Sandsa

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  49 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Sandsa - et eldorado for barnefamilier i et av Suldals vakreste stølsterreng.

Sandsahytta ligger vakkert til i et av Suldals vakreste stølsterreng. Den lette adkomsten fra anleggsveien innover fra Gullingen, gjør at hytta er et glimrende utgangspunkt for barn og familier. Fra anleggsveien og inn til hytta, langs vestsiden av Sandsavatnet, er det merket løype som tar ca. 2,5 time å gå. Det er også mulig å låne Stavanger Turistforening sin båt på Sandsavatnet, og bruke denne til transport over vatnet inn til hytta. Ta isåfall kontakt med Tursenteret i god tid, og minst en uke før avreise. Kjekke aktiviteter for barna er gjørmefotball i myra mellom hytta og Sandsvatnet, bading i kulp i lia bak hytta, eller matlaging på bål i gruve utenfor hytta.

Området rundt Sandsahytta byr på mangfoldige naturopplevelser. Du kan utforske naturen rundt, og gå toppturer til både Napen (1350 moh.), Reinsnuten (1144 moh.) og Svinstølnuten (1178 moh). I nord henger bratte ufser over hytta, mot sørøst ser en Svulstanutens karakteristiske form og lenger borte Napen. Området er en tradisjonell stølsplass, og det var stølsdrift helt fram til 1949. Funn gjort på plassen tyder på at det kan ha vært gardsdrift så tidlig som i jernalderen.

OM HYTTA :

Antall soveplasser totalt: 49

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 22

Fra 25. september 2021 er det ikke lengre obligatorisk sengebooking på hyttene.

 Sandsa er en ubetjent hytte, og du må ta med all maten du trenger selv, da hytta ikke har eget matlager. Det er tatt opp noe proviant til hytta, men det er beregnet som nødproviant. Hytta står ulåst.

Sandsa turisthytte har 41 sengeplasser (12 soverom) og 8 madrasser. Hytta har spisestue, peisestue, stor romslig gang og baderom. I tillegg finnes det et eget hunderom og en egen vintersuite med vedovn. Hytta egner seg derfor ypperlig for større arrangementer og lag. Hytta har også en stor veranda foran spisestuen med utsikt over Sandsavatnet.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sovepose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren.

Sandsa er også en flott hytte å ha større arrangementer, markeringer, eller skoleturer. Sommeren 2019 ble det arrangert bryllup på Sandsa, les mer her om hvordan dette var.

På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- per kilo ved).

Det er montert ny bro over Fiskånå sommeren 2021. Det kan lønne seg å ta kontakt med Tursenteret hvis du planlegger fjelltur til Sandsa utenom sommersesongen, da et sterkt regulert Sandsavatn gjør tilkomsten til hytta vanskelig på vinterstid.

BOOKING:

For å bestille overnatting på Sandsa trykker du her.

HUND:

Hund er tillatt i uthuset. Her er det tilgjengelig hundebur og to senger til hundeeierne. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviant på de hyttene som er selvbetjente.

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv- og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Toppturer til Napen (1350 moh.), Reinsnuten (1144 moh.) og Svinstølnuten (1178 moh.) Ellers se storsteinet morene ved Djupedalstjørn.

Som medlem av STF har du rett til oter- og stangfiske i Sandsavatnet, Svinstølvatnet, Vætingsvatnet, Månastøsvatnet, Litlatjørn, Grunnevatnet, Lånevatnet, Napatjørn, Botnavatnet, Killingvatnet og Djupedalstjørn. Andre må kjøpe fiskekort.

Andre forsalg til aktiviteter kan være gjørmefotball i myra mellom hytta og Sandsvatnet, bading i kulp i lia bak hytta, eller matlaging på bål i gruve utenfor hytta.

Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene eller Turistforeningens 125 utvalgte turer.

TILRETTELEGGING FOR SKOLEKLASSER:

På Sandsa er det en egen aktivitetsperm med natursti for skoleklasser. I tillegg er hytta utstyrt med pionerbåt med påhengsmotor, årer og redningsvester. Det er tilgjengelig 3 fiskegarn, fotball, volleyball, andre utendørs spill, diverse bordspill, kort, stormkjøkken, læreboka "lek og lær", fjell- og flora bøker, overhead, kniver, sager, økser, håver, lommelupe, kompass og klatreutstyr.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Dusj

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Med bil eller sykkel: Ta av fra Rv 13 til Gullingen, og ta av innover langs anleggsvei mot Blåsjø. Parker når du kommer til Sandsavatnet. Merket løype som tar ca. 2,5 time derifra.

Med offentlig transport: Hurtigbåt til Jelsa eller Sand. Videre med drosje. Merket løype 2,5 timer langs vestsiden av Sandsavatnet, først på turvei, deretter sti. Det er også mulig å låne båten til STF, ved å kontakte STF i god tid før avreise.

Det er ellers merket ruter til Suldalsosen, Kvilldal, to alternative ruter til Stranddalen og til Osane i østenden av vatnet.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

SjekkUT | Sandsa

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
1

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Sandsa ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT