Legg til huskeliste
  43
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Børsteinen – den perfekte familiehytta med kort avstand til vei og bademuligheter rett utenfor hyttedøra!

  Beliggenhet

  Børsteinen føyer seg inn i rekken sammen med mange andre barnevennlige turisthytter. Kort avstand til sommervei gjør denne hytta til et populært turmål for hele familien. Terrenget er lettgått og oversiktlig, og ligger bare 20 minutters gange fra Lyseveien mellom Ådneram og Lysebotn. Børsteinen er et godt utgangspunkt for turer videre inn i Frafjordheiane eller en tur til Kjerag. Det er viktig å lese informasjon angående sesongbroen lenger nede i teksten under "Adkomst". 

  Om hytta

  Antall soveplasser totalt: 16

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: 12

  Børsteinen er en ubetjent hytte. Den står ulåst hele året, og har ikke matlager. 

  Hytta har fire soverom med til sammen 12 senger. Det er også en hems med madrass på 120x200 cm. I tillegg er det fire soveplasser i stua.

  Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Lakenpose eller eget sengetøy skal benyttes i sengene.

  Som gjest ordner du selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding av hytta. Takk for at du bidrar med å holde hytta strøken til neste gjest ankommer!

  Har du bil ved veien er det ønskelig at du tar med søppel ut. STF sine frivillige bærer som regel det meste av utstyret inn, og søppel ut. Du kan levere søppelet gratis i miljøstasjon ved Fjellbutikken på Suleskard, eller utenfor Frikvarteret på Ådneram. Det er også miljøstasjoner for hytterenovasjon langs veien mot Kvæven og i Lysebotn.

  For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel.

  Aktiviteter

  En tur hit kan kombineres med både Kjerag, fiske, bading og kortere turer rundt hytta. Ta med badetøy og kast deg uti det store Børsteinsvatnet for en forfriskende dukkert.

  Mange bruker Børsteinen for å overnatte på vei til, eller etter å ha vært på Kjerag. 500 meter øst for hytta står en høyreist granittblokk som kan være verdt et besøk. Ellers kan du ta toppturer til Vardefjell (1107 moh.) og Sinneskulå (1188 moh.)

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. Her er hund tillatt i yttergangen og i uthuset. Det er to hundebur tilgjengelig. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her .

  Bestilling og betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken. 

  For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting og forsikring. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får minimum 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

  - Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her .

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Mobildekning
  • Bade
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  Annonse
  SirdalSetesdal Vesthei Frafjordheiane landskapsvernområde

  Adkomst mulig med

  • Bil om sommeren
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Børsteien er en av de få hyttene som har sesongbro. Broen tas inn/demonteres om vinteren. Den tas ned ca. 15. oktober og settes opp igjen så fort snøen har smeltet nok til at det er mulig. Lyseveien brøytes og åpner som regel rundt 17. mai. Som regel må vi vente 2-3 uker til før broen kan settes opp. 

  Ønsker du å gå inn når broa er demontert, går du den gamle stien som starter med Skabaktjødn. 817 moh. Deretter går du sørover til vann på 896 moh. og svinger rundt nuten 950 moh., deretter rett vest mot hytta.

  Med bil: 15 min gange(900meter) fra Lysebotnvegen som går fra Sirdal til Lysebotn.

  Med båt: Båt til Lysebotn, drosje eller buss videre til start på stien til Børsteinen. Det går også rutebuss helt fra Stavanger/Sandnes til Lysebotn som kan sette deg av ved start på p-plass.

  Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene finner du på lenken Buss og båt til fjells .

  For informasjon angående vinterstengte veier se Vegvesenet for Fv. 500 eller Fv. 986. 

  Adkomst vinter

  Det er ikke kvistet til Børsteinen, men det er mulig å gå på ski til hytta. 

  Veien er brøytet til Sirikrok.

  I begynnelsen av mai begynner de å brøyte veien. Når veien er brøytet er den perfekt å sykle på.

  Det er også brøytet opp til parkeringsplassen ved Ådneram hyttefelt. Her er det også mulig å starte turen. 

  SjekkUT | Børsteinen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  43

  SjekkUT-besøk