Børsteinen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Børsteinen – den perfekte familiehytta med kort avstand til vei og bademuligheter rett utenfor hyttedøra

Børsteinen føyer seg inn i rekken sammen med mange andre barnevennlige turisthytter. Kort avstand til sommervei gjør denne hytta til et populært turmål for hele familien. Terrenget er lettgått og oversiktlig, og ligger bare 20 minutters gange fra Lyseveien mellom Ådneram og Lysebotn. En tur hit kan kombineres med både Kjerag, fiske, bading og kortere turer rundt hytta. Ta med badetøy og kast deg uti det store Børsteinsvatnet for en forfriskende dukkert. En kjekk hytte som anbefales for store og for små!

OM HYTTA:

Antall soveplasser totalt: 16

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 12

Fra 25. september 2021 er det ikke lengre obligatorisk sengebooking på hyttene

Børsteinen er ubetjent, det vil si at det ikke finnes matlager på denne hytta. Hytta står ulåst, og er åpen hele året.

Hytta har fire soverom med til sammen 12 senger. Det er også en hems med madrass på 120x200. I tillegg er det 4 soveplasser i stua.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose eller eget sengetøy skal benyttes i sengene. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BOOKING:

For å bestille overnatting kan du trykke her

HUND:

Hund tillatt i yttergangen og i uthuset. Det er 2 hundebur tilgjengelig. Les mer om hund på STF hyttene her. Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Hytta har ikke matlager (proviant).

Har du bil ved veien er det ønskelig at du tar med søppel ut. STF sine frivillige bærer som regel det meste av utstyret inn, og søppel ut. Du kan levere søppelet gratis i miljøstasjon ved Fjellbutikken på Suleskard, eller utenfor Frikvarteret på Ådneram. Det er også miljøstasjoner for hytterenovasjon langs veien mot Kvæven og i Lysebotn.

TURMULIGHETER:

Mange bruker Børsteinen for å overnatte på vei til, eller etter å ha vært på Kjerag. 500 meter øst for hytta står en høyreist granittblokk som kan være verdt et besøk. Ellers kan du ta toppturer til Vardefjell (1107 moh.) og Sinneskulå (1188 moh.)

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Bade
 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Med bil: 15 min gange(900meter) fra Lysebotnvegen som går fra Sirdal til Lysebotn.

Med båt: Båt til Lysebotn, drosje eller buss videre til start på stien til Børsteinen. Det går også rutebuss helt fra Stavanger/Sandnes til Lysebotn som kan sette deg av ved start på p-plass.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Bro tas inn om vinteren: Det er en bro på stien til hytta. Broa demonteres ca. 15. oktober og åpnes så snart som mulig når veien åpner ca. 17.mai, eventuelt når snøen er smeltet nok for å brøyte (som regel alltid før 1. juni). For informasjon angående vinterstengte veier se vegvesenet.no for Fv. 500 eller Fv. 986. Ønsker du å gå inn når broa er demontert, går du den gamle stien som starter med Skabaktjødn. 817 moh. Deretter går du sørover til vann på 896 moh. og svinger rundt nuten 950 moh., deretter rett vest mot hytta.

Adkomst vinter

Veien er brøytet til Sirikrok.

I begynnelsen av mai begynner de å brøyte veien. Når veien er brøytet er den perfekt å sykle på.

Det er også brøytet opp til parkeringsplassen ved Ådneram hyttefelt. Her er det også mulig å starte turen.

SjekkUT | Børsteinen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
6

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Børsteinen ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT