Heibergtunet Storevatn

Heibergtunet Storevatn

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  26 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Heibergtunet er ikke bare en turisthytte, men et levende museum langt til fjells.

Heibergtunet Storevatn består av tre hytter, som alle er jakt- og tjenerhytter fra perioden da rikmannssønnen Thorvald Meyer Heiberg drev kommersiell jakt for velstående i dette området. I 1904 kjøpte Heiberg den første fjellvidda for å dekke etterspørselen etter jakt på villrein og ryper fra grever, baroner og feltmarskalker. Dete utviklet seg raskt til å bli datidens mest eksotiske safariturer, der luksus var stikkordet. I dag er alle hyttene fullrestaurert og inneholder både historier og bilder fra Heiberg-tiden. Velkommen inn i spennende høyfjellshistorie!

Generell hyttebeskrivelse:

Heibergtunet Storevatn består av tre hytter. Hyttene er jakt og tjenerhytter fra perioden da Thv. Heiberg drev kommersiell jakt for rikfolk i dette store området som nå heter Njardarheim. Alle hyttene er fullrestaurert og er fylt med informasjon og bilder fra denne perioden. Området eies av Statskog og er fremdeles et viktig jaktområde for villrein og rype. Det er også flere gode fiskevatn i området. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort.

Dersom du ikke har opplevd en ekte Heiberghytte, bør du unne deg en tur til dette tunet. Dette er ikke bare en turisthytte, men et lite museum langt til fjells. Heibergtunet Storevatn er selvbetjent og tilgjengelig hele året. Hyttene står ulåst, men i jaktperioden disponerer Statskog Holmevandslihytta (den mellomstore hytta), og hytta er stengt i perioden 19/8-15/10. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved). Du må også være forberedt på at det kan være lite proviant. Det er montert helårsbroer. Bruk Lakenpose eller sovepose i sengene. Det kan lønne seg å ta kontakt med Tursenteret hvis du planlegger fjellturer utenom sesongene.

Sengebooking: Dersom du ønsker å forhåndsbooke seng, trykk her!

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta. Nødsender: Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte. Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke medlemmer. Det svarer seg å være medlem da vi gir gode rabatter på losji og proviant til medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler: Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Andre skoleklasser betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter.

Hund: Hund tillatt i den minste av hyttene. Les mer om hund på STF hyttene her. NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Viktig: Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

Turmuligheter: Taumevassknuten (1118 moh.) og Skrolletødnane (1368 moh). Heibergtunet Storevatn har merke til Sjumilstøvelen .

Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene.

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt informasjonssenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Ådneram: Drosje eller fottur/sykkeltur inn til anleggsveien til Elsvatn. Videre 2 timers fottur til Taumevatnhytta. Overnatting der, evt. videre til Heibergtunet Storevatn samme dag (3 timer). Fra Brokke-Suleskarvegen: Følg merket løype (5 timer) til Taumevatn. 3 timers tur videre til Heibergtunet Storevatn.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

1. februar blir det kvistet mellom Ådneram, Grautheller, Taumevatn og Storevatn.

I påsken bli det kvistet videre nordover til Kringlevatn

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø