Legg til huskeliste
  61
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Sandvatn er to meget populære hytter i et av de mest snørike områdene i Frafjordheiene! Hytta ligger tre timers tur fra bilvei og passer ypperlig for en helgetur bort fra sivilisasjonen.

  Beliggenhet

  Sandvatn ligger i et av de mest snørike områdene i Frafjordheiene, og i snøfattige vintrer er hytta et yndet turmål. Det er nemlig ikke uvanlig at skiføret varer til langt ut i april på Sandvatn. Hyttene ligger i karrig og åpent høyfjellsterreng, ved utløpet av Sandvatnet. Korteste adkomst er de syv kilometerne fra Lortabu ved Valevatn. Hytta er flittig brukt sommer, høst og vinter. Til vinterferien kvister vi flere løyper til Sandvatn. Du kan også gå videre til flere andre turistforeningshytter.

  Om hytta

  Antall soveplasser totalt: 62

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: Sandvatn 21 og Litle Sandvatn 16

  Sandvatn er en ubetjent hytte og har derfor ikke matlager og står ulåst. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter. Egen lakenpose, sengesett eller sovepose skal brukes i sengene. Det er gass til matlaging, ved og stearinlys. På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av ved. Som gjest ordner du selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding av hytta. Takk for at du bidrar med å holde hytta strøken til neste gjest ankommer!

  Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker, eller for å unngå redningsaksjoner, dersom du må ligge værfast på en hytte.

  Helårsbroer til hytta er montert.

  Aktiviteter

  Hytta ligger tre timers gåtur fra Lortabu, øverst i Hunnedalen. Bortsett fra en del stigning i starten, er turen lettgått. Mye av turen går på grunnfjell og morene. En spennende avstikker fra løypa er å besøke Mohidler. Mohidler har merke til Sjumilstøvelen. Denne hidleren har en smal åpning, men vel innenfor åpner det seg en stor hule. Avstikkeren starter ved nordenden av Motjørn. Du kan også gå toppturer til Sandvassnuten (1061 moh) og Stutahei (1078 moh).

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. På Sandvatn er hund tillatt i uthuset, samt et eget hunderom på Litle Sandvatn med plass til to personer. Det er ikke oppvarming på dette rommet, men hundebur tilgjengelig. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her .

  Bestilling og betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

  For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik i Stavanger.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting og forsikring. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får minimum 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

  - Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her .

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Bade
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  SirdalFrafjordheiane landskapsvernområde

  Adkomst sommer

  Med egen transport eller buss: Rv. 45 gjennom Hunnedalen til Lortabu ved Valevatnet. Her er det tilrettelagt parkeringsplass.

  Det er merkede løyper til Lortabu, Høgaleite (Hunnedalen), Blåfjellenden, Langavatn og vardet (ikke malt) til Børsteinen.

  En oversikt over kollektive buss- og båtruter fra Sandnes og Stavanger til Ryfylkeheiene og -fjordene finner du her .

  Adkomst vinter

  Med bil/buss til Hunnedalen/Lortabu P-plass.

  Til skolevinterferien kvistes det løyper til Høgaleitet, Lortabu, Langavatn og Blåfjellenden. Det er vanlig at skiføret varer til langt ut i april/mai. 

  SjekkUT | Sandvatn

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  61

  SjekkUT-besøk