Hovatn

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  28 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Hovvatn - en av de høyesteliggende hyttene, midt i reinsdyrenes rike!

Hovvatn betyr vatnet som ligger høyt, og da passer det at hytta er en av Stavanger Turistforenings høyesteliggende hytter med sine 1120 meter over havet.

Hovvatn ligger midt i reinsdyrenes rike og området bærer preg av det. Ved innløpsosen av Krokevassåni ligger en godt bevart dyregrav. Her ligger fremdeles restene av to jakthytter som ble bygget av Thv. Heiberg ca 1907. Området er en del av Njardarheim og er eid av Statskog SF.

Hovatn har plass til flere enn de som går langturer fra Haukeli til Sirdal, eller lengre. Du kommer raskt langt inn på høyfjellet ved å kombinere fotturen med sykkeltur på anleggsvei inn fra Gullingen i Suldal.

Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort. Det er i 2014 bygget helårsbro ved utløpsosen på Hovatn på stien som går til Vassdaltjørn. Stavanger Turistforenings største, mest solide og dyreste bro får deg trygt over elva.

UTSTYR:

Hovatn er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

BOOKING:

Hvis du ønsker å forhåndsbestille rom på Hovatn kan du trykke her.

BETALING:

Du betaler for oppholdet direkte i bookingen, eller ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta. Du kan også laste ned DNT sin hyttebetalingsapp før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Gratis overnatting ved 3 netter på samme ubetjente og selvbetjente hytte.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post: tursenter@stf.no, eller telefon 51 84 02 00.

TURMULIGHETER:

Det er flere spennede turer fra Hovatn. Du kan ta turen til Bergenuten (1235 moh.), Krokvassdalen eller tuftene av Heiberghyttene med steinvarder. Det er dyregrav og bogastelle ved Krokvassåni. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene, som fås kjøpt i Tursenteret .

Blåsjø rundt: Anleggsveien langs Blåsjø er låst med bom oppe ved Oddatjørndammen. Bommen er åpen for allmenn ferdsel 15. august til 30. september, da du kan kjøre inn til Beinvasskilen. Dette er ca 8 km før Storevassdammen. Anleggsveien er asfaltert og perfekt å sykle på for store og små. Garantert ingen trafikk. Har du tenkt å sykle f.eks tidlig i juni må du være forberedt på at det kan være noen snøfenner på veien som du må leie sykkelen over. Ved litt logistikk-planlegging kan du sette ein bil ved Skreivasskleivane og sykle til Beinvasskilen eller omvendt.

HUND:

Hund er tillatt i sikringshytta, her er det to senger for hundeeiere. Vedovn og to hundebur er på rommet. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Hovatn ligger langt til fjells og det er merkede løyper til de to nabohyttene Vassdalstjørn og Storsteinen.

Adkomst via anleggsvei til Blåsjø: Anleggsveien langs Blåsjø er låst med bom oppe ved Oddatjørndammen. Bommen er åpen for allmenn ferdsel 15. august til 30. september, da du kan kjøre inn til Beinvasskilen. Dette er ca 8 km før Storevassdammen. Anleggsveien er asfaltert og perfekt å sykle på for store og små. Garantert ingen trafikk. Har du tenkt å sykle f.eks tidlig i juni må du være forberedt på at det kan være noen snøfenner på veien som du må leie sykkelen over. NB: Det er ferdselsforbud i Steinbuskaret. Følg merket sti som går over Gyvassfjellet

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Til påske knyttes hytta til rutenettet med kvisteløyper til Vassdalstjørn og Storsteinen. Se kvistekart.

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø (Statens Kartverk)