Blåfjellenden

Blåfjellenden

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  38 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Får du sikret deg en plass ved vindusbordet på Blåfjellenden, kan du nyte både middagen og panoramautsikten utover den vakre Fidjadalen. Nærhet til byen og ganske kort gangavstand fra bilvei, gjør hytta til et populært turmål.

Blåfjellenden ligger i Frafjordheiane landskapsvernområde, og du går hit på rundt tre timer fra Hunnedalen. Hytta har 28 sengeplasser fordelt på 16 senger i hovedhytta og 12 senger i sikringshytta. I tillegg har begge hyttene hems.

Området er godt egnet til bærplukking (særlig blåbær). Det er fisk i vassdraget både i Blåstøl- og Fidjadalen. Om vinteren går det kvistet løype inn til hytta fra vinterferien og ut påskeferien.

Med sin sentrale beliggenhet knytter hytta sammen fem ruter fra Eikeskog, Langavatn, Sandvatn, Flørli og Hunnedalen. Den siste ligger bare sju km fra Blåfjellenden og følger gammel driftevei i lett terreng. Vil du ha noe mer utfordrende tur inn hit, anbefaler vi turen fra Øvre Espedalen gjennom Røssdalen og Indredalen (umerket).

Blåfjellenden er ubetjent (dvs. at du må ta med all maten du trenger selv) og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst. På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- per kilo ved). Bruene er erstattet med helårsbroer.

HUND: Eget hunderom i den østligste hytta. Dette er den hytta som ligger nærmest elven. Hunderommet har egen inngang fra gangen. Det er ett hundebur tilgjengelig, og to senger for overnatting for hundeeiere. Ps der er ikkje oppvarming på dette rommet.

Aktiviteter og turmuligheter:

Området byr på både blåbær, fisk og toppturer til Ernstknuten (986 moh.) og Blåfjellenden (1024 moh.) Avhengig av hvor turen går videre, bør du ta deg en tur nedover Fidjadalen mot Fidjavatnet. Turen langs elva byr på mange fine opplevelser. Fristende kulper og dramatiske fosser. På slettende ved Fidjavatnet finner du spor etter beveren, og tuftene av Fedgården er heller ikke vanskelige å finne. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene, som du får kjøpt på Tursenteret .

Booking:

På Blåfjellenden kan du booke sengeplass på forhånd. Trykk her! (men du kan også overnatte uten). Bestillingsinformasjon finner du i margen til høyre.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Totalt er det 38 sengeplassr med dyne og pute i tillegg er det 12 løse madrasser. Totalt har begge hyttene 50 madrasser.

Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke medlemmer. Det svarer seg å være medlem da vi har egne losjipriser for medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler
Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. For barnehager og skoleklasser som ikke er medlemmer, er prisen 100 kr. pr. elev pr døgn.
Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Viktig

Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.


Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke informasjonssenteret i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Rv. 45 til Hunnedalen med bil. Skilt ved parkeringsplass.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Papirkart

Kartblad: 008 Sirdalen