Kvanndalen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  6 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Kvanndalen - en liten hytte full av sjarm på en vakker stølsvoll i Suldal

Kvanndalen er Stavanger Turistforenings nest eldste hytte, som ble bygget i 1898. Hytta er liten og enkel, men likevel full av sjarm. Kvanndalen ble tidligere regnet som Suldals beste seterdal, og stølene lå tett på begge sider av vassdraget.

Dalen er usedvanlig frodig med Kvanndalselva som slynger seg i rolige buer og trange stryk gjennom hele dalen. Elva frister både til bading og fiske. Medlemmer av Stavanger Turistforening har gratis fiske med stang i elva. Fra Kvanndalsdammen er det bare 1-2 timers gange inn til hytta. Vil du utforske hele Kvanndalen bør du starte fra Haukeliseter. Da tar turen ca. ni timer gjennom storslått natur. Husk at stien går opp i høyde på 1200moh.

Det er bygget ny helårsbro, som går til Holmevatn/Sandvatnet/Bleskestadmoen, etter noen år uten bro. For å komme til den nye broa må du gå 600 meter fra hytta mot vest, gå til Helleberget og ta av i stikryss og følg merking på ny sti, 550 meter, til Tronggjo. Fra ny helårsbro følger en ny sti opp 300 høydemeter på ny sti opp til gammel sti nær topp 958moh. Stien er krevende og det er montert kjetting to steder. Belønningen er at du har fantastisk utsikt så og si hele den nye stien på 2 km.

Hytta egner seg ikke til vinterbruk.

UTSTYR:

Hytta er ubetjent og har ikke matlager (proviant). Hytta står ulåst. Totalt har hytta 14 overnattingsplasser. Det er 4 senger i stuen, pluss 2 madrasser på hemsen som kan bookes. Det er også 8 ekstra madrasser til disposisjon.Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BOOKING:

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting på Kvanndalen trykker du her.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Hytta har IKKE proviantlager, så det er viktig at du har med deg den maten du trenger.

TURMULIGHETER:

Ta en dagstur over helårsbro ved Tronggjo og gå utsiktsstien opp til topps og få flott utsikt ned mot Kvanndalsvatnet. Hytta er godt utgangspunkt for korte og lange turer i lett terreng og ikke minst sammen med barn for opplevelser i rik og variert natur. Skulle ikke dalen by på nok utfordringer for spreke barnefamilier, så frister Trollskeinutene på vestsiden av dalen med topper over 1600 meter, og utsikt over Sør-Norges fjellverden. Les ellers mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene. Kvanndalen har merke til Sjumilstøvelen.

HUND:

Hytta er ikke tilrettelagt for hund, men det er et hundebur som kan benyttes. Buret er samenleggbart. Vask buret etter bruk og legg det sammen for å spare plass. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • Booking
 • Mobildekning
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst: Egen transport eller båt til Jelsa/Sand og buss til Roaldkvam. Drosje videre til Kvanndalsdammen.

Egen bil: Kjør rv. 13 fra Sand til Nesflaten. Her tar du av og følger vei mot Bleskestad. Videre på anleggsvei til Kvanndalsdammen. Turen videre til hytta tar 1,5 til 2 timer å gå. Alternativt kan man gå 4-5 timer i terreng opp fra Roalkvam.

Starter du fra Haukeliseter, venter en lang dagsetappe full av inntrykk nedover Kvanndalen. Den T-merkede turen er beregnet til rundt 9 timer, pluss pauser.

Alternativt kan du gå fra Haukeli til hytta på Holmavatn dag 1 (6 t) og videre til Kvanndalen dag 2 (5 timer).

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Hytta egner seg ikke til vinterbruk.Dette på grunn av at det er vanskelig å komme seg inn og du må følge sommerstien også om vinteren. Er isen på dammen trygg er det lettere. Vi anbefaler ikke å gå via Tronggjo når det er snøskredsfare.

Varsel

Værvarsel for Kvanndalen. Vis på YR.no
Man (05.07)Tåke7º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Nord
Tir (06.07)Lett regn8º1 mm
Frisk bris (8.0m/s) Nordvest
Ons (07.07)Regnbyger7º3 mm
Laber bris (6.4m/s) Vest-sørvest
Tor (08.07)Delvis skyet9º0 mm
Laber bris (6.0m/s) Vest-nordvest
Fre (09.07)Delvis skyet9º0 mm
Lett bris (4.1m/s) Sør-sørvest
Lør (10.07)Regn10º2 mm
Lett bris (4.9m/s) Sørøst
Søn (11.07)Skyet9º0 mm
Laber bris (6.8m/s) Vest-nordvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 029 Haukeliseter (Statens Kartverk)

Annonse
Værvarsel for Kvanndalen. Vis på YR.no
Man (05.07)Tåke7º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Nord
Tir (06.07)Lett regn8º1 mm
Frisk bris (8.0m/s) Nordvest
Ons (07.07)Regnbyger7º3 mm
Laber bris (6.4m/s) Vest-sørvest
Tor (08.07)Delvis skyet9º0 mm
Laber bris (6.0m/s) Vest-nordvest
Fre (09.07)Delvis skyet9º0 mm
Lett bris (4.1m/s) Sør-sørvest
Lør (10.07)Regn10º2 mm
Lett bris (4.9m/s) Sørøst
Søn (11.07)Skyet9º0 mm
Laber bris (6.8m/s) Vest-nordvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt