Nilsebu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  28 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Nilsebu - hytta for deg som liker å fiske!

Nilsebu er hytta for deg som liker å fiske, her er nemlig sjansene gode for å dra opp nok fisk til dagens middag. Nilsebu ligger like ved det regulerte Nilsebuvatnet og ved utløpet av Gråfollånå. Området er fiskerikt, og følger du merket løype innover Storådalen mot Eidavatn, er mulighetene for storfangst gode.

Nilsebu har fast tilsyn om sommeren fra uke 28 til og med uke 32. Denne muligheten er populær blant familier og fiskeentusiaster. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må kjøpe fiskekort.

Det er montert helårsbro over Gråfolånå og Storånå i 2015. Det er også montert kjetting på glatte sva mellom hytta og P-plass Kleggjadalen/Nilsebudam.

UTSTYR:

Nilsebu er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta. Det er 20 sengeplasser på hytta og i tillegg er det 12 madrasser på hemsen.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BOOKING:

Hvis du ønsker å forhåndbestille rom på Nilsebu kan du trykke her

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Ta en tur til Heiafjellet (1118 moh.) og Bukkatofjellet (1074 moh.). Storådalen/kromsåkvelven er også fine destinasjoner. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforenings årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

HUND:

Det er et eget lite hunderom i uthuset. Det er ikke tilgjengelig hundebur, men egen dør inn til selve rommet. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Kollektivtransport
 • Båttransport

Adkomst sommer

Det går en 20 km. anleggsveg fra Lysebotn til Nilsebuvatnet. Vegen er stengt med bom, så man kan bruke sykkel for å komme seg inn til dammen hvor stien starter. Fra Nilsebuvatnet er det to timers fottur inn til hytta. Ellers ligger hytta sentralt til i Lyseheiene med merka løyper til Grautheller, Litle Aurådal, Eidavatn, Grasdalen og Stakken.

En oversikt over kollektive buss- og båtruter fra Sandnes og Stavanger til Ryfylkeheiene og fjordene finner du her.

Varsel

Værvarsel for Nilsebu. Vis på YR.no
Man (27.09)Delvis skyet7º0 mm
Frisk bris (10.5m/s) Øst-nordøst
Tir (28.09)Lettskyet14º0 mm
Frisk bris (9.9m/s) Øst
Ons (29.09)Regn10º2 mm
Lett bris (3.4m/s) Vest-sørvest
Tor (30.09)Skyet10º0 mm
Frisk bris (8.5m/s) Sørøst
Fre (01.10)Delvis skyet9º0 mm
Stiv kuling (16.4m/s) Øst
Lør (02.10)Skyet9º0 mm
Stiv kuling (15.3m/s) Øst
Søn (03.10)Regn9º3 mm
Sterk kuling (18.0m/s) Sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø (Statens Kartverk)

Annonse
Værvarsel for Nilsebu. Vis på YR.no
Man (27.09)Delvis skyet7º0 mm
Frisk bris (10.5m/s) Øst-nordøst
Tir (28.09)Lettskyet14º0 mm
Frisk bris (9.9m/s) Øst
Ons (29.09)Regn10º2 mm
Lett bris (3.4m/s) Vest-sørvest
Tor (30.09)Skyet10º0 mm
Frisk bris (8.5m/s) Sørøst
Fre (01.10)Delvis skyet9º0 mm
Stiv kuling (16.4m/s) Øst
Lør (02.10)Skyet9º0 mm
Stiv kuling (15.3m/s) Øst
Søn (03.10)Regn9º3 mm
Sterk kuling (18.0m/s) Sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt