Kringlevatn

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  28 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Kringlevatn-hytta ligger langs Skinnvegen, en av de viktigste ferdselsveiene mellom Setesdal og Lysebotn.

Området er frodig og grønt og flere viktige villreintrekk går i disse traktene. Det er fiskemuligheter i Kringelvatnet, Svartevassmagasinet og Såvatn. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort av Statskog.

Hytta har matlager.

Kringlevatn er selvbetjent og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved). Du må også være forberedt på at det kan være lite proviant. Det kan lønne seg å ta kontakt med Tursenteret i Kannik hvis du planlegger fjellturer utenom sesongene.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke medlemmer. Det svarer seg å være medlem da vi gir gode rabatter på losji og proviant til medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Sengebooking: Dersom du ønsker å forhåndsbokke seng, trykk her!

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Turmuligheter: Breidålega (ca. 1km sør for hytta), en gammel overnattingshidler, som ble brukt da Skinnvengen mellom Øvre Sirdal og Lysebotn gikk forbi her. Skinnvegen har merke til Sjumilstøvelen . Ellers kan en ta toppturer til Breidåknuten (1244 moh.) og Smalevasseggi (1260 moh.). Les mer om turmuligheterene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene.

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler
Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager.

Viktig: Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

Hund: Hund tillatt i gangen sikringshytte. Her er det også fire senger for hundeeiere. Vedovn på rommet. Les mer om hund på STF hyttene her. NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kringlevatn ligger nord for Svartevassmagasinet, og du når hytta via dagsetapper fra Storsteinen, Bossbu, Heibergtunet Storevatn eller Bykle i Setesdalen

Du kan kombinere sykkeltur fra Blåsjø også for det spreke. Etter 15. august kan du kjøre inn til Beinvasskilen om det ikkje ligger snøfenner i veibanen.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Til påske kvistes det løyper til Heiberghytta Storevatn, Litle Aurådal, Grautheller og Storsteinen.

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø (Statens Kartverk)