Legg til huskeliste
  52
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Langavatn er en turisthytte med kort vei til Kjerag og med en flott utsikt. Vil du gjøre litt mer ut av turen til Kjerag og Kjerag-bolten, så legg inn en overnatting på Langavatn – du vil garantert ikke angre på det!

  Beliggenhet

  Hytta ligger ved Langavatnet i Frafjordheiane landskapsvernområde med ...

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  RyfylkeFrafjordheiane landskapsvernområdeStavanger TuristforeningSetesdal-Ryfylke villreinområde

  Adkomst sommer

  Enkleste adkomst til Langavatn er å kjøre vegen FV 500 mellom Ådneram og Lysebotn til skilt Langavatn. Herfra er det ca. 2 km på anleggsvei til Akslaråbommen. Videre 1-2 timers fottur inn til hytta. Langavatn er ellers forbundet med merkede ruter til Sandvatn, Blåfjellenden, Flørli og Lysebotn. Du kan også gå fra Øygardstøl via Kjerag.

  Korteste veien til hytta er fra Lyseveien. Ta av ca 2 km før p-plass ved Øygardsstølen/Kjerag og kjør opp til bommen før dammen ved Åkslaråtjørna. Vi gjør oppmerksom på at denne bommen er låst. Står den tilfeldigvis åpen lukkes den uten varsel og man blir låst inne. Parker derfor på utsiden av bommen.

  Husk at Lyseveien er vinterstengt og info om evt. stengning finner du på på vegvesen.no. Normalt stenges veien når snøen kommer ca. november/desember og åpnes ca. 17. mai.

  Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

  Adkomst vinter

  Til skolenes vinterferie kvistes det løype mellom Sandvatn og Langavatn. Normalt kan denne benyttes til 1. mai, men etter påsken blir ikke kvistingene vedlikeholdt. 

  SjekkUT | Langavatn

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  52

  SjekkUT-besøk