Kvanndalen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Det er viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. English information.

Alle som skal bo på hyttene våre må nå bestille i forkant. Det er tillatt å bruke toalettet og kjøpe mat fra proviantlageret på selv- og ubetjente hytter. Korte besøk er altså lov, men man kan ikke tilberede mat, koke vann, tørke klær inne på hyttene eller sette seg ned inne og spise maten sin.

Kvanndalen - en liten hytte full av sjarm på en vakker stølsvoll i Suldal

Kvanndalen er Stavanger Turistforenings nest eldste hytte, som ble bygget i 1898. Hytta er liten og enkel, men likevel full av sjarm. Kvanndalen ble tidligere regnet som Suldals beste seterdal, og stølene lå tett på begge sider av vassdraget.

Dalen er usedvanlig frodig med Kvanndalselva som slynger seg i rolige buer og trange stryk gjennom hele dalen. Elva frister både til bading og fiske. Medlemmer av Stavanger Turistforening har gratis fiske med stang i elva. Fra Kvanndalsdammen er det bare 1-2 timers gange inn til hytta. Vil du utforske hele Kvanndalen bør du starte fra Haukeliseter. Da tar turen ca. ni timer gjennom storslått natur. Husk at stien går opp i høyde på 1200moh.

Det er bygget ny helårsbro, som går til Holmevatn/Sandvatnet/Bleskestadmoen, etter noen år uten bro. For å komme til den nye broa må du gå 600 meter fra hytta mot vest, gå til Helleberget og ta av i stikryss og følg merking på ny sti, 550 meter, til Tronggjo. Fra ny helårsbro følger en ny sti opp 300 høydemeter på ny sti opp til gammel sti nær topp 958moh. Stien er krevende og det er montert kjetting to steder. Belønningen er at du har fantastisk utsikt så og si hele den nye stien på 2 km.

Hytta egner seg ikke til vinterbruk.

OM HYTTA :

Antall soveplasser totalt: 12

Antall senger tilgjengelig for bestilling under covid 19: 4

Hytta er ubetjent og har ikke matlager (proviant). Hytta står ulåst.

Totalt har hytta 12 overnattingsplasser. Det er 2 køyesenger i stuen og 8 ekstra madrasser på hemsen til disposisjon

 Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BOOKING:

For å bestille overnatting på Kvanndalen trykker du her.

HUND:

Hytta er ikke tilrettelagt for hund, men det er et hundebur som kan benyttes. Buret er samenleggbart. Vask buret etter bruk og legg det sammen for å spare plass. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden. 

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Hytta har IKKE proviantlager, så det er viktig at du har med deg den maten du trenger.

TURMULIGHETER:

Ta en dagstur over helårsbro ved Tronggjo og gå utsiktsstien opp til topps og få flott utsikt ned mot Kvanndalsvatnet. Hytta er godt utgangspunkt for korte og lange turer i lett terreng og ikke minst sammen med barn for opplevelser i rik og variert natur. Skulle ikke dalen by på nok utfordringer for spreke barnefamilier, så frister Trollskeinutene på vestsiden av dalen med topper over 1600 meter, og utsikt over Sør-Norges fjellverden. Les ellers mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene. Kvanndalen har merke til Sjumilstøvelen.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Booking
 • Mobildekning
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst: Egen transport eller båt til Jelsa/Sand og buss til Roaldkvam. Drosje videre til Kvanndalsdammen.

Egen bil: Kjør rv. 13 fra Sand til Nesflaten. Her tar du av og følger vei mot Bleskestad. Videre på anleggsvei til Kvanndalsdammen. Turen videre til hytta tar 1,5 til 2 timer å gå. Alternativt kan man gå 4-5 timer i terreng opp fra Roalkvam.

Starter du fra Haukeliseter, venter en lang dagsetappe full av inntrykk nedover Kvanndalen. Den T-merkede turen er beregnet til rundt 9 timer, pluss pauser.

Alternativt kan du gå fra Haukeli til hytta på Holmavatn dag 1 (6 t) og videre til Kvanndalen dag 2 (5 timer).

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Hytta egner seg ikke til vinterbruk.Dette på grunn av at det er vanskelig å komme seg inn og du må følge sommerstien også om vinteren. Er isen på dammen trygg er det lettere. Vi anbefaler ikke å gå via Tronggjo når det er snøskredsfare.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 14 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: