Legg til huskeliste
  33
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Kringlevatn - frodig, grønt og et godt sted å være, langs en av de viktigste ferdselsveiene mellom Setesdal og Lysebotn.

  Beliggenhet

  Kringlevatn-hytta ligger langs Skinnvegen, en gammel ferdselsvei mellom Setesdal og Lysebotn. Området er frodig og grønt og flere viktige villreintrekk går i disse traktene. Kringlevatn ligger langt unna nærmeste bilvei, sentralt plassert mellom Heibergtunet Storevatn i sør og Storsteinen i nord på ruta mellom Haukeliseter og Ådneram. 

  Om hytta

  Antall soveplasser totalt: 28

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: 12 i hovedhytta og 4 i annekset.

  Kringlevatn er selvbetjent som betyr at her finnes det proviantlager/matlager. Dette finner du i hovedhytta. Utvalget kan variere utover sesongen.

  Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Lakenpose eller eget sengetøy skal benyttes i sengene.

  Som gjest ordner du selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding av hytta. Takk for at du bidrar med å holde hytta strøken til neste gjest ankommer!

  Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

  Aktiviteter

  Det er fiskemuligheter i Kringlevatnet, Svartevassmagasinet og Såvatn. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort av Statskog.

  Ta deg en tur til Breidålega, som ligger ca. 1 km. sør for hytta. Dette er en gammel overnattingshidler, som ble brukt da Skinnvengen mellom Øvre Sirdal og Lysebotn gikk forbi her. Skinnvegen har merke til Sjumilstøvelen . Ellers kan du ta deg en toppturer til Breidåknuten (1244 moh.) og Smalevasseggi (1260 moh.). 

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. Hund tillatt i isolert gang i sikringshytte, ikke i sovedel. Her er det fire senger for hundeeiere. Vedovn på rommet. Ett hundebur tilgjengelig. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her .

  Bestilling og betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken. 

  For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får minimum 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

  - Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her .

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  RyfylkeSetesdal Vesthei Frafjordheiane landskapsvernområde

  Adkomst sommer

  Kringlevatn ligger nord for Svartevassmagasinet, og du når hytta via dagsetapper fra Storsteinen, Bossbu, Heibergtunet Storevatn eller Bykle i Setesdalen.

  Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

  Adkomst vinter

  Til påske kvistes det løyper til Heiberghytta Storevatn, Litle Aurådal, Grautheller og Storsteinen.

  SjekkUT | Kringlevatn

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  33

  SjekkUT-besøk