Styrbord - ubetjent hytte Gressholmen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  28 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Styrbord er den største DNT-hytta på Gressholmen og er beregnet for grupper, skoleklasser, lag- og foreninger og også vennegrupper. Hyttene på Gressholmen ligger idyllisk til i indre Oslofjord. Fra Gressholmen har du en fantastisk utsikt ut over fjorden og inn mot store deler av byen og marka.  

Hytta er helt nyrenovert, stor takk til Oslo kommune og Bymiljøetaten!

Bestilling

Hele hytta må forhåndsbestilles.

Gressholmen Styrbord er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år. 

Hytta disponeres fra kl. 14:00 ankomstdagen til kl. 11:00 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

Utstyr

Hytta har strøm, kjøleskap, oppvaskmaskin, vedovn til oppvarming, komfyr/stekeovn til matlaging, kaffetrakter, vannkoker, basisutstyr for matlaging og oppvask, dopapir, dyner, puter og tepper. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. Ta med all mat, litt ekstra dopapir, lakenpose eller eget sengetøy. Hver enkelt må gjøre rent etter seg. Hovedregelen er at du bør forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, eventuelt litt bedre enn da du kom. Hytta har ikke grill.

Fordeling senger

I hytta finner du 4 soverom med 2, 3 og 4 sengeplasser. I andre etasje er det også en sovesal med 18 senger, hvor 7 av sengene er kortere (165/170 cm).

Vannkilde

Det er innlagt vann som kan drikkes.

Andre DNT-hytter i Oslomarka

DNT Oslo og Omegn har 36 ubetjente hytter i Marka.

Skoleklasser og lignende grupper:

Styrbord egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka.

For besøk med skoleklasse må hele hytta bestilles hos DNT Oslo og Omegn.

De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å fyre opp i ovnen, lage mat på enkelt kjøkken og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. 

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal støvsuges og vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer og dører er lukket og at ytterdør, vedskjul og båthus er låst med standardlås.

Nyt oppholdet på hytta og god tur!

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Mobildekning
 • Bade
 • Vann
 • Wc
 • Vedovn

Passer for

 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Ta rutebåten fra Aker brygge til Gressholmen.

Adkomst vinter

Ta rutebåten fra Aker brygge til Gressholmen.

Annonse

SjekkUT | Styrbord - ubetjent hytte Gressholmen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
17

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Styrbord - ubetjent hytte Gressholmen ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT