Hovatn

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  28 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Hovatn - en av de høyesteliggende hyttene, midt i reinsdyrenes rike!

Hovatn betyr vatnet som ligger høyt, og da passer det at hytta er en av Stavanger Turistforenings høyesteliggende hytter med sine 1120 meter over havet.

Hovatn ligger midt i reinsdyrenes rike og området bærer preg av det. Ved innløpsosen av Krokevassåni ligger en godt bevart dyregrav. Her ligger fremdeles restene av to jakthytter som ble bygget av Thv. Heiberg ca 1907. Området er en del av Njardarheim og er eid av Statskog SF.

Hovatn har plass til flere enn de som går langturer fra Haukeli til Sirdal, eller lengre. Du kommer raskt langt inn på høyfjellet ved å kombinere fotturen med sykkeltur på anleggsvei inn fra Gullingen i Suldal.

Det er bygget helårsbro ved utløpsosen på Hovatn på stien som går til Vassdaltjørn. Stavanger Turistforenings største, mest solide og dyreste bro får deg trygt over elva.

Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort.

OM HYTTA:

Antall soveplasser totalt: 28

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 16 i hovedhytta og 2 i annekset.

Fra 25. september 2021 er det ikke lengre obligatorisk sengebooking på hyttene.

Hovatn er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose eller eget sengetøy skal benyttes i sengene.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse kan brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte. Legge merke til hvor alle inngangsdører er, da dørene kan være dekket med snø om vinteren.

BOOKING

For å bestille overnatting trykk her

HUND:

Hund er tillatt i sikringshytta, her er det to senger for hundeeiere. Vedovn og to hundebur er på rommet. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Det er flere spennede turer fra Hovatn. Du kan ta turen til Bergenuten (1235 moh.), Krokvassdalen eller tuftene av Heiberghyttene med steinvarder. Det er dyregrav og bogastelle ved Krokvassåni. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene, som fås kjøpt i Tursenteret .

Blåsjø rundt: Anleggsveien langs Blåsjø er låst med bom oppe ved Oddatjørndammen. Bommen er åpen for allmenn ferdsel 15. august til 30. september, da du kan kjøre inn til Beinvasskilen. Dette er ca 8 km før Storevassdammen. Anleggsveien er asfaltert og perfekt å sykle på for store og små. Garantert ingen trafikk. Har du tenkt å sykle f.eks tidlig i juni må du være forberedt på at det kan være noen snøfenner på veien som du må leie sykkelen over. Ved litt logistikk-planlegging kan du sette ein bil ved Skreivasskleivane og sykle til Beinvasskilen eller omvendt.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Hovatn ligger langt til fjells og det er merkede løyper til de to nabohyttene Vassdalstjørn og Storsteinen.

Adkomst via anleggsvei til Blåsjø: Anleggsveien langs Blåsjø er låst med bom oppe ved Oddatjørndammen. Bommen er åpen for allmenn ferdsel 15. august til 30. september, da du kan kjøre inn til Beinvasskilen. Dette er ca 8 km før Storevassdammen. Anleggsveien er asfaltert og perfekt å sykle på for store og små. Garantert ingen trafikk. Har du tenkt å sykle f.eks tidlig i juni må du være forberedt på at det kan være noen snøfenner på veien som du må leie sykkelen over. NB: Det er ferdselsforbud i Steinbuskaret. Følg merket sti som går over Gyvassfjellet

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Til påske knyttes hytta til rutenettet med kvisteløyper til Vassdalstjørn og Storsteinen. Se kvistekart.

SjekkUT | Hovatn

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
5

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Hovatn ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT