Langavatn

Langavatn

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  28 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Vil du gjøre litt mer ut av turen til Kjerag og Kjerag-bolten, så legg inn en overnatting på Langavatn før eller etter at du går dit. Hytta ligger tre timers gange fra turistattraksjonen.

Hytta ligger ved Langavatnet i Frafjordheiane landskapsvernområde med flott utsikt nedover dalen mot Rundavatnet. En av de gamle ferdselsveiene fra Sirdal-Hunnedalen fulgte dette dalføret til Lysebotn. Fra hytta er det forholdsvis lett å ta seg opp på høyfjellsplatået på begge sider av dalen.

En populær dagstur fra Langavatn er å ta turen ut til Kjeragplatået ( 3 timer hver vei). Kanadisk bekkerøye er satt ut. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort i Langavatn, Tjodan og Akslaråtjørn. Andre må løse fiskekort.

Korteste veien til hytta er fra Lyseveien. Ta av ca 2 km før p-plass ved Øygardsstølen/Kjerag og kjør opp til bommen før dammen ved Åkslaråtjørna. Vi gjør oppmerksom på at denne bommen er låst. Står den tilfeldigvis åpen lukkes den uten varsel og man blir låst inne. Parker derfor på utsiden av bommen.

Husk at Lyseveien er vinterstengt og info om evt. stengning finner du på på vegvesen.no. Normalt stenges veien når snøen kommer ca november/desember og åpnes ca. 17. mai.

HUND: tilrettelagt for hund i annekset. Her er også 6 sengeplasser. Grunnet liten plass skal hundebur lagres i gangen. skal hunden være med inn skal den være inne i bur. Vedovn og enkel kjøkken tilgjengelig.

Hytta har proviantlager som er inne på kjøkkenet i hovedhytta

Langavatn er selvbetjent og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke-medlemmer. Det svarer seg å være medlem, da vi gir gode rabatter på losji og proviant til medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler
Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager.

Viktig: Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

Turmuligheter: Langavatn brukes ofte i forbindelse med besøk på Kjerag, Kjeragbolten. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene.

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Enkleste adkomst til Langavatn er å kjøre vegen FV 500 mellom Ådneram og Lysebotn til skilt Langavatn. Herfra ca. 2 km på anleggsvei til bom. Videre 1-2 timers fottur inn til hytta. Langavatn er ellers forbundet med merkede ruter til Sandvatn, Blåfjellenden, Flørli og Lysebotn. Du kan også gå fra Øygardstøl via Kjerag.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Til skolenes vinterferie kvistes det løype mellom Sandvatn og Langavatn normalt kan denne benyttes til 1. mai.

Papirkart

Kartblad: 008 Sirdalen (Statens kartverk)