Grautheller

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  30 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Grautheller - den perfekte hytta for barnefamilien!

Grauthellerhytta er glimrende for barnefamilier. Den har mange trivelige soverom og like utenfor danner bekken en fin badekulp. Veien inn Flatstøldalen fra Ådneram er perfekt for en familiesykkeltur.

Den koselige turisthytta ligger fint til i bakkeskråningen i den sørvestre enden av Grauthellervatnet. Grautheller kommer av gammelnorsk, grjot løs stein. Selve Grauthelleren ligger på nordvestsiden av vatnet. Rundt omkring på topper og knauser står det varder. Disse tiltrakk rovfugler og var utstyrt med sakser eller giftåte, et ledd i Heiberg sin utrettelige kamp mot alt rovvilt.

Hytta har fast tilsyn i sommerferien, det er da anledning å bestille rom. Det er båt ved hytta og gode fiskemuligheter. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort.

UTSTYR:

Grautheller er en selvbetjent hytte med matlager og den er tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst. Proviantliste finner du her.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

For våre selv- og ubetjente hytter er må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved). Du må også være forberedt på at det kan være lite proviant og at bruer er tatt inn. Det kan lønne seg å ta kontakt med informasjonssenteret hvis du planlegger fjellturer utenom sesongene.

BOOKING:

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting kan du trykke her

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

RABATTER:

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Med utgangspunkt fra Grauthellerhytta kan en følge merket løype til Lysebotn. Stien går vestover fra hytta og smyger seg først gjennom et frodig område med mange løsmasseavsetninger, deretter bratt opp på Midtkammen. Nyt utsikten over Lyseheiene fra den 1145 meter høye toppen. Videre følges den gamle Skinnvegtraseen ned til Lysebotn. Dette er tøff og typisk Lysenatur, så gå forsiktig. Skinnvegen har merke til Sjumilstøvelen.

Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene, som du får kjøpt på Tursenteret .

HUND:

Hund er tillatt i yttergangen på hytta. Det er ett tilgjengelig hundebur. Les mer om hund på STF hyttene her.
​​Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt informasjonssenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • Fiske

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Korteste adkomstvei er å følge anleggsvei fra Ådneram i Sirdal (ca 15 km). Veien er stengt med bom, men er en glimrende sykkelvei. Fra anleggsveien er det ca en halv times fottur fram til hytta. Fra kraftstadsjonen på Duge følger man stien på nordsiden av Grauthellervannet.

For en oversikt over buss- og båtruter fra Stavanger/Sandnes til Ryfylkeheiene og fjordene, sjekk ut denne lenken.

Adkomst vinter

På ski fra Ådneram. Skituren er ca. 18 km.

Varsel

Værvarsel for Grautheller. Vis på YR.no
Fre (13.08)Delvis skyet16º0 mm
Stille (0.2m/s) Sør-sørøst
Lør (14.08)Klarvær19º0 mm
Flau vind (0.4m/s) Vest-nordvest
Søn (15.08)Klarvær22º0 mm
Flau vind (0.4m/s) Nord-nordvest
Man (16.08)Delvis skyet20º0 mm
Svak vind (2.8m/s) Sør
Tir (17.08)Delvis skyet19º0 mm
Svak vind (3.0m/s) Sør-sørvest
Ons (18.08)Regnbyger15º2 mm
Lett bris (3.9m/s) Sørøst
Tor (19.08)Delvis skyet17º0 mm
Svak vind (3.2m/s) Sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø

Annonse
Værvarsel for Grautheller. Vis på YR.no
Fre (13.08)Delvis skyet16º0 mm
Stille (0.2m/s) Sør-sørøst
Lør (14.08)Klarvær19º0 mm
Flau vind (0.4m/s) Vest-nordvest
Søn (15.08)Klarvær22º0 mm
Flau vind (0.4m/s) Nord-nordvest
Man (16.08)Delvis skyet20º0 mm
Svak vind (2.8m/s) Sør
Tir (17.08)Delvis skyet19º0 mm
Svak vind (3.0m/s) Sør-sørvest
Ons (18.08)Regnbyger15º2 mm
Lett bris (3.9m/s) Sørøst
Tor (19.08)Delvis skyet17º0 mm
Svak vind (3.2m/s) Sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt