Legg til huskeliste
    13
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 10 sengeplasser
    • Åpen hele året

    Grasdalen turisthytte - sentralt i Hjelmelandsheiene og en fin mellomstasjon mellom Stakken og Melands Grønahei.

    Beliggenhet

    Hytta i Grasdalen ligger sentralt i Hjelmelandsheiene. Det er en gammeldags, intim og koselig hytte som ligger i et frodig landskap. Tross tørrlagte bekker og vann, samt kraftlinjer som passerer like ved ,fungerer hytta godt både som en mellomstasjon for å korte avstanden mellom Stakken og Melands Grønahei og som utgangspunkt for flere dagsturer.

    Om hytta

    Antall soveplasser totalt: 10

    Antall senger tilgjengelig for bestilling: 8

    Grasdalen er en ubetjent hytte, og er derfor uten matlager (proviant).

    Hytta har fire soverom og hems. Den står ulåst og er åpent hele året.

    Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Som gjest ordner du selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding av hytta. Lakenpose eller eget sengetøy skal benyttes i sengene. Takk for at du bidrar med å holde hytta strøken til neste gjest ankommer!

    Kartet som brukes i dette området er turkartet over Hjelmelandsheiene 1:50 000.

    For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av ved (kr 5,- pr kilo ved).

    Aktiviteter

    Det er vanligvis mye blåbær i området. Kanskje du kan fikse både middag og dessert i nabolaget? Nærmeste fiskevann er Bjørndalsvatnet like nordvest for hytta. Fiskekort må løses for å fiske her.

    Hyttene nord for Grasdalen brukes til jakt og sauetilsyn. Den ene hytta er bygget på tuftene av en gammel jordhytte, feilaktig kalt Presthidler. Presthidler er fremdeles godt synlig under en stor stein like bak hytta. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok fra 2019: Turhåndbok i Ryfylkeheiene, som du får kjøpt på Tursenteret.

    Hund

    Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. Les mer om Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund.

    Bestilling og betaling

    Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

    For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

    Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

    DNT-medlemskap

    Som medlem får du medlemspris på DNTs 580 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting og forsikring. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet.

    Alle medlemmer minst 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene. Som medlem bor alle barn gratis på hyttene.

    Som medlem er du også med å støtte opp om vårt lokale arbeid med å ta vare på naturen vår og tilrettelegge stier både på fjellet og i bygatene.

    -Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse hos Stavanger Turistforening her.

    Sjekk flere fordeler og se priser for medlemskap.

    Hytta er opprinnelig bygget av kraftselskapet Lyse, men eies nå av grunneiere i Vormedalen.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • Fiske
    • Bade
    • Vedovn
    Annonse
    Ryfylke

    Adkomst sommer

    Hytta ligger sentralt i Hjelmelandsheiene med merka ruter til Melands Grønahei, Viglesdalen, Stakken, Nilsebu, Eidavatn og Funningsland.

    For buss- og båtruter fra Stavanger/Sandnes til Ryfylkeheiene og fjordene les her.

    Adkomst vinter

    Hytta ligger sentralt i Hjelmelandsheiene med merka ruter til Melands Grønahei, Viglesdalen, Stakken, Nilsebu, Eidavatn og Funningsland.

    For buss- og båtruter fra Stavanger/Sandnes til Ryfylkeheiene og fjordene les her.

    SjekkUT | Grasdalen

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    13

    SjekkUT-besøk