Børsteinen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  20 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Børsteinen – den perfekte familiehytta med kort avstand til vei og bademuligheter rett utenfor hyttedøra

Børsteinen føyer seg inn i rekken sammen med mange andre barnevennlige turisthytter. Kort avstand til sommervei gjør denne hytta til et populært turmål for hele familien. Terrenget er lettgått og oversiktlig, og ligger bare 20 minutters gange fra Lyseveien mellom Ådneram og Lysebotn. En tur hit kan kombineres med både Kjerag, fiske, bading og kortere turer rundt hytta. Ta med badetøy og kast deg uti det store Børsteinsvatnet for en forfriskende dukkert. En kjekk hytte som anbefales for store og for små!

UTSTYR:

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Børsteinen er ubetjent, det vil si at det ikke finnes matlager på denne hytta. Hytta står ulåst, og er åpen hele året. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BOOKING:

Hytta har fire soverom med til sammen 12 senger. Det er også en hems med 4 madrasser på 120x200. I tillegg er det 6 soveplasser i stua.

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting kan du trykke her

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Hytta har ikke matlager (proviant).

Har du bil ved veien er det ønskelig at du tar med søppel ut. STF sine frivillige bærer som regel det meste av utstyret inn, og søppel ut. Du kan levere søppelet gratis i konteiner utenfor Ådneram Turisthytte på vei hjem, eller i miljøstasjonen i Lysebotn.

TURMULIGHETER:

Mange bruker Børsteinen for å overnatte på vei, eller etter å ha vært på Kjerag. 500 meter øst for hytta står en høyreist granittblokk. Ellers kan du ta toppturer til Vardefjell (1107 moh.) og Sinneskulå (1188 moh.)

HUND:

Hund tillatt i yttergangen og i uthuset. Det er to hundebur tilgjengelig.. Les mer om hund på STF hyttene her.Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Med bil: 10-15 min (900meter) fra Lysebotnvegen fra Sirdal til Lysebotn.

Med båt: Båt til Lysebotn, drosje eller buss videre til start på stien til Børsteinen. Det går også rutebuss helt fra Stavanger/Sandnes til Lysebotn som kan sette deg av ved start på p-plass.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Bro tas inn om vinteren: Det er en bro på stien til hytta.Broa demonteres ca. 15. oktober og åpnes så snart som mulig når veien åpner ca. 17.mai, eventuelt når snøen er smeltet nok for å brøyte (som regel alltid før 1. juni). For informasjon angående vinterstengte veier se vegvesenet.no for Fv. 500 eller Fv. 986. Ønsker du å gå inn når broa er demontert, går du den gamle stien som starter med Skabaktjødn. 817 moh. Deretter går du sørover til vann på 896 moh. og svinger rundt nuten 950 moh., deretter rett vest mot hytta.

Adkomst vinter

Veien er brøytet til Sirikrok.

I begynnelsen av mai begynner de å brøyte veien. Når veien er brøytet er den perfekt å sykle på.

Det er også brøytet opp til parkeringsplassen ved Ådneram hyttefelt. Her er det også mulig å starte turen.

Varsel

Værvarsel for Børsteinen. Vis på YR.no
Fre (13.08)Klarvær17º0 mm
Svak vind (2.3m/s) Sørøst
Lør (14.08)Klarvær18º0 mm
Svak vind (2.3m/s) Vest-nordvest
Søn (15.08)Klarvær21º0 mm
Svak vind (2.7m/s) Vest-nordvest
Man (16.08)Klarvær19º0 mm
Lett bris (4.0m/s) Sør-sørøst
Tir (17.08)Delvis skyet18º0 mm
Lett bris (3.9m/s) Sør-sørvest
Ons (18.08)Regn15º3 mm
Lett bris (5.0m/s) Sørøst
Tor (19.08)Delvis skyet16º0 mm
Lett bris (4.2m/s) Sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø

Annonse
Værvarsel for Børsteinen. Vis på YR.no
Fre (13.08)Klarvær17º0 mm
Svak vind (2.3m/s) Sørøst
Lør (14.08)Klarvær18º0 mm
Svak vind (2.3m/s) Vest-nordvest
Søn (15.08)Klarvær21º0 mm
Svak vind (2.7m/s) Vest-nordvest
Man (16.08)Klarvær19º0 mm
Lett bris (4.0m/s) Sør-sørøst
Tir (17.08)Delvis skyet18º0 mm
Lett bris (3.9m/s) Sør-sørvest
Ons (18.08)Regn15º3 mm
Lett bris (5.0m/s) Sørøst
Tor (19.08)Delvis skyet16º0 mm
Lett bris (4.2m/s) Sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt