Langavatn

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  28 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Langavatn - kort vei til Kjerag og med en flott utsikt!

Vil du gjøre litt mer ut av turen til Kjerag og Kjerag-bolten, så legg inn en overnatting på Langavatn før, eller etter at du går dit. Hytta ligger tre timers gange fra turistattraksjonen.

Hytta ligger ved Langavatnet i Frafjordheiane landskapsvernområde med flott utsikt nedover dalen mot Rundavatnet. En av de gamle ferdselsveiene fra Sirdal-Hunnedalen fulgte dette dalføret til Lysebotn. Fra hytta er det forholdsvis lett å ta seg opp på høyfjellsplatået på begge sider av dalen.

En populær dagstur fra Langavatn er å ta turen ut til Kjeragplatået (3 timer hver vei).

Kanadisk bekkerøye er satt ut. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort i Langavatn, Tjodan og Akslaråtjørn. Andre må løse fiskekort.

UTSTYR:

Langavatn er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BOOKING:

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting på Langavatn trykker du her.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Langavatn brukes ofte i forbindelse med besøk på Kjerag og Kjeragbolten. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

HUND:

Det er tilrettelagt for hund i annekset. Her er også 6 sengeplasser, vedovn og et enkelt kjøkken. På grunn av liten plass skal hundebur lagres i gangen. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Enkleste adkomst til Langavatn er å kjøre vegen FV 500 mellom Ådneram og Lysebotn til skilt Langavatn. Herfra er det ca. 2 km på anleggsvei til bom. Videre 1-2 timers fottur inn til hytta. Langavatn er ellers forbundet med merkede ruter til Sandvatn, Blåfjellenden, Flørli og Lysebotn. Du kan også gå fra Øygardstøl via Kjerag.

Korteste veien til hytta er fra Lyseveien. Ta av ca 2 km før p-plass ved Øygardsstølen/Kjerag og kjør opp til bommen før dammen ved Åkslaråtjørna. Vi gjør oppmerksom på at denne bommen er låst. Står den tilfeldigvis åpen lukkes den uten varsel og man blir låst inne. Parker derfor på utsiden av bommen.

Husk at Lyseveien er vinterstengt og info om evt. stengning finner du på på vegvesen.no. Normalt stenges veien når snøen kommer ca. november/desember og åpnes ca. 17. mai.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Til skolenes vinterferie kvistes det løype mellom Sandvatn og Langavatn. Normalt kan denne benyttes til 1. mai.

Varsel

Værvarsel for Langavatn. Vis på YR.no
Fre (13.08)Klarvær18º0 mm
Laber bris (6.4m/s) Sør-sørvest
Lør (14.08)Lettskyet16º0 mm
Svak vind (1.9m/s) Nordvest
Søn (15.08)Klarvær17º0 mm
Lett bris (3.6m/s) Nord
Man (16.08)Klarvær18º0 mm
Lett bris (4.0m/s) Sørøst
Tir (17.08)Delvis skyet16º0 mm
Lett bris (5.3m/s) Sør
Ons (18.08)Regnbyger14º4 mm
Lett bris (4.7m/s) Sør-sørøst
Tor (19.08)Delvis skyet13º0 mm
Lett bris (4.7m/s) Vest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 008 Sirdalen (Statens kartverk)

Annonse
Værvarsel for Langavatn. Vis på YR.no
Fre (13.08)Klarvær18º0 mm
Laber bris (6.4m/s) Sør-sørvest
Lør (14.08)Lettskyet16º0 mm
Svak vind (1.9m/s) Nordvest
Søn (15.08)Klarvær17º0 mm
Lett bris (3.6m/s) Nord
Man (16.08)Klarvær18º0 mm
Lett bris (4.0m/s) Sørøst
Tir (17.08)Delvis skyet16º0 mm
Lett bris (5.3m/s) Sør
Ons (18.08)Regnbyger14º4 mm
Lett bris (4.7m/s) Sør-sørøst
Tor (19.08)Delvis skyet13º0 mm
Lett bris (4.7m/s) Vest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt