Eidavatn

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  26 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Langt innpå fjellet, i villreinens rike, ligger Eidavatn. Her vil du finne rikelig med minner etter tidligere tiders jakt og ferdsel.

Hytta ble oppført som erstatning for Blåfjellhytta som måtte gå ut av rutenettet som følge av Ulla-Førreutbyggingen i 1976. Hytta ligger innenfor Lusaheia landskapsvernområde. Terrenget omkring består av blankskurte gneiser og granitter med lite vegetasjon, men til gjengjeld et stort antall flyttblokker.

Området er et tradisjonelt jaktområde for villrein. Forskjellige slags minner etter tidligere tiders jakt og ferdsel finner en her. Et av disse er Jensahidleren som ligger under en stor flyttblokk nord for Årdals-Krymlevatnet.


Eidavatn er selvbetjent (med proviantlager) og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta. Det er 3 soverom med 4 køyer på hvert rom totalt 12 senger med dyner og puter. På hemsen er det 30 ekstra madrasser. I tillegg er det god plass til 4 personer på sofa i stua.

Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke-medlemmer. Det svarer seg å være medlem da vi gir gode rabatter til medlemmer på losji og proviant. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler
Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Viktig
Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

Hund: Tillatt med hund i uthuset. Det er ikke tilgjengelig hundebur. Les mer om hund på STF hyttene her.
​​​​​​​NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Turmuligheter: Toppturer til Stora Blåfjell (1236 moh.) og Sandalsnuten (1159 moh.). Ellers finnes det mange minner etter tidligere tiders jakt og ferdsel. Under en flyttblokk på 6 x 7 meter nord for Årdals-Krymlevatnet ligger Jensahidleren. Dette er en usedvanlig solid og romslig hidler, plassert under en stor steinblokk og med fint oppmurte vegger. Jelsahidleren ligger under en rektangulær flyttblokk bare 15 meter fra Jensahidleren. Kanadisk bekkerøye er satt ut i Eidavatnet. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort.Les mer om turmuligheterene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene, som du får kjøpt på Tursenteret .

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke informasjonssenteret i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • Fiske

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Hytta ligger midt i Ryfylkeheiane og er tilgjengelig gjennom ruter fra flere nærliggende turisthytter. (Se rutebeskrivelser)'

For informasjon om buss- og båtruter fra Stavanger/Sandnes til Ryfylkeheiene og fjordene, sjekk ut denne lenken.

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø