Melands Grønahei

  Legg til huskeliste
  29
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Melands Grønahei er et enestående naturområde verdt et besøk! For 500 millioner år siden krasjlandet en meteoritt og laget et 2,7 kilometer vidt krater. Stien fra Kleivaland til Melands Grønahei går gjennom krateret. En slik sti vil du ikke finne noe annet sted på jorda. I nyere tid har krateret fått navnet Ritlandskrateret.

  ...

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Vann
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  RyfylkeSetesdal-Ryfylke villreinområde

  Adkomst sommer

  Følg riksvei 13 til Hjelmeland. Ta av like før ferjeleiet. Følg skilt til Vormedalen og kjør videre til Kleivaland. Parkering: Ved informasjonstavle på Kleivaland. Videre ca. 4 - 5 timers fottur på merket sti. Det er grusvei i starten opp til garden på Øvrabø Kleivalandsmoen. Husk lukk grinder etter deg når du går gjennom tunet. Det er ellers merkede løyper til Eidavatn, Nilsebu, Grasdalen og Stakken. Fra p-plass ved Kleivaland er det også merket sti til Trodla Tysdal. Det er også umerket sti fra p-plass i Funningsland. Her er det flere alternative umerka stier, så det er ekstra viktig med kart. Det er helårsbro over elva Krokåna som renner ut i Liarstølsvatnet. Fra Kvanndal er det det kun ein umerka sti opp til Melands Grønahei.

  En oversikt over kollektive buss- og båtruter fra Sandnes og Stavanger til Ryfylkeheiene og fjordene finner du her.

  Adkomst vinter

  Fra Kleivaland så er det tilsvarende som sommerstien. Det er eit punkt ovenfor Stropastølsvatn opp mot Austmannsskardet det kan være litt krevende og ein må vurdere skredfare. Ellers lettgått tur. På vårskitur så er det nok lettes å bære skiene gjennom skogen i starten.

  Det er også mulig å gå på ski fra Funingsland. se forøvrig turbeskrivelse her på UT.no Skitur Funningsland til Melands Grønahei

  SjekkUT | Melands Grønahei

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  29

  SjekkUT-besøk