Blåfjellenden

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  38 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Blåfjellenden - nyt panoramautsikten med nyhøstede blåbær fra det vakre landskapet rundt hytta

Får du sikret deg en plass ved vindusbordet på Blåfjellenden, kan du nyte både middagen og panoramautsikten utover den vakre Fidjadalen. Nærhet til byen og ganske kort gangavstand fra bilvei, gjør hytta til et populært turmål. Blåfjellenden ligger i Frafjordheiane sitt landskapsvernområde, og du går hit på rundt tre timer fra Hunnedalen.

Unn deg en tur i områdene rundt hytta, ta med deg en bærplukker og høst inn blåbær til de nystekte pannekakene. Du kan også være heldig å få fisk i vassdraget både i Blåstøl og i Fidjadalen.

Med sin sentrale beliggenhet knytter hytta sammen fem ruter fra Eikeskog, Langavatn, Sandvatn, Flørli og Hunnedalen. Den siste ligger bare sju km fra Blåfjellenden og følger gammel driftevei i lett terreng. Vil du ha noe mer utfordrende tur inn hit, anbefaler vi turen fra Øvre Espedalen gjennom Røssdalen og Indredalen (umerket). Om vinteren går det kvistet løype inn til hytta fra vinterferien og ut påskeferien.

UTSTYR:

Blåfjellenden er ubetjent, og du må ta med all maten du trenger selv. Hytta står ulåst.

Hytta har 28 sengeplasser fordelt på 16 senger i hovedhytta og 12 senger i sikringshytta. I tillegg har begge hyttene hems. Totalt er det 38 sengeplasser med dyne og pute. I tillegg er det 12 løse madrasser. Totalt har begge hyttene 50 madrasser, så her er det god plass til mange besøkende!

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sovepose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren.

På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- per kilo ved).

Broene er erstattet med helårsbroer.

BOOKING:

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting kan du trykke her

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Det er ikke matlager på denne hytta.

TURMULIGHETER:

Området byr på både blåbær, fisk og toppturer til Ernstknuten (986 moh.) og Blåfjellenden (1024 moh.) Avhengig av hvor turen går videre, bør du ta deg en tur nedover Fidjadalen mot Fidjavatnet. Turen langs elva byr på mange fine opplevelser. Fristende kulper og dramatiske fosser. På slettende ved Fidjavatnet finner du spor etter beveren, og tuftene av Fedgården er heller ikke vanskelige å finne. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok fra 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene, som du får kjøpt på Tursenteret .

HUND:

Det er et eget hunderom i den østligste hytta. Dette er den hytta som ligger nærmest elven. Hunderommet har egen inngang fra gangen. Det er ett hundebur tilgjengelig, og to senger for overnatting for hundeeiere. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er oppvarming på dette rommet. Les mer om hund på STF hyttene her.
Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke informasjonssenteret i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Rv. 45 til Hunnedalen med bil. Skilt ved parkeringsplass.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Varsel

Værvarsel for Blåfjellenden. Vis på YR.no
Fre (13.08)Klarvær20º0 mm
Lett bris (3.4m/s) Sør-sørøst
Lør (14.08)Klarvær19º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Vest-nordvest
Søn (15.08)Klarvær22º0 mm
Lett bris (4.1m/s) Nord-nordvest
Man (16.08)Lettskyet20º0 mm
Svak vind (3.2m/s) Sør-sørvest
Tir (17.08)Delvis skyet20º0 mm
Svak vind (3.3m/s) Sørvest
Ons (18.08)Regn16º3 mm
Lett bris (4.0m/s) Øst-sørøst
Tor (19.08)Delvis skyet16º0 mm
Lett bris (3.8m/s) Sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 008 Sirdalen

Annonse
Værvarsel for Blåfjellenden. Vis på YR.no
Fre (13.08)Klarvær20º0 mm
Lett bris (3.4m/s) Sør-sørøst
Lør (14.08)Klarvær19º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Vest-nordvest
Søn (15.08)Klarvær22º0 mm
Lett bris (4.1m/s) Nord-nordvest
Man (16.08)Lettskyet20º0 mm
Svak vind (3.2m/s) Sør-sørvest
Tir (17.08)Delvis skyet20º0 mm
Svak vind (3.3m/s) Sørvest
Ons (18.08)Regn16º3 mm
Lett bris (4.0m/s) Øst-sørøst
Tor (19.08)Delvis skyet16º0 mm
Lett bris (3.8m/s) Sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt