Litle Aurådal

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  24 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Uansett hvilken retning du kommer fra, må du gå en god dagsetappe for å komme til Litle Aurådal. Men på denne hytta pleier det til gjengjeld ikke å være trengsel.

Litle Aurådal ligger ved en gammel ferdselsveg i et fra gammelt av jakt- og beiteområde. Området er i dag sterkt preget av det store Svartevassmagasinet. Den første hytta ble bygget i 1974 som følge av at Lysebu ble demmet ned. Etter flere års problemer med overvann i f.b.m. snøsmelting satte Stavanger Turistforening (STF) i 1992 opp ny hytte på en høyde like ved. Den gamle hytta disponeres nå av Strand beitelag. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort i området. Andre må løse kort.

Litle Aurådal er selvbetjent og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved). Du må også være forberedt på at det kan være lite proviant og at bruer er tatt inn. Det kan lønne seg å ta kontakt med Tursenteret hvis du planlegger fjellturer utenom sesongene.

Hytta har proviantlager.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke-medlemmer. Det svarer seg å være medlem, da vi gir gode rabatter på losji og proviant til medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Sengebooking: Dersom du ønsker å forhåndsbooke seng, trykk her!

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Hund: Hund tillatt i uthuset. Det er ikke tilgjengelig hundebur. Les mer om hund på STF hyttene her.
NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Turmuligheter: Topptur til Skrumleknuten (1235 moh). Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene.

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Litle Åurådal kommer du til ved gode dagsetapper fra Grautheller, Nilsebu, Storsteinen eller Lysebotn.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Til påske kvistes det løyper fra hytta til Grautheller, Kringlevatn og Storsteinen.

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø (Statens Kartverk)