Legg til huskeliste
  71
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Bleskestadmoen - en hytte med sjel på en vakker stølsvoll omkranset av fjellbjørkeskog og snaufjell. Bleskestadmoen er Stavanger Turistforenings aller eldste hytte, og er et møtested mellom øst og vest i uminnelige tider.

  Beliggenhet

  711 meter over havet, inn av Nesflaten og Roalkvam, og opp av Bl...

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Bade
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  RyfylkeDyraheio landskapsvernområde med biotopvernStavanger TuristforeningSetesdal-Ryfylke villreinområde

  Adkomst sommer

  Med bil: Følg rv. 13 til Nesflaten. Herfra vei til Roalkvam og videre til Bleskestad. Med offentlig transport: Hurtigbåt til Jelsa eller Sand. Buss (Suldal billag) videre til Nesflaten og Roalkvam. Videre med drosje til Bleskestad.

  En oversikt over kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

  Det er helårsbro på plass i Klauvskeimoen, men like ved hytta må du være forberedt på vading når det er ekstremt mye nedbør.

  Adkomst vinter

  Det kan være krevende å gå opp fra Bleskestad, samt tilsvarende krevende å gå ned fra Bleskestadmoen. Det er ikke å anbefale å gå sommerruten hvis det er hardt underlag, eller skredfare. Dette på grunn av juvet som ligger ovenfor daminntaket 700 moh. Dette ligger utsatt til, og ingen ønsker å komme på skli her.

  Ved å gå den fineste og beste traseen, unngår du juvet. Den finner du ved å gå på den østlige siden av juvet, på samme side som Nystølen. Det enkleste er å følge lik trase som stien til Nystølen. Det er også en åpen og fin nedkjøring, når du velger denne traseen ned. Denne er ikke kvistet.

  Det er helårsbro på plass i Klauvskeimoen, men like ved hytta må du være forberedt på vading når det er ekstremt mye nedbør.

  SjekkUT | Bleskestadmoen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  71

  SjekkUT-besøk