Flørli turiststasjon

Flørli turiststasjon

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  27 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
Den sjarmerende turisthytta Flørli 4444 ligger bare en ferjetur unna og er spesielt tilrettelagt for barnefamilier, blant annet med eget lekerom. Hytta er et godt utgangspunkt for alle som liker å gå i trapper.

Fra kraftstasjonen i Flørli kan du nemlig gå opp Nord-Europas lengste tretrapp, med 4444 trappetrinn. Synest du det blir i det meste laget, kan du ta en kortere variant som går cirka 700 trinn opp i trappa, før du deretter går ut i terrenget, vestover til Flørli turiststasjon og eventuelt tilbake til kaien. Turen tar rundt en time.

Flørli turiststasjon er det eldste huset i Flørlibygda. Huset ligger øverst i bebyggelsen, ca. 50 moh. Følg grusvei fra kaien. Huset har innlagt strøm. Om sommeren er den gamle kraftstasjonen åpen for publikum med bl.a utstillinger og konserter. Herfra drives også kafè. Det er mulig å bestille frokost på kafeen om sommeren.

Det er ikke proviantlager på turistforeningshytta.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er innlagt strøm og vann, og hytta har komfyr og et kjøleskap m frys. Det er sprinkelseng og barnestol på hytta samt eget lekerom for barn i andre etasje. Gjestene ordner selv med matlaging, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal benyttes. Hytta har også vedovn det betales et tillegg på 5 kr pr kg ved. Søppel kan tas med ned på kai og legges i søppelkonteiner. Det 27 sengeplasser og 7 madrasser på loft. En sovesofa i stua.

Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke medlemmer. Det svarer seg å være medlem da vi har gode losjipriser for medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Booking: Ønsker du å forhåndsbooke seng? Trykk her!

Rabatt for skoler og barnehager

Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selvbetjente og ubetjente hytter i ukedager hele året. Andre betaler 100 kr. pr elev pr døgn. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Viktig
Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

Turmuligheter: Turistforeningen har merket en kort rundløype som tar deg ca 700 trinn opp Flørlitrappa, bort til turiststasjonen og ned til kaien igjen. Lang rundløype er opp 4444 trinn, anleggsvei til Stora Flørvatnet, merket løype tilbake til Flørli, 3-4 timer. Eventuelt opp kan du gå opp trappa og ned igjen den gamle rallarstien som går til høyre over demningen og ned lia. Ellers er den gamle kraftstasjonen verd et besøk. Om sommeren er det utstillinger i lokalene.

Hund: Hund er tillatt i uthuset. To hundebur tilgjengelig. Les mer om hund på STF hyttene her.
NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke informasjonssenteret i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 220v
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Vann
 • Wc
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklaser

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

 • Kollektiv
 • Båttransport

Adkomst sommer

Ferje fra Stavanger, Lauvvik, Forsand, Songesand og Lysebotn hver dag. Hurtigbåten har anløp alle dager unntatt lørdag. Rutetider finner du på Lysefjord Hikes.

Papirkart

Kartblad: 018 Ryfylke