Heibergtunet Storevatn

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  26 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Heibergtunet - ikke bare en turisthytte, men et levende museum langt til fjells!

Dersom du ikke har opplevd en ekte Heiberghytte, bør du unne deg en tur til dette tunet! Heibergtunet Storevatn består av tre hytter, som alle er jakt- og tjenerhytter fra perioden da rikmannssønnen Thorvald Meyer Heiberg drev kommersiell jakt for velstående i dette området. I 1904 kjøpte Heiberg den første fjellvidda for å dekke etterspørselen etter jakt på villrein og ryper fra grever, baroner og feltmarskalker. Dette utviklet seg raskt til å bli datidens mest eksotiske safariturer, der luksus var stikkordet. I dag er alle hyttene fullrestaurert og inneholder både historier og bilder fra Heiberg-tiden. Velkommen inn i spennende høyfjellshistorie!

Området eies av Statskog og er fremdeles et viktig jaktområde for villrein og rype. Det er også flere gode fiskevatn i området. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort.

HYTTETUN:

Storevatn, hovedhytte, anno 1937, 3 soverom med 14 sengeplasser

Holmevandsli, anno 1908, 7 sengeplasser

Gyvatn, anno 1909, 4 sengeplasser

UTSTYR:

Heibertunet Storevatn er selvbetjent med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved). Du må også være forberedt på at det kan være lite proviant. Det er montert helårsbroer.

BOOKING:

Dersom du ønsker å forhåndsbooke seng på denne hytta, trykk her!

BETALING:

Du betaler for oppholdet direkte i bookingen, eller ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta. Du kan også laste ned DNT sin hyttebetalingsapp før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Gratis overnatting ved 3 netter på samme ubetjente og selvbetjente hytte.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Heibergtunet Storevatn står ulåst, og er tilgjengelig hele året, men i jaktperioden disponerer Statskog Holmevandslihytta (den mellomstore hytta), og hytta er stengt i perioden 19/8-15/10.

TURMULIGHETER:

Taumevassknuten (1118 moh.) og Skrolletødnane (1368 moh). Heibergtunet Storevatn har merke til Sjumilstøvelen .

Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

HUND:

Hund tillatt i den minste av hyttene. Les mer om hund på STF hyttene her. Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt informasjonssenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Ådneram: Drosje eller fottur/sykkeltur inn til anleggsveien til Elsvatn. Videre 2 timers fottur til Taumevatnhytta. Overnatting der, evt. videre til Heibergtunet Storevatn samme dag (3 timer). Fra Brokke-Suleskarvegen: Følg merket løype (5 timer) til Taumevatn. 3 timers tur videre til Heibergtunet Storevatn.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

1. februar blir det kvistet mellom Ådneram, Grautheller, Taumevatn og Storevatn.

I påsken bli det kvistet videre nordover til Kringlevatn.

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø

Annonse