Flørli turiststasjon

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  32 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Det er viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. English information

Alle som skal bo på hyttene våre må nå bestille i forkant. Det er tillatt å bruke toalettet og kjøpe mat fra proviantlageret på selv- og ubetjente hytter. Korte besøk er altså lov, men man kan ikke tilberede mat, koke vann, tørke klær inne på hyttene eller sette seg ned inne og spise maten sin.

Flørli Turiststasjon - den sjarmerende turisthytta i fjorbygda Flørli.

Den sjarmerende turisthytta Flørli Turiststasjon ligger i den koslige fjorbygda Flørli. Kun 20 minutters gangen på grussti fra ferjekaien. Hytta er spesielt tilrettelagt for barnefamilier, blant annet med eget lekerom. Den er også et godt utgangspunkt for alle som liker å gå i trapper. Når du er på Flørli er det nærmest obligatorisk å teste trappa opp mot Ternevatnet. Blir alle de 4444 trinnene (en av verdens lengste trappper) for mye for deg, har Stavanger Turistforening merket en times rundløype med ca. 700 trinn. På denne ruten kommer du deg og til Flørli turiststasjon.

OM HYTTA:

Antall soveplasser totalt:32

Antall senger tilgjengelig for bestilling under covid 19: 10 i Hovedhytta og 2 i Annesket

Flørli Turiststasjon er ubetjent og det finnes ikke matlager (proviant) på hytta. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er innlagt strøm og vann, og hytta har komfyr og et kjøleskap med frys. Det er sprinkelseng og barnestol på hytta, samt eget lekerom for barn i andre etasje. Gjestene ordner selv med matlaging, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose eller eget sengetøy skal benyttes i sengene. Hytta har også vedovn, og det betales et tillegg på 5 kr. pr. kg. ved man bruker. Søppel kan tas med ned på kaien og kastes i søppelkontainer.

Hytta har 29 sengeplasser, samt 3 madrasser på loftet. Det finnes også en sovesofa i stua.

Flørli turiststasjon er det eldste huset i Flørlibygda. Huset ligger øverst i bebyggelsen.

Om sommeren er den gamle kraftstasjonen åpen for publikum med blant annet utstillinger og konserter. Herfra drives også kafè. Her er link til hjemmesiden for Flørli 4444 

BOOKING:

For å bestille overnatting kan du trykke her

HUND:

Hund er tillatt i uthuset, hvor det er to hundebur tilgjengelig. Les mer om hund på STF hyttene her. Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund.Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din.

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Det er ikke matlager på denne hytta.

TURMULIGHETER:

Turistforeningen har merket en kort rundløype som tar deg ca 700 trinn opp Flørlitrappa, bort til turiststasjonen og ned til kaien igjen. Lang rundløype er opp 4444 trinn, anleggsvei til Stora Flørvatnet, merket løype tilbake til Flørli, 3-4 timer. Eventuelt opp kan du gå opp trappa og ned igjen den gamle rallarstien som går til høyre over demningen og ned lia. Ellers er den gamle kraftstasjonen verd et besøk. Om sommeren er det utstillinger i lokalene.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke informasjonssenteret i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Vann
 • Wc
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Hurtigbåt fra Stavanger, Lauvvik, Forsand, Songesand og Lysebotn. Sjekk rutetabell på kolumbus.no for avganger. Hurtigbåten har anløp alle dager unntatt lørdag. Rutetider finner du på Lysefjord Hikes. Om sommeren går det også en Turistferje inn til Flørli.

Adkomst vinter

Hurtigbåt fra Stavanger, Lauvvik, Forsand, Songesand og Lysebotn. Sjekk rutetabell på kolumbus.no for avganger. Hurtigbåten har anløp alle dager unntatt lørdag. Rutetider finner du på Lysefjord Hikes.

Adkomst med offentlig transport

true
Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 13 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: