Bleskestadmoen

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  36 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Bleskestadmoen ligger på en frodig stølsvoll og er Stavanger Turistforenings aller eldste hytte. I tidligere tider møttes suldøler og austmenn til hestehandel på Bleskestadmoen.

Bleskestadmoen ligger i Suldal, to timers gange opp fra Bleskestad. I 2001 ble gammelhytta (bygget i 1891) restaurert og satt opp i sin opprinnelige form. Samtidig ble det bygget en helt ny hovedhytte. I samarbeid med grunneier ble eldhus og låve restaurert. Bygningene ligger på en vakker stølsvoll omkranset av fjellbjørkeskog og snaufjell. Det er fiskemuligheter i Bleskestadåna. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse fiskekort.

Det går mange stier til og fra Bleskestadmoen. Du kan komme nordfra via Holmavatnhytta. Turen går i lett høgfjellsterreng før en slipper seg ned gjennom bjørkeskog og fram til hytta. Fra Breive kan en følge den eneste gamle fjellveien øst-vest som ikke er delt opp av kraftverksinngreper. Stien fra Jonstølen/Mostøl til Bleskestadmoen går forbi flotte stølsområder, over lettgått høgfjellsparti med fantastisk utsikt til Bleskestadmoen lenger nede.

Bleskestadmoen er selvbetjent (med matlager) og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved). Du må også være forberedt på at det kan være lite proviant. Det er helårsbro på plass i Klauvskeimoen, men like ved hytta må du være forberedt på vading når det er ekstremt mye nedbør.

Booking: For forhåndsbooking av rom, Trykk her!


Utstyr: Hytta er utstyrt med proviantlager og det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sommerpose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta. Vann kan hentes i elva nedenfor hytta, elv/bekk overfor hytta kan være tørlagt når det har vært lite nedbør.

Nødsender: Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

Hund: Hund tillat i sikringshytta. Hunden skal ikke inn i sovedel. Ett hundebur tilgjengelig.. Les mer om hund på STF hyttene her.
NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke medlemmer. Det svarer seg å være medlem da losji og proviant (der vi har proviant) gir gode rabatter til medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler
Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter gratis i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter.
Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Viktig Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

Turmuligheter: En lett rundtur kan være å parkere bilen på Bleskestad og bestille drosje videre til dammen ved Sandvatn. Følg merket løype ned til Bleskestadmoen, ca 2 timer. Neste dag merket løype gjennom skogen tilbake til Bleskestad, 2 timer. Bleskestadmoen har merke til sjumilstøvelen . Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene. Boken kan kjøpes i Tursenteret i Kannik.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Med bil: Følg rv. 13 til Nesflaten. Herfra vei til Roalkvam og videre til Bleskestad. Med offentlig transport: Hurtigbåt til Jelsa eller Sand. Buss (Suldal billag) videre til Nesflaten og Roalkvam. Videre med drosje til Bleskestad.

En oversikt over kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Husk det kan være krevende å gå opp fra Bleskestad samt tilsvarende krevende å gå fra Bleskestadsmoen og ned. Følge sommer ruten er ikkje å anbefale hvist det er hardt underlag eller skredfare: Pga.Juvvet ovenfor dam-inntak som ligger på 700moh ligger litt utsatt til og ingen ønsker å komme på skli.

Den fineste og beste trassen ungår du juvvet. Gå på østlig side av Juvvet samme side som Nystølen. Enklest er å følge ca lik trasse som sti til Nystølen, Det er ogå open og fin nedkjøring når du tar denne trassen ned. Det er ikkje kvistet.

Papirkart

Kartblad: 029 Haukeliseter