Eidavatn

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  42 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Eidavatn- Langt innpå fjellet, i villreinens rike, ligger Eidavatn. Her vil du finne rikelig med minner etter tidligere tiders jakt og ferdsel.

Hytta ble oppført som erstatning for Blåfjellhytta som måtte gå ut av rutenettet som følge av Ulla-Førre-utbyggingen i 1976. Hytta ligger innenfor Lusaheia landskapsvernområde. Terrenget omkring består av blankskurte gneiser og granitter med lite vegetasjon, men til gjengjeld et stort antall flyttblokker.

Området er et tradisjonelt jaktområde for villrein. Forskjellige slags minner etter tidligere tiders jakt og ferdsel finner en her. Et av disse er Jensahidleren som ligger under en stor flyttblokk nord for Årdals-Krymlevatnet.

OM HYTTA:

Antall soveplasser totalt: 42

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 12

Eidavatn er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Det er 3 soverom med 4 køyer på hvert rom, totalt 12 senger med dyner og puter. På hemsen er det 30 ekstra madrasser. I tillegg er det god plass til 4 personer på sofaen i stuen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose eller eget sengetøy skal benyttes i sengene.

For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BOOKING:

For å bestille overnatting kan du trykke her

HUND:

Det er tillatt med hund i uthuset, men det er ikke tilgjengelig hundebur. Les mer om hund på STF hyttene her. ​​Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Toppturer til Stora Blåfjell (1236 moh.) og Sandalsnuten (1159 moh.). Ellers finnes det mange minner etter tidligere tiders jakt og ferdsel. Under en flyttblokk på 6 x 7 meter nord for Årdals-Krymlevatnet ligger Jensahidleren. Dette er en usedvanlig solid og romslig hidler, plassert under en stor steinblokk og med fint oppmurte vegger. Jelsahidleren ligger under en rektangulær flyttblokk bare 15 meter fra Jensahidleren. Kanadisk bekkerøye er satt ut i Eidavatnet. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort. Les mer om turmuligheterene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: Turbok Ryfylkeheiene, som du får kjøpt på Tursenteret.

 MER INFORMASJON: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke informasjonssenteret i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Fiske

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Hytta ligger midt i Ryfylkeheiane og er tilgjengelig gjennom ruter fra flere nærliggende turisthytter, se årbok fra 2019 Turhåndbok i Ryfylkeheiene.

For informasjon om buss- og båtruter fra Stavanger/Sandnes til Ryfylkeheiene og fjordene, sjekk ut denne lenken.

SjekkUT | Eidavatn

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
1

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Eidavatn ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT