Sandsa

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  41 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Sandsa - et eldorado for barnefamilier i et av Suldals vakreste stølsterreng

Sandsahytta ligger vakkert til i et av Suldals vakreste stølsterreng. Her er det god plass til mange, og hytta har hele 41 sengeplasser, samt 8 ekstra madrasser! Den lette adkomsten fra anleggsveien innover fra Gullingen, gjør at hytta er et glimrende utgangspunkt for barn og familier. Fra anleggsveien og inn til hytta, langs vestsiden av Sandsavatnet, er det merket løype som tar ca. 2,5 time å gå. Det er også mulig å låne Stavanger Turistforening sin båt på Sandsavatnet, og bruke denne til transport over vatnet inn til hytta. Ta isåfall kontakt med Tursenteret i god tid, og minst en uke før avreise.

Sandsa er romslig med 12 soverom, spisestue, peisestue, stor romslig gang og baderom. Hytta har også en stor veranda foran spisestuen med utsikt over Sandsavatnet.

Området rundt Sandsahytta byr på mangfoldige naturopplevelser. Du kan utforske naturen rundt og gå toppturer til både Napen (1350 moh.), Reinsnuten (1144 moh.) og Svinstølnuten (1178 moh.). Kjekke aktiviteter for barna er gjørmefotball i myra mellom hytta og Sandsvatnet, bading i kulp i lia bak hytta, eller matlaging på bål i gruve utenfor hytta.

Sandsa er også en flott hytte å ha større arrangementer, markeringer, eller skoleturer. Sommeren 2019 ble det arrangert bryllup på Sandsa, les mer her om hvordan dette var.

I nord henger bratte upser over hytta, mot sørøst ser en Svulstanutens karakteristiske form og lenger borte Napen. Området er en tradisjonell stølsplass, og det ble stølt helt fram til 1949. Funn tyder dessuten på at det kan ha vært gardsdrift så tidlig som i jernalderen.

UTSTYR:

Sandsa er en ubetjent hytte, og du må ta med all maten du trenger selv, da hytta ikke har matlager. Hytta står ulåst.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sovepose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren.

Sandsa turisthytte har 41 sengeplasser og 8 madrasser. I tillegg finnes det et eget hunderom og en egen vintersuite med vedovn. Hytta egner seg derfor ypperlig for større arrangementer og lag.

På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- per kilo ved).

Det planlegges å bygge en helårsbro over Fiskånå, som ersatter broen som er der nå. Det kan lønne seg å ta kontakt med Tursenteret hvis du planlegger fjelltur til Sandsa utenom sommersesongen, da et sterkt regulert Sandsavatn gjør tilkomsten til hytta vanskelig på vinterstid.

BOOKING:

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting på Sandsa trykker du her.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Husk at det ikke er matlager på denne hytta.

TURMULIGHETER:

Toppturer til Napen (1350 moh.), Reinsnuten (1144 moh.) og Svinstølnuten (1178 moh.) Ellers se storsteinet morene ved Djupedalstjørn.

Som medlem av STF har du rett til oter- og stangfiske i Sandsavatnet, Svinstølvatnet, Vætingsvatnet, Månastøsvatnet, Litlatjørn, Grunnevatnet, Lånevatnet, Napatjørn, Botnavatnet, Killingvatnet og Djupedalstjørn. Andre må løse fiskekort.

Andre forsalg til aktiviteter kan være gjørmefotball i myra mellom hytta og Sandsvatnet, bading i kulp i lia bak hytta, eller matlaging på bål i gruve utenfor hytta.

Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene eller Turistforeningens 125 utvalgte turer.

TILRETTELEGGING FOR SKOLEKLASSER:

På Sandsa er det en egen aktivitetsperm med natursti for skoleklasser. I tillegg er hytta utstyrt med pionerbåt med påhengsmotor og årer, redningsvester, 3 fiskegarn, fotball, volleyball, andre utendørs spill, diverse bordspill, kort, stormkjøkken, læreboka "lek og lær", fjell- og flora bøker, overhead, kniver, sager, økser, håver, lommelupe, kompass og klatreutstyr.

Stavanger Turistforening har 2 utstyrssekker til utlån for skolegrupper med blant annet liggeunderlag, stormkjøkken, kompass, kniver m.m. Ta kontakt med Stavanger Turistforening for mer informasjon

HUND:

Hund er tillatt i uthuset. Her er det tilgjengelig hundebur og to senger til hundeeierne. Les mer om hund på STF hyttene her.


Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Dusj

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Båttransport

Adkomst sommer

Med bil eller sykkel: Ta av fra Rv 13 til Gullingen, og ta av innover langs anleggsvei mot Blåsjø. Parker når du kommer til Sandsavatnet. Merket løype som tar ca. 2,5 time derifra.

Med offentlig transport: Hurtigbåt til Jelsa eller Sand. Videre med drosje. Merket løype 2,5 timer langs vestsiden av Sandsavatnet, først på turvei, deretter sti. Det er også mulig å låne båten til STF, ved å kontakte STF i god tid før avreise.

Det er ellers merket ruter til Suldalsosen, Kvilldal, to alternative ruter til Stranddalen og til Osane i østenden av vatnet.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Varsel

Værvarsel for Sandsa. Vis på YR.no
Tor (05.08)Tåke12º0 mm
Lett bris (4.3m/s) Sør-sørvest
Fre (06.08)Skyet17º0 mm
Lett bris (5.3m/s) Sør-sørøst
Lør (07.08)Lettskyet18º0 mm
Laber bris (5.7m/s) Sør-sørøst
Søn (08.08)Regnbyger17º2 mm
Laber bris (5.9m/s) Vest-sørvest
Man (09.08)Lettskyet18º0 mm
Svak vind (1.9m/s) Vest
Tir (10.08)Delvis skyet19º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Sør-sørøst
Ons (11.08)Skyet20º0 mm
Lett bris (3.9m/s) Sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 018 Ryfylke (Statens kartverk)

Annonse
Værvarsel for Sandsa. Vis på YR.no
Tor (05.08)Tåke12º0 mm
Lett bris (4.3m/s) Sør-sørvest
Fre (06.08)Skyet17º0 mm
Lett bris (5.3m/s) Sør-sørøst
Lør (07.08)Lettskyet18º0 mm
Laber bris (5.7m/s) Sør-sørøst
Søn (08.08)Regnbyger17º2 mm
Laber bris (5.9m/s) Vest-sørvest
Man (09.08)Lettskyet18º0 mm
Svak vind (1.9m/s) Vest
Tir (10.08)Delvis skyet19º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Sør-sørøst
Ons (11.08)Skyet20º0 mm
Lett bris (3.9m/s) Sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt