Børsteinen

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  20 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Har du turfølge med små bein? Eller vil du overnatte i fjellet før eller etter å ha vært på Kjerag? Børsteinen ligger bare 30 minutter å gå fra veien mellom Ådneram og Lysebotn.

Hytta er populær blant barnefamilier på grunn av den korte avstanden fra vei. Mange bruker også hytta som overnattingssted for turer til Kjerag. Hytta har fire soverom med til sammen 12 senger. Det er også en hems med 4 madrasser på 120x200. I tillegg er det 6 soveplasser i stua.

Terrenget rundt hytta er lettgått og det er fine bademuligheter i vatnet. Kanadisk bekkerøye er satt ut i vatnet, og aktivitetsmulighetene skulle være mange. Det er i det senere år ikke vært noe godt fiske her. Tiltak med å sette ut ny fisk er i gang.

Børsteinen er ubetjent (det vil si uten proviantlager), og hytta er åpen hele året.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Oppslag finnes på hytta. Lakenpose skal benyttes eller sovepose.

Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke medlemmer. Det svarer seg å være medlem da vi gir gode rabatter til medlemmer på kost og losji . Det er mulig å tegne medlemskap på hytta. Det betales et tillegg på kr 5 pr kg ved som du bruker.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Hund: Hund tillatt i yttergang og uthus. Det er to hundebur tilgjengelig.. Les mer om hund på STF hyttene her.
NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler
Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager.
Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Viktig

Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

Turmuligheter: 500 meter øst for hytta står det en imponerende, høyreist granittblokk. Ellers kan en ta toppturer til Vardefjell (1107 moh.) og Sinneskulå (1188 moh.). Les mer om turmuligheterene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene, som du får i Tursenteret .

Bro tas inn om vinteren

Hytta er ca 1 km fra Lysebotnvegen Fv. 500 / Fv. 986 fra Sirdal til Lysebotn. Det er ei bro på stien til hytta. Broa demonteres ca 15. oktober og åpnes så snart som mulig når veien åpner ca 17.mai evt når snøen er smeltet nok for å brøyte som regel alltid før 1. juni. For info ang. vinterstengte veier se vegvesenet.no for Fv. 500 eller Fv 986 Ønsker du å gå inn når broa er demontert, går du den gamle stien som starter med Skabaktjødn. 817moh. Deretter gå sørover til vann på 896 moh og sving rundt nut 950 moh deretter rett vest mot hytta. Har du bil ved veien er det ønskelig at du tar med søppel ut. STF`s frivillige bærer som regel det meste av utstyret inn, og søppel ut. Du kan levere søppelet gratis i konteiner utenfor Ådneram Turisthytte på vei hjem eller i miljøstasjonen i Lysebotn.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklaser

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

 • Sommerbil
 • Sykkel

Adkomst sommer

Med bil: 10-15 min (900meter) fra Lysebotnvegen fra Sirdal til Lysebotn. Med båt: Båt til Lysebotn, drosje eller buss videre til start på sti til Børsteinen. Det går også rutebuss helt fra Stavanger/Sandnes til Lysebotn som kan sette deg av ved start p-plass.

Bro på stien til hytta. Den blir demontert 15 oktober og montert igjen så snart Lyseveien er åpen og snøen er borte. Etter 15 okt til ca 1. juli. Anbefaller vi alle å gå inn via Skadaktjødn. Startstedet er ikkje skiltet, men stien er lett å gå ca 30 min og du ungår elva som kommer ut frå Børsteinsvatnet.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Veien er brøytet til Sirikrok.

Tidlig vår starten av mai begynner de å brøyte veien og da er den perfekt å sykle på til de åpner den ca rundt 17. mai

Det er også brøytet opp til parkeringsplass Ådneram hyttefelt, der det også er mulig å starte turen.

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø