Flørli turiststasjon

  Legg til huskeliste
  77
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 32 sengeplasser
  • Åpen hele året

  Den sjarmerende turisthytta Flørli turiststasjon ligger i den svært koselige og veiløse bygda midt i Lysefjorden. Med kort vei til de verdensberømte Flørlitrappene, lett adkomst fra ferjekaien og eget lekerom, er dette hytta du lett kan ta med hele familien til. 

  Beliggenhet

  Hytta ligger i Flørli, ei veiløs bygd med kun to fastboende midt i Lysefjorden. Turiststasjonen ligger øverst i bygda, 20 minutters gange på grussti fra ferjekaien med flott utsikt over fjorden og fjellene på nordsiden. Flørlitrappene er en av verdens lengste tretrapper med sine 4444 trinn, og starter helt nede ved fjorden. 

  Om hytta

  Antall soveplasser totalt: 32

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: 23 i hovedhytta og 2 i annekset.

  Flørli turiststasjon er ei ubetjent hytte. Den står ulåst og har ikke matlager.

  Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er innlagt strøm og vann, og hytta har komfyr og et kjøleskap med frys. 

  Det er sprinkelseng og barnestol på hytta, samt eget lekerom for barn i andre etasje. 

  Som gjest ordner du selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding av hytta. Lakenpose eller eget sengetøy skal benyttes i sengene. Takk for at du bidrar med å holde hytta strøken til neste gjest ankommer!

  Hytta har også vedovn, og det betales et tillegg på 5 kr. pr. kg. ved man bruker. Søppel kan tas med ned på kaien og kastes i søppelkontainer.

  Hytta har 29 sengeplasser, samt 3 madrasser på loftet. Det finnes også en sovesofa i stua.

  Aktiviteter

  Om sommeren er den gamle kraftstasjonen åpen for publikum med blant annet utstillinger og konserter. Herfra drives også kafè. Her er link til hjemmesiden for Flørli 4444 .

  Hytta er spesielt tilrettelagt for barnefamilier, blant annet med eget lekerom. Den er også et godt utgangspunkt for alle som liker å gå i trapper. Når du er på Flørli er det nærmest obligatorisk å teste trappa opp mot Ternevatnet. Blir alle de 4444 trinnene (en av verdens lengste trappper) for mye for deg, har Stavanger Turistforening merket en times rundløype med ca. 700 trinn. På denne ruten kommer du deg også opp til Flørli turiststasjon.

  Den lange rundløypa er opp alle de 4444 trinnene, via anleggsvei til Stora Flørvatnet, og tilbake på merket løype på sti ned igjen til Flørli. Totalt bruker du gjerne tre-fire timer på denne turen. Eventuelt kan du også gå opp trappa og ned igjen den gamle rallarstien som går til høyre over demningen og ned lia. 

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. Hund er tillatt i uthuset, hvor det er to hundebur tilgjengelig. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her.

  Bestilling og betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd). Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

  For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får minimum 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

  - Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her.

  Historie

  Flørli turiststasjon er det eldste huset i Flørlibygda. Huset ligger øverst i bebyggelsen. Fra gammelt av var det en gard på Flørli, med bosetning allerede fra 1600-tallet. Etter etableringen av kraftverket i 1918 vokste stedet til en travel, liten bygd i fjorden. Det vesle lokalsamfunnet var bygget rundt driften av kraftverket, og hadde både butikk, postkontor og egen skole. På det meste var det 30 elever på skolen. Fra 1999 ble kraftverket automatisert, og behovet for fastboende til å passe på driften forsvant. I dag er det to fastboende. 

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Strømovn
  • Mobildekning
  • Steikeovn
  • Vann
  • Wc
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  Annonse
  Ryfylke

  Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport

  Adkomst sommer

  Hurtigbåt fra Stavanger, Lauvvik, Forsand, Songesand og Lysebotn. Sjekk rutetabell på kolumbus.no for avganger. Hurtigbåten har anløp alle dager unntatt lørdag. Rutetider finner du på Lysefjord Hikes. Om sommeren går det også en Turistferje inn til Flørli.

  Adkomst vinter

  Hurtigbåt fra Stavanger, Lauvvik, Forsand, Songesand og Lysebotn. Sjekk rutetabell på kolumbus.no for avganger. Hurtigbåten har anløp alle dager unntatt lørdag. Rutetider finner du på Lysefjord Hikes.

  SjekkUT | Flørli turiststasjon

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  77

  SjekkUT-besøk