Nilsebu

Nilsebu

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  32 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Nilsebu er hytta for deg som liker å fiske. Her er sjansene gode for å dra opp nok fisk til dagens middag.

Nilsebu ligger like ved det regulerte Nilsebuvatnet og utløpet av Gråfollånå. Området er fiskerikt, og følger du merket løype innover Storådalen mot Eidavatn, er mulighetene for storfangst gode.

Nilsebu har fast tilsyn om sommeren fra uke 28 til og med uke 32, da er det anledning til å bestille rom og fast plass. Denne muligheten er populær blant familier og fiskeentusiaster. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort.

Nytt:

Det er montert helårsbro over Gråfolånå og Storånå i 2015 Det er montert kjetting på glatte sva mellom hytta og P-plass Kleggjadalen / Nilsebudam

Hytta har proviantlager.

Nilsebu er selvbetjent og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved). Du må også være forberedt på at det kan være lite proviant og at bruer er tatt inn. Det kan lønne seg å ta kontakt med Tursenteret hvis du planlegger fjellturer utenom sesongene.

TRANSPORT: I sommersesongen tilbyr Lysefjorden Turisthytte transport til Øygardstøl (for tur til Kjerag), Nilsebudammen og Fylgjesdalen. Kontakt booking@lysefjordenturisthytte.no eller mobil 948 26 602 for mer informasjon og priser. Bilen har plass til 8 personer.

BOOKING: På Nilsebu kan du booke sengeplass på forhånd (men du kan også overnatte uten å ha bestilt).

UTSTYR: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta. Det er 20 sengeplasser på hytta og i tillegg er det 12 madrasser på hemsen.

BETALING: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

MEDLEMSRABATT TIL BARNEHAGER OG BARNESKOLER

Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager.

VIKTIG: Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

HUND: Eget lite hunderom i uthuset. Det er ikke tilgjengelig hundebur, men egen dør inn til selve rommet. Les mer om hund på STF hyttene her.
NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

TURMULIGHETER: Heiafjellet (1118 moh.) og Bukkatofjellet (1074 moh.). Storådalen/kromsåkvelven. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforenings årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene.

MER INFORMASJON: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

 • Kollektiv
 • Båttransport

Adkomst sommer

Det går 20 km anleggsveg fra Lysebotn til Nilsebuvatnet. Vegen er stengt med bom, så man kan bruke sykkel for å komme seg inn til dammen hvor steien starter. Fra Nilsebuvatnet er det to timers fottur inn til hytta. Ellers ligger hytta sentralt til i Lyseheiene med merka løyper til Grautheller, Litle Aurådal, Eidavatn, Grasdalen og Stakken.

En oversikt over kollektive buss- og båtruter fra Sandnes og Stavanger til Ryfylkeheiene og fjordene finner du her.

Hjemmesiden til Lysefjorden Turisthytte og Facebook-siden deres.

Sjekk også Lysefjordhikes.no

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø (Statens Kartverk)