fra Lønsdal er det merkete ruter vestover mot hyttene nede i Bjøllådalen. Det er også merket rute østover, mot Graddis og videre til Trygvebu og Argaladhytta.

  Sponsorer

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping samt fra Nordenfjeldske bykreditts stiftelse.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Mobildekning
  • Steikeovn
  • Utleie
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn
  Annonse
  Saltfjellet og SvartisenSaltfjellet

  Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport
  • Bil hele året
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  - Med tog: De fleste tog stopper på Lønsdal stasjon. Følg bilveien ned mot E6. 10 meter nedenfor avkjørsel til hotellet tar du inn til høyre til en stor parkeringsplass. Derfra er det ca 200 meter til hytta. Det er opparbeida god og brei spaservei inn til hytta. 

  - Med bil: Ta av fra E6 der veien går opp til Lønsdal stasjon/Polarsirkelen Høyfjellshotell. Like før du kommer til hotellet tar du av til venstre inn på en stor parkeringsplass. Derfra er det ca 200 meter god spasérvei inn til hytta.

  Adkomst vinter

  Samme adkomst som om sommeren. Parkeringsplassen er brøyta. Spasérveien fra parkeringsplassen og inn til hytta er ikke brøyta.

  SjekkUT | Lønsstua

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  124

  SjekkUT-besøk