Kvanndalen

Kvanndalen

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  6 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Koselig lita hytte som ligger på en stølsvoll i vakre Kvanndalen.

Kvanndalen er Stavanger Turistforenings nest eldste hytte, som ble bygget i 1898. Hytta er liten og enkel, men likevel full av sjarm. Kvanndalen ble tidligere regnet som Suldals beste seterdal, og stølene lå tett på begge sider av vassdraget.

Ny helårsbro som går til Holmevatn/Sandvatnet/Bleskestadmoen er montert etter noen år uten bro. For å komme til den nye broa må du gå 600m fra hytta mot vest på til Helleberget ta av i sti kryss og følg merking på ny sti 550m til Tronggjo. Fra ny helårsbro følger en ny sti opp 300 høydemeter på ny sti opp til gammel sti nær topp 958moh. Stien er krevende og det er montert kjetting 2 steder. Belønningen er at du har fantastisk utsikt så og si hele den nye stien på 2km.

Dalen er usedvanlig frodig med Kvanndalselva som slynger seg i rolige buer og trange stryk gjennom hele dalen. Elva frister både til bading og fiske. Medlemmer av Stavanger Turistforening har gratis fiske med stang i elva. Fra Kvanndalsdammen er det bare 1-2 timers gange inn til hytta. Vil du utforske hele Kvanndalen bør du starte fra Haukeliseter. Da tar turen ca. ni timer gjennom storslått natur. Husk at stien går opp i høyde på 1200moh. Hytta egner seg ikke til vinterbruk.

Hytta har IKKE proviantlager, så bær med deg den maten du trenger.

Kvanndalen er ubetjent og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved). bruer kan være tatt inn. sent på høsten eller ikkje lagt klar tidlig vår. Det kan lønne seg å ta kontakt med informasjonssenteret hvis du planlegger fjellturer utenom sesongene.Ta gjerne med deg boss ut.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Senger og Madrasser: 4 senger i stua pluss 2 madrasser på hemsen som kan bookes, samt 8 madrasser til disposisjon.Totalt 14 overnattingsplasser.

HUND: Ikke tilrettelagt for hund, men det er eit hundebur som kan benyttes. Buret er samenleggbart. Vask buret etter bruk og legg det sammen for å spare plass.

Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke-medlemmer. Det svarer seg å være medlem , da vi gir gode rabatter på losji og proviant til medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Book gjerne før du reiser, da det er ei liten hytte og ikke plass for mer enn 14 stk

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler
Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager.

Viktig: Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

Turmuligheter: Ta dagstur over helårsbro ved Tronggjo og gå utsiktsstien opp til topps og få flott utsikt ned mot Kvanndalsvatne. Hytta er godt utgangspunkt for korte og lange turer i lett terreng og ikke minst sammen med barn for opplevelser i rik og variert natur. Skulle ikke dalen by på nok utfordringer for spreke barnefamilier, så frister Trollskeinutene på vestsiden av dalen med topper over 1600 meter og utsikt over Sør-Norges fjellverden. Les ellers mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene. Kvanndalen har merke til Sjumilstøvelen.

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • Booking
 • Mobildekning
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst: Egen transport eller båt til Jelsa/Sand og buss til Roaldkvam. Drosje videre til Kvanndalsdammen.

Egen bil: Kjør rv. 13 fra Sand til Nesflaten. Her tar du av og følger vei mo Bleskestad. Videre på anleggsvei til Kvanndalsdammen. Turen videre til hytta tar 1,5 til 2 timer å gå. Alternativt kan man gå 4-5 timer i terreng opp fra Roalkvam.

Starter du fra Haukeliseter, venter en lang dagsetappe full av inntrykk nedover Kvanndalen. Den T-merkede turen er beregnet til rundt 9 timer, pluss pauser.

Alternativt kan du gå fra Haukeli til hytta på Holmavatn dag 1 (6 t) og videre til Kvanndalen dag 2 (5 timer).

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Hytta egner seg ikke til vinterbruk.Dette pga at det er vanskelig å komme seg inn og ein må følge sommerstien også om vinteren. Er isen på dammen trygg er det lettere. Anbefaller ikkje å gå via Tronggjo når det er snøskredsfare.

Papirkart

Kartblad: 029 Haukeliseter (Statens Kartverk)