Legg til huskeliste
  34
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Kvanndalen - en liten hytte full av sjarm på en vakker stølsvoll i Suldal. Dette er Stavanger Turistforenings nest eldste hytte, som ble bygget i 1898. Hytta er liten og enkel, men likevel full av sjarm.

  Beliggenhet

  Kvanndalen ble tidligere regnet som Suldals beste seterdal, og stølene lå tett på begge sider av vassdraget. Dalen er usedvanlig frodig med Kvanndalselva som slynger seg i rolige buer og trange stryk gjennom hele dalen. Fra Kvanndalsdammen er det bare 1-2 timers gange inn til hytta. Vil du utforske hele Kvanndalen bør du starte fra Haukeliseter. Da tar turen ca. ni timer gjennom storslått natur. Husk at stien går opp i høyde på 1200 moh.

  OM HYTTA :

  Antall soveplasser totalt: 10

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: 6

  Hytta er ubetjent og har ikke matlager (proviant). Hytta står ulåst. Den egner seg ikke til vinterbruk. 

  Totalt har hytta 10 overnattingsplasser. Det er to køyesenger i stuen og seks ekstra madrasser på hemsen til disposisjon.

  Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. 

  Som gjest ordner du selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding av hytta. Takk for at du bidrar med å holde hytta strøken til neste gjest ankommer!

  For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

  Det er bygget ny helårsbro, som går til Holmevatn/Sandvatnet/Bleskestadmoen, etter noen år uten bro. For å komme til den nye broa må du gå 600 meter fra hytta mot vest, gå til Helleberget og ta av i stikryss og følg merking på ny sti, 550 meter, til Tronggjo. Fra ny helårsbro følger en ny sti opp 300 høydemeter på ny sti opp til gammel sti nær topp 958moh. Stien er krevende og det er montert kjetting to steder. Belønningen er at du har fantastisk utsikt så og si hele den nye stien på 2 km.

  Aktiviteter

  Elva frister både til bading og fiske. Medlemmer av Stavanger Turistforening har gratis fiske med stang i elva.

  Ta en dagstur over helårsbro ved Tronggjo og gå utsiktsstien opp til topps og få flott utsikt ned mot Kvanndalsvatnet. Hytta er godt utgangspunkt for korte og lange turer i lett terreng og ikke minst sammen med barn for opplevelser i rik og variert natur. Skulle ikke dalen by på nok utfordringer for spreke barnefamilier, så frister Trollskeinutene på vestsiden av dalen med topper over 1600 meter, og utsikt over Sør-Norges fjellverden. Les ellers mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene. Kvanndalen har merke til Sjumilstøvelen.

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. Hytta er ikke tilrettelagt for hund, men det er et hundebur som kan benyttes. Buret er sammenleggbart. Vask buret etter bruk og legg det sammen for å spare plass. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her.

  Bestilling og betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

  For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

  - Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • Booking
  • Fiske
  • Teltplass
  • Vedovn
  Annonse
  RyfylkeKvanndalen landskapsvernområde med plantelivsfredning

  Adkomst sommer

  Adkomst: Egen transport eller båt til Jelsa/Sand og buss til Roaldkvam. Drosje videre til Kvanndalsdammen.

  Egen bil: Kjør rv. 13 fra Sand til Nesflaten. Her tar du av og følger vei mot Bleskestad. Videre på anleggsvei til Kvanndalsdammen. Turen videre til hytta tar 1,5 til 2 timer å gå. Alternativt kan man gå 4-5 timer i terreng opp fra Roalkvam.

  Starter du fra Haukeliseter, venter en lang dagsetappe full av inntrykk nedover Kvanndalen. Den T-merkede turen er beregnet til rundt 9 timer, pluss pauser.

  Alternativt kan du gå fra Haukeli til hytta på Holmavatn dag 1 (6 t) og videre til Kvanndalen dag 2 (5 timer).

  Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

  Adkomst vinter

  Hytta egner seg ikke til vinterbruk.Dette på grunn av at det er vanskelig å komme seg inn og du må følge sommerstien også om vinteren. Er isen på dammen trygg er det lettere. Vi anbefaler ikke å gå via Tronggjo når det er snøskredsfare.

  SjekkUT | Kvanndalen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  34

  SjekkUT-besøk