Kringlevatn

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  28 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Kringlevatn - en frodig og grønn plass å være, langs en av de viktigste ferdselsveiene mellom Setesdal og Lysebotn

Kringlevatn-hytta ligger langs Skinnvegen, en av de viktigste ferdselsveiene mellom Setesdal og Lysebotn. Området er frodig og grønt og flere viktige villreintrekk går i disse traktene. Det er fiskemuligheter i Kringelvatnet, Svartevassmagasinet og Såvatn. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort av Statskog.

UTSTYR:

Kringlevatn er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BOOKING:

Hvis du ønsker å forhåndsbestille rom på Kringlevatn kan du trykke her.

BETALING:

Du betaler for oppholdet direkte i bookingen, eller ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta. Du kan også laste ned DNT sin hyttebetalingsapp før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Gratis overnatting ved 3 netter på samme ubetjente og selvbetjente hytte.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Ta deg en tur til Breidålega, som ligger ca. 1 km. sør for hytta. Dette er en gammel overnattingshidler, som ble brukt da Skinnvengen mellom Øvre Sirdal og Lysebotn gikk forbi her. Skinnvegen har merke til Sjumilstøvelen . Ellers kan du ta deg en toppturer til Breidåknuten (1244 moh.) og Smalevasseggi (1260 moh.). Les mer om turmuligheterene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

HUND:

Hund tillatt i gangen sikringshytta, hvor det er fire senger for hundeeiere og vedovn på rommet. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kringlevatn ligger nord for Svartevassmagasinet, og du når hytta via dagsetapper fra Storsteinen, Bossbu, Heibergtunet Storevatn eller Bykle i Setesdalen.

For de sprekeste kan du kombinere turen til Kringlevatn med en sykkeltur fra Blåsjø. Etter 15. august kan du kjøre inn til Beinvasskilen hvis det ikke ligger snøfenner i veibanen.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Til påske kvistes det løyper til Heiberghytta Storevatn, Litle Aurådal, Grautheller og Storsteinen.

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø (Statens Kartverk)

Annonse